Ravne strehe niso več izjema – izberite izvajalca, ki obvlada izvedbo!

Ravne strehe ali poševne? Če so bile še pred nekaj leti ravne strehe izjema, danes to več niso. Prve izvedbe je bilo moč opaziti kmalu po prvi svetovni vojni, zlasti na industrijskih halah, nato pa so se v približno drugi polovici 20. stoletja ravne strehe pojavile še na stanovanjskih stavbah. Zaradi neustreznega načina izvedbe so takrat imele slab sloves – v objektih so se srečevali z zamakanjem, za kar je bilo odgovorno predvsem slabo načrtovanje, uporaba neprimernih materialov in nestrokovna izvedba. Izvajalci prav tako niso poskrbeli za primerno zaščito in kritino. Napredek v tehnologiji in krovstvu je k sreči zelo kmalu odpravil slab sloves. Zlasti razvoj hidroizolacijskih materialov in pojav sodobnih arhitekturnih rešitev sta k temu ogromno doprinesla. Danes se ravnih streh ne drži več slab sloves, ravno nasprotno – uporabljajo se vse pogosteje, zanje pa se odločajo predvsem mlajši investitorji. S pravilno izvedbo ravne strehe smo deležni sodobnega videza, zaradi možnosti ozelenitve na tak način skrbimo za okolje, tehnična izvedba je postala dokaj enostavna, omeniti pa je potrebno še zelo nizke stroške vzdrževanja in večje bivalno udobje, h kateremu prispevajo ravne strehe. Ker pa kljub napredku v tehnologiji in krovstvu ravne strehe predstavljajo večji izziv od poševnih, je prva pomembna stvar, ki jo moramo storiti, izbira izkušenega izvajalca. Izvajalec mora biti zelo dobro pripravljen na izziv, ki je pred njim, saj se je le tako mogoče izogniti težavam, ki jih s seboj prinašajo ravne strehe.

izvedba ravne streheravne strehe


Katere so prednosti ravne strehe pred klasičnimi?

Ni skrivnost, da ravna streha, kadar je pravilno izvedena, prinaša ogromno prednosti. Omogoča nam maksimalno izkoriščenost prostora (v različne namene lahko uporabimo najvišjo etažo bivalnega prostora, kot tudi samo površino ravne strehe, če je le-ta pohodna). S tem se izognemo izdelavi podstrešja in poševnim mansardam, ki jih je velikokrat težko primerno opremiti. Pridobljen prostor z malo domišljije izkoristimo po lastni želji – za sončenje, rekreacijo, počitek, uživanje v čudovitem razgledu in še in če. Življenje v mestu je velikokrat naporno, saj imamo občutek, da nismo dovolj povezani z naravo. Z izvedbo ravne strehe bomo imeli svoj košček narave kar doma. Sama izvedba je bistveno cenejša od izdelave podstrešja, vendar je še enkrat potrebno omeniti pomen izbire primernega izvajalca, ki nam bo pomagal poiskati pravo kritino in bo znal poskrbeti za zaščito pred vdorom meteorne vode.

VEČ O IZVEDBI RAVNE STREHE SI PREBERITE TUKAJ!

Strokovnjaki za ravne strehe s kar 30-letnimi izkušnjami

V podjetju Šircelj se lahko pohvalimo s kar 30-letnimi izkušnjami na področju izvedbe ravne strehe. Zaradi bogatih referenc smo sposobni izvesti ali sanirati še tako zahtevno ravno streho iz mnogo vrst materialov. Ker neprestano spremljamo novosti na tem področju, je zanesljivost izvedbe 100%. Našim strankam z veseljem pomagamo pri doseganju nižjih stroškov vzdrževanja, sorazmerno nizke cene investicije in zagotavljanju dodatnega prostora, ki ga je mogoče izkoristiti v različne namene, odvisno od želja posameznika. Zaradi napačne zasnove konstrukcijskega sklopa in velikokrat nekvalitetne izvedbe se posamezniki danes kar malce bojijo ravnih streh, ki so nekoč imele slabši sloves, vendar so vse skrbi odveč. S pomočjo usposobljenih strokovnjakov bo načrtovanje potekalo v skladu z vsemi standardi. Pri tem ne smemo pozabiti še na vzdrževanje ravne strehe, za katerega naj prav tako poskrbijo izkušeni mojstri. Glavni dejavnik pri odločanju za primernega izvajalca naj nikar ne bo cena, saj nas lahko to drago stane. Puščanje, slabo tesnjenje in pomanjkljivosti v izolaciji so težave, ki se jim želimo izogniti, to pa je mogoče storiti izključno s pravilno izvedbo. V podjetju Šircelj vam za vsa opravljena dela nudimo garancijo, zato so vaše skrbi odveč!