Zelene strehe: zanimivi detajli, sestava in kakovostna izdelava oz. gradnja

Zelene strehe so z ekološkega vidika odlična izbira, sama izdelava zelene strehe pa kar velik izziv. Že samo gradnja ravne strehe zahteva veliko pozornosti in natančnega načrtovanja, gradnja zelene strehe pa vključuje še mnoge podrobnosti in detajle, kot so načrtovanje odvodnih sistemov, upoštevanje zahtev po dodatni nosilnosti, dobra izolacija zelene strehe in ostali pomembni sistemi. Pri zeleni strehi so ključni vsi detajli, prav tako pomembna pa je tudi sestava zelene strehe. Prav detajli odločajo o tem, kako dobro se bo obnesla zelena streha na dolgi rok. Pri gradnji zelene strehe je potrebno biti zelo natančen, saj so lahko usodne že majhne napake v izvedbi (pomanjkljiva izolacija, obraba materialov, puščanje vode itd.).

VEČ O RAVNIH STREHAH

Zanesljiv izvajalec za gradnjo in izdelavo zelene strehe

Če iščete zanesljivega in kvalitetnega izvajalca, ki bo poskrbel za izdelavo in gradnjo vaše zelene strehe, potem je podjetje Šircelj izolacije d. o. o. pravi naslov za vas. Na področju izdelave ravnih streh iz različnih materialov imamo več kot 30 let izkušenj, na vse izvedbe pa vam dajemo tudi garancijo. Naše storitve so: ravne strehe, zelene strehe, kovinski profili, krivljena pločevina, krovsko kleparska dela, hidroizolacija, termoizolacija. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 031 625 298, pišete nam lahko na elektronski naslov info@sircelj.si ali pa nam pošljete povpraševanje preko spletnega obrazca.

Zelena streha: detajl narave v vašem domu

Zelene strehe so v zadnjem času izredno priljubljene, tako z estetskega vidika kakor tudi z ekološkega, saj lahko zelena streha prispeva k znižanju stroškov ogrevanja in hkrati poskrbi tudi za daljšo življenjsko dobo strehe. Zelena streha pa je odlična in praktična izbira tudi s finančnega vidika. Ko se odločate za zeleno streho, posebno pozornost posvetite vsakemu detajlu. Še posebno pomembna je sestava strehe. Rastline na vaši zeleni strehi bodo podvržene tudi najbolj neugodnim vremenskih razmeram, zato lahko le s primerno oziroma ustrezno izbrano sestavo zelene strehe preprečimo njen propad. V mestih je opaziti porast zelenih streh, saj lahko s kakovostno zeleno streho popestrite izgled vaše hiše in vnesete košček narave v vaš dom. Če se odločite za izdelavo zelene strehe pri nas, vam zagotavljamo, da bomo poskrbeli za tudi za najmanjši detajl zelene strehe. Gradnja zelene strehe mora potekati po načrtu, zato je pred samo izvedbo potrebno poskrbeti tudi za dobro izolacijo strehe.

sestava zelene streheizdelava zelene strehe

Zakaj se odločiti za zeleno streho?

Zelena streha ima veliko prednosti, med drugim omogoča velike prihranke pri stroških ogrevanja in ščiti vašo streho. Prav tako pa je zelo praktična, saj ob močnejših nalivih zadržuje vodo, ki potem počasi odteka v kanalizacijo. Zanimiva pa je tudi iz estetskega vidika, saj je zelo privlačna, majhni detajli pa poskrbijo, da je tudi zelo funkcionalna. V podjetju Šircelj izolacije d. o. o. vam ponujamo samo najboljše zelene strehe, in sicer zeleno streho oziroma zazelenitev Xeroflor, ki omogoča hitro in učinkovito zazelenitev ravne strehe. Omenjena streha bo vašo kritino učinkovito zaščitila pred škodljivimi žarki, neposrednimi mehanskimi obremenitvami in temperaturnimi razlikami. Prednost zelene strehe je tudi, da čisti, vlaži in hladi zrak, na ta način pa prispeva k večji kvaliteti bivanja.

Sestava zelene strehe Xeroflor

Zelena streha Xeroflor je kakovostna streha, katere sestava je popolnoma naravna. Zelena streha je vzgojena predhodno in omogoča, da je streha zelena v trenutku, ko jo položimo na streho. Sami lahko nato poskrbite tudi za ostale detajle vaše nove zelene strehe, mi pa bomo pri gradnji poskrbeli, da bo kvalitetno izdelana in da vam bo nudila veliko udobje. Sama izdelava zelene strehe oziroma njena sestava običajno vključuje več plasti, saj moramo izbrati podkonstrukcijo, poskrbeti za dobo izolacijo (termo in hidroizolacijo). Pomembno je tudi izdelati drenažno plast zelene strehe, ki bo poskrbela za odvajanje in zadrževanje vode za potrebe rastlin. Mi bomo poskrbeli za vsak detajl. Kontaktirajte nas in dogovorili se bomo za gradnjo zelene strehe. Več nahttp://www.sircelj.si/