Pošlji povpraševanje

Kuhinjski elementi in pulti za kuhinjo iz kvalitetnih materialov

Kuhinjski elementi, kamor sodijo kuhinjski pulti, so potrebni pri vsakršni pripravi hrane in kuhanju, zato naj bodo le-ti kvalitetni, funkcionalni in dovolj veliki. V salonu GA+kuhinje ponujamo različne materiale in barve za delovni pult, ki jih stranke izberejo po želji, po meri jih tudi prilagodimo njihovim prostorom. 

Na voljo imajo cenejše kuhinjske pulte iz iverala, ki so kljub nižji ceni izjemno kvalitetni, delovne pulte iz masivnega lesa, ali modeli iz kvarcita, ki velja za enega izmed najbolj trpežnih materialov in je v zadnjem času po priljubljenosti prehitel celo granit. Danes se kuhinjske elemente najpogosteje izdeluje iz kombinacije različnih materialov. 

Če menjate celotno kuhinjo ter vse kuhinjske elemente, si lahko izberete kuhinjski pult oziroma delovno ploščo, ki jo ponujamo skupaj s kuhinjo ali pa se odločite za izdelavo kuhinje po naročilu. V kolikor boste kuhinjo prilagodili meram svojega stanovanja, je poleg kuhinjskih elementov, lahko prilagojena tudi delovna plošča. Poljubno lahko izberete material iz katerega bo izdelana, njeno velikost, območja za izrez (umivalnik, štedilnik ipd.) ter seveda njeno obliko (L, U ali I izvedba).

Kuhinjski elementi - postavitve

Moderni kuhinjski elementi – kakovostni delovni pulti iz iverala

Delovni pulti so izpostavljeni najrazličnejšim mehanskim poškodbam in vodi, zato naj bodo ti kuhinjski elementi kvalitetni in dobro izbrani. Delovni pulti iz iverala ali po domače iverke so zaradi cenovne dostopnosti in enostavnega vzdrževanja še vedno najbolj pogosto izbrani delovni pulti za kuhinjo. Le-ti so prelepljeni z ultrapasom, debeline med 1,5 in 2 mm, ki zaščiti leseni del pred udarci, praskami, vodo in drugimi elementi, ki bi delovni plošči škodili. 

Ko se boste odločili za projektiranje kuhinje se dobro osredotočite na delovni pult ter razmislite, koliko ste pripravljeni vanj vložiti. V kolikor želite kuhinjo in pult obdržali daljše obdobje, vam priporočamo malce dražjo verzijo pulta iz kvarcita, ki bo z lahkoto prenesel vsakodnevno uporabo in več udarcev ter poškodb kot katerikoli drugi material. V kolikor pa svoje stanovanje od časa do časa radi prenovite, potem bodo tudi drugi materiali za delovno ploščo popolnoma primerni, saj tudi ti ob normalni uporabi dolgo zdržijo.

Moderni kuhinjski elementi in pulti za kuhinjo

Pulti za kuhinjo - leseni delovni pulti iz masive

Pulti za kuhinjo iz lesa so priljubljeni zaradi naravnega videza in ekološkega doprinosa. Na voljo so v dveh različnih debelinah. Odločate se lahko med delovnimi pulti, ki so v celoti narejeni iz lesa ali izberete kombinacijo materialov za vse kuhinjske elemente.

Veliko naših strank se odloči za kombinacijo kvarcita in masivnega lesa, ki je, ne samo praktična, temveč tudi zelo estetska. Tako je delovna plošča narejena iz trpežnega kvarcita, drugi del (najpogosteje bar ali otok) pa iz masivnega lesa. Takšnemu lesenemu pultu velikokrat rečemo tudi mesarski pult (beseda prihaja iz angleške besede Butcher block). 

Kuhinjskim elementom bo lesen delovni pult pridal čudovit občutek domačnosti, izdelava kuhinje iz lesa pa bo tako popolna. Vse kar potrebujete za uživanje v kuhanju, so le še kakovostni gospodinjski pripomočki.

Kuhinjski elementi - kuhinjski pulti

Pulti za kuhinjo - delovni pult iz kvarcita

Delovni pulti iz kvarcita veljajo za moderne kuhinjske elemente in so v 90% izdelani iz kremenčevega peska. Ker so dandanes vedno bolj popularni minimalistični vzorci in moderne sive, bele in ostale hladnejše barve, je kvarcit pristal na prvem mestu po priljubljenosti in prehitel celo granit. 

Kvarcitu pravimo tudi umetni kamen, je malce močnejši kot granit ter seveda bolj prilagodljiv. Lahko ga je izdelati po meri in uporabiti tudi za daljše pulte brez podpore. To je mogoče zato, ker kvarcit za razliko od granita nima naravnih finih razpok, ki jih najdemo v vsakem kamnu.

Kvarcit (za razliko naravnega kamna) ni porozen, zato je čiščenje in odstranjevanje madežev ter tekočin s kuhinjskih elementov, popolnoma enostavno. Kvarcit lahko uporabite tudi v kopalnici ali pa iz njega naredite okenske police in podobno.

Delovni pulti za kuhinjo iz različnih materialov

Moderni kuhinjski elementi za vsak dom

V kolikor želite moderno kuhinjo, morate poleg kuhinjskega pulta razmisliti tudi o kuhinjskih frontah in ostalih kuhinjskih elementih, kot so kuhinjske omarice, police bela tehnika... Če imate majhno kuhinjo ali takšno ki nima veliko naravne svetlobe, vam priporočamo kuhinjske elemente modernih ravnih linij in svetlih belih, bež ali sivih barv. 

Prav tako je priporočljivo, da izberete kuhinjske elemente minimalističnega videza, z enostavnimi ročaji ali še bolje z brez-ročajnimi frontami. Če vam kolikor stanovanje omogoča veliko kuhinjo, ki ima tudi dovolj dnevne svetlobe, pa se lahko brez strahu, da bo prostor pretemen, odločite za temnejše kuhinjske elemente. 

Nič ni neobičajno, če bi si zaželeli kuhinjo v črni barvi ali pa le posamezne kuhinjske elemente v temnejših odtenkih. Nekateri se radi odločijo za kombinacijo svetle kuhinje, z lesenimi pulti ter črno-belo tehniko.

Moderni kuhinjski elementi - kuhinjski otok

Kuhinjski otok, vedno bolj priljubljen kuhinjski element

Kuhinjski otok je postal skorajda najbolj zaželen kuhinjski element, vsake moderne kuhinje, če je le dovolj prostora za njegovo postavitev. S kuhinjskim otokom namreč pridobite več delovne površine ter dodatni shranjevalni prostor, hkrati pa le-ta nudi tako imenovani »Breakfast bar « ali »šank«. 

Le-ta postane prostor kjer gosti ali domači radi posedijo, medtem ko vi pripravljate obrok. Tako omogočite, da se družabno življenje, preseli iz dnevne sobe in jedilnice tudi v kuhinjo. Pri manjših kuhinjah včasih kuhinjski otok popolnoma nadomesti jedilnico, hkrati pa omogoča večji delovni prostor za kuhanje in pripravo dobrot.