Prevajanje srbščine in hrvaščine

Prevajanje srbščine in hrvaščine je naša strokovna specializacija. Prevod hrvaščine v slovenščino ali v srbščino je zagotovljen hitro in kakovostno.

Prevajanje - srbščina, hrvaščina in 108 drugih jezikov

Storitve v prevajalski agenciji Alkemist izvajamo v 110 tujih jezikov. Specializirani smo za balkanske jezike, zato pogosto opravljamo prevajanje hrvaščine v slovenščino ali obratno ter prevajanje srbščine v slovenščino in obratno. Srbščina in hrvaščina se mnogokrat prevajata v uradne in poslovne namene. Ker je med balkanskimi državami vedno več poslovnega sodelovanja, lahko tudi podružnične naše prevajalske agencije najdete na Hrvaškem in v Srbiji. Prevajanje jezika, naj bo to hrvaščina, srbščina, angleščina, nemščina (...), se vedno odvije v treh fazah.

Proces trikratnega pregledovanja

Prevajanje vsakega tujega jezika, naj bo to hrvaščina, srbščina ali kateri izmed drugih 110, ki so vam na razpolago, gre skozi proces trikratnega pregledovanja. Projekt prevajanje srbščine ali prevajanje hrvaščine prične prevajalec, ki opravi prevajanje. Ko je prevajanje hrvaščine ali srbščine končano, besedilo še enkrat pregleda sam prevajalec. Sledi lektoriranje, ki ga opravi lektor, kateremu je hrvaščina ali srbščina materni jezik, proces pa z zadnjim pregledom zaključi vodja projekta.

Prevajanje hrvaščine in srbščine

Prevajanje hrvaščine oz. srbščine v primeru sodnih zadev opravi sodni prevajalec, ki opravi strokoven prevod hrvaščine v slovenščino ali obratno. Prevajanje srbščine ali hrvaščine vam je na voljo v vseh oblikah, ki jih ponujamo: prevajanje in lektoriranje, simultano in konsekutivno tolmačenje, sodno tolmačenje, pa tudi znakovno tolmačenje.

Prevajalska agencija Alkemist - kakovosten, slogovno in slovnično brezhiben prevod hrvaščine v slovenščino.