Pošlji povpraševanje

Kuhinjski elementi od A do Ž: pulti in omarice v različnih stilih


Kuhinjski elementi in pulti so lahko izdelani v najrazličnejših stilih in barvah oziroma barvnih odtenkih ter iz različnih materialov. Možni so številni domišljeni detajli, ki doprinesejo k njihovi estetskosti in funkcionalnosti, pomemben vpliv na končno podobo elementov in s tem prostora pa ima nedvomno tudi obdelava ličnic oziroma front, pri čemer imate na voljo dve osnovni možnosti, in sicer sijaj ter mat. Pri opremljanju boste morali torej sprejeti kar precej pomembnih odločitev. Poleg naštetih bo izjemno  pomembna izbira ustrezne postavitve (v obliki črke L, postavitev z otokom itn.), nato pa bodo morali biti elementi premišljeno kombinirani z aparati, ki jih boste potrebovali pri delu.



Prilagajanje kuhinje po elementih ali blok kuhinje?

Osnovna odločitev, ki jo bo treba sprejeti pri nakupu, je povezana s sestavo. Odločite se lahko za t. i. blok izvedbe ali za prilagoditev kuhinje po elementih. Najpomembnejša prednost druge možnosti je nedvomno to, da omogoča bistveno več personalizacije. S tem je mišljeno tako usklajevanje s specifikami prostora kot z vašimi željami. Kuhinjski elementi in pulti bodo posledično tvorili unikatno celoto, ki bo omogočala resnično optimalen izkoristek prostora. Čeprav je prilagoditev kuhinje po elementih tudi nasploh bolj priporočljiva možnost, je tovrstno opremljanje še posebej priporočljivo za manjše prostore, kjer je dragocen praktično vsak kvadratni centimeter, saj so generični sestavi pogosto pretirano omejujoči – tako z vidika funkcionalnosti kot estetike. Pri manjših prostorih je izjemno pomembno, da najdete zlato sredino. Kuhinjski pulti in omarice morajo po eni strani zagotavljati dovolj delovne površine in prostora za shranjevanje, vendar morate paziti, da prostor ne bo prenatrpan, saj bi bilo gibanje sicer močno oteženo. Upoštevati je treba torej specifične omejitve prostora, vendar to še ne pomeni, da se morate odpovedati svojim željam. Celo v manjših prostorih so na primer možne postavitve z otokom, vendar pa je pri tovrstnih manj tipičnih postavitvah še posebej pomembno skrbno načrtovanje, ki mora skorajda nujno vključevati natančen 3D izris.


Vašim željam prilagojeni kuhinjski pulti in drugi kuhinjski elementi

GA+ kuhinje so prava izbira za vse, ki se zavedate, kako pomembno je, da so kuhinjski elementi in pulti izbrani ter kombinirani zares premišljeno. Prevelike ali premajhne dimenzije pultov in omaric namreč pogosto povzročajo nemalo težav. Eden od najpreprostejših načinov, kako se temu izogniti, je 3D izris, ki ga za vas pripravimo povsem brezplačno, in sicer v naših salonih ali kar na vašem domu. S pomočjo izrisa se boste prepričali, da se dimenzije elementov in pultov povsem ujemajo z vašimi zahtevami. Dimenzije pultov in omaric prilagodimo vašim potrebam, pri tem pa ohranjamo proporcionalnost elementov. Seveda pa dimenzije ne bodo edino, kar bo prilagojeno vašim željam. Izbirati bo mogoče med pestrim naborom stilov, barv, postavitev, med različnimi obdelavami ličnic itn. Možni so kuhinjski pulti in omarice v svetlejših ali temnejših odtenkih, v modernem minimalističnem stilu, brezčasnem klasičnem ali rustikalnem s pridihom podeželske topline in domačnosti. Pri obdelavi front pa bo mogoče izbirati med opcijami, kot so mat, sijaj, polsijaj in visoki sijaj. Pred izrisom vam nudimo še možnost svetovanja; če niste prepričani, katero kombinacijo lastnosti izbrati, da boste resnično zadovoljni s pulti in elementi, vam naši strokovnjaki z veseljem priskočijo na pomoč.


Kuhinja z otokom velja za še posebej moderno rešitev

Funkcionalnost prostora je v veliki meri odvisna od postavitve. Kuhinje po elementih omogočajo poljubne sestave. Najbolj tipična rešitev so kotne izvedbe, v zadnjem času pa postaja vedno bolj priljubljena tudi t. i. kuhinja z otokom. »Otok« se lahko uporablja kot dodatni pult oziroma delovna površina za pripravo obrokov, tovrstni kuhinjski pulti oz. otoki pa so hkrati zelo pripravni za obedovanje, druženje s prijatelji itn. Odločitev za izvedbo z otokom torej pomeni, da pridobite večfunkcijski pult, zato gre nedvomno za izredno praktično rešitev. Obenem pa veljajo izvedbe z otokom za zelo moderne. Dodatek otoka poskrbi, da prostor učinkuje sodobno, usklajeno z najmodernejšimi trendi.


Vse na enem mestu: možen nakup kuhinje z aparati

Ena od najpomembnejših prednosti naših salonov je, da vam ponujamo vse, kar potrebujete, na enem mestu, vključno z aparati. Pulti in elementi postanejo namreč zares funkcionalni šele takrat, ko so dopolnjeni s premišljeno izbranimi aparati. Možnost nakupa celotne kuhinje z aparati pri enem ponudniku vam tako prihrani nemalo časa in skrbi. Naš brezplačni 3D izris pa bo poskrbel, da se bodo dimenzije aparatov zares ujemale z ostalo opremo. S tem so seveda mišljene dimenzije večjih aparatov oz. naprav, kot so hladilniki, štedilniki, vgradne mikrovalovne pečice in pomivalni stroji. Poleg tega pa vas v naši ponudbi čakajo še mali gospodinjski aparati. Izbira malih gospodinjskih aparatov je resnično pestra in zajema praktično vse, kar potrebujete za hitro in enostavno pripravo obrokov. Med malimi gospodinjskimi aparati boste med drugim našli aparat za peko kruha, grelnike vode, ožemalnike, sokovnike, mešalnike, robote, kavne aparate in opekače kruha oz. aparate za pripravo toplih sendvičev. Premišljeno izbrani elementi, pulti ter  aparati (večji in  mali gospodinjski aparati) poskrbijo, da bo priprava obrokov čisti užitek, vzdrževanje elementov pa zelo enostavno.