Kuhinje niso samo prostor za kuhanje

Kuhinje in jedilnice so bile že v preteklosti središče doma, ko se je v kuhinji pripravljala hrana tudi do petkrat na dan. Danes kuhinje uporabljamo manj pogosto, a zato niso nič manj pomembne, saj so kraj, kjer kuhate in jeste, poleg tega pa se zabavate, se družite za klepet. V zadnjem času jih zaradi dela in šolanja od doma vse več uporabljamo tudi za delo ali učenje. Zato ne smemo podcenjevati pomena kuhinje. Ne glede na to, ali je velika ali majhna, je pomemben pravi slog, saj vam mora biti stil kuhinje pisan na kožo. Nova kuhinja je velika naložba tako z vidika časa kot denarja, zato mora zdržati preizkus časa. Kuhinje Alples so narejene iz najbolj kakovostnih materialov in vam omogočajo, da prek njih izrazite svoj izbrani slog. Narejene so po meri, zato se vašemu domu prilegajo kot ulite.

Posamezni kuhinjski elementi


Kuhinjski pult je med kuhinjskimi elementi gotovo najpomembnejši

Vsaka kuhinja je lahko bolj ali manj obsežna, saj se kuhinjski elementi prilagajajo glede na prostorske in finančne zmožnosti naročnika. Alples izdeluje širok nabor kuhinj, ki so na voljo z različnimi kuhinjskimi elementi, med katerimi so omarice, izvlečni predali, moderni izvlečni predali, police, pult, napa, bela tehnika, svetila, otok, stoli in podobno. Vsak stil kuhinje, ki ga izberete, ima svoj pečat. Ravno kuhinjski pult pa je med kuhinjskimi elementi tisti, ki daje kuhinji najbolj pomembno noto. Izbrati morate namreč pravega zase. Če pogosto kuhate doma, je nujno, da izberete pult, ki ni preveč občutljiv na dotik, je trpežen in vzdržljiv. Za kuhanje in pripravo hrane boste tudi potrebovali čim več prostora na delovni površini. Če pa imate le redko čas za kuhanje, si lahko omislite tudi kakšen bolj majhen in fin pult. Premislite tudi, ali imate prostor za osrednji otok. Ocenite, če lahko dodaten prostor pridobite z dodajanjem zgornjih elementov. Ali je nad zgornjimi omarami trenutno neizkoriščen prostor? Dodajte več omar ali polic do stropa, da shranite predmete, ki jih uporabljate le občasno, na primer kozarce za marmelade, pekače ali ponve za enolončnice in praznične servise.

Ne glede na to pa je pri Alplesu izbira vedno bogata in vsakdo najde kuhinjo zase. Ponujajo različne sloge in materiale, večina modelov pa je sodobnih.

Moderni slog Alples kuhinj zaznamuje brezčasna eleganca. Ker je izbira kuhinje tako pomembna investicija, se v podjetju namreč zavedajo, da je ne moremo menjati prepogosto. Jasne, čiste linije izbranih modelov kuhinj Alples so tako primerne za več deset let in vedno ostanejo aktualne.

Včasih je bilo priljubljeno, da se je kuhinja ujemala s slogom hiše, na primer v podeželskih, lesenih stilih za koče in s sijočimi, sodobnimi izbirami za novogradnje. Toda če pri Alplesu izberete najboljše iz sodobnega repertoarja, lahko dobite brezčasno, a hkrati praktično kuhinjo.


Čiste linije in diskretne barve so značilnosti moderne kuhinje

Moderne kuhinje Alples so diskretne, preproste in elegantne. Velikokrat jih zaznamujejo minimalistične omare brez okvirjev, brez letvic na vratih ali detajlov na robovih omar. Poudarek je na materialih, kot so lesene ali granitne delovne plošče in aparatih iz nerjavečega jekla, ki obsega od mat do sijočega. Značilna so omarna vrata brez ročajev, vendar različni slogi ponujajo tudi modele z ročaji. Takšen slog kuhinj nikoli ne pride iz mode ter ustreza vsakemu stilu gradnje hiše.

Medtem ko so tradicionalne kuhinje polne detajlov in običajno v lesenem, alpskem stilu, pa klasika Alplesovih kuhinj po meri nikoli ne izzveni. Tudi tisti nekoliko manj industrijsko zasnovani modeli združujejo lastnosti iz več kot enega sloga, da ustrezajo potrebam in osebnemu okusu strank. Le komu niso všeč elegantne lesene stenske omare s kontrastno barvo na enotah spodaj, najsodobnejše kuhinjske nape ter elementi z minimalnimi linijami? Alplesov izbor je odličen primer mešanice klasike in sodobnosti.Da po meri narejeni kuhinjski elementi ne bodo več nedosegljivi

Včasih je bila po meri narejena kuhinja z vsemi elementi izjemno draga in zamudna izbira. Danes v Alplesu poskrbijo za dostopnost in ažurnost. Na vas je le, da izberete tisti model, ki vam najbolj ustreza. Postavitev vaše kuhinje bo do neke mere narekovala vaš slog, saj bo končna izbira odvisna od tega, kaj in kako lahko dejansko umestite v prostor. Če želite v kuhinjo na majhni površini vnesti več svetlobe, izberite svetlejše odtenke in odsevne materiale. Če imate na voljo velik prostor, obrnjen proti jugu, potem je mat premaz boljši od sijočega ali pa bodo odsevi moteči. Žal zelo priljubljeni otoki odlično funkcionirajo v velikih prostorih, ne pa tudi v majhnih, kjer je racionalizacija najboljša. Vedite, da so steklene omare na stenah videti manj obsežne kot omare s trdnimi vrati. Prostori bodo videti večji, če izberete bele ali bleščeče delovne površine v kamnu ali posnetku lesa. Tudi prek zrcalnega stekla se zbudi iluzija večjega prostora. To je le nekaj majhnih trikov velikih mojstrov iz Alplesa, ki že desetletja iz žlahtnih materialov izvabljajo najbolj čiste linije za vaše kuhinje.