Ravne strehe imajo veliko prednosti, a le ob pravilni izvedbi

Ravne strehe so zaradi številnih prednosti, ki jih prinašajo, danes izjemno priljubljene, vendar pa je njihova funkcionalnost v veliki meri odvisna od kakovostne izvedbe, pri kateri je potrebno natančno upoštevati priporočeno sestavo. Ker pa ravne strehe nimajo klasične kritine, jih pred vdorom meteorne vode in različnimi vremenskimi razmerami ščiti hidroizolacija. Za izvedbo ravnih streh se danes najpogosteje odločamo zaradi njihovega sodobnega in estetskega videza, pa tudi zaradi možnosti ozelenitve, ki pride v poštev zlasti v turobnem mestnem okolju. Tehnična izvedba ravnih streh je precej preprosta, stroški vzdrževanja pa so v primerjavi s klasičnimi kritinami bistveno nižji. Zahvaljujoč večji stabilnosti mikroklime ravne strehe prispevajo k optimalnemu bivalnemu udobju. V podjetju Šircelj imamo kar 30 let izkušenj na področju izvajanja ravnih streh, vključno z zelenimi. Za naše stranke izvajamo vse vrste ravnih streh iz različnih materialov, 30 letne izkušnje pri izdelavi in stalno spremljanje novosti pa so osnova za našo 100% zanesljivost izvedbe. Čeprav so imele ravne strehe v preteklosti kar nekaj pomanjkljivosti, so materiali vse do danes tako zelo napredovali, da nam zagotavljajo povsem varno izvedbo. Svetujemo vam, da prostor v zgornji etaži kar se da dobro izkoristite. V kolikor se boste odločili za ozelenitev, boste deležni dodatnih prednosti, saj ozelenitev ravni strehi nudi najboljšo zaščito pred mehanskimi in termičnimi vplivi ter pred UV sevanjem.

Izvedba ravne strehe

Več o tem

Za vse kar izvedemo, dajemo garancijo

Najpogostejše danes so klasične ravne strehe, pri katerih je potrebno strogo upoštevati sestavo in sloje od stropne plošče in toplotne izolacije do hidroizolacije, kateri običajno sledijo zaščitni sloji. Za toplotno izolacijo se pogosto uporabljajo materiali, kot je polistiren (stiropor), kamena volna in celo penjeno steklo. Posebno pozornost pri izvedbi posvečamo hidroizolaciji, ki naj bo mehansko pritrjena ali obtežena, da je v primeru slabšega vremena ne bo odnesel veter. Izvedba slojev je odvisna od tega, ali bo ravna streha pohodna, nepohodna oziroma ozelenjena. Nekje konec 80. let prejšnjega stoletja se je tudi pri nas pojavil obrnjen tip ravne strehe, pri kateri je hidroizolacija maksimalno zaščitena pred toplotnimi obremenitvami in mehanskimi poškodbami. Hidroizolacija mora zagotavljati popolno vodotesnost, biti mora odporna na različne vremenske vplive in izdelana iz kakovostnih materialov z dolgo življenjsko dobo. V kolikor želimo ravno streho izkoristiti v določen namen (pohodni tip), moramo dobro premisliti o izvedbi zaščitne plasti, prav tako pa moramo imeti v mislih dejstvo, da morajo tudi nepohodne ravne strehe v namen vzdrževanja zdržati občasno hojo po njihovi površini. V podjetju Šircelj vam na vse, kar izvedemo, zagotavljamo garancijo, zato ste lahko povsem brez skrbi.

Ravne strehe

Preberite več

Izdelava ravne strehe naj bo strokovno izpeljana

Izvajalci ravne strehe morajo biti primerno opremljeni in seveda obvladati samo izvedbo, ki mora biti v skladu s stroko. Če želite izkoristiti prostor na zgradbi vam vsekakor svetujemo, da premislite o ravni strehi, s pomočjo katere boste na preprost način dobili prostor za sončenje, počitek in morda celo za rekreacijo. Če prebivate v mestu, lahko imate svoj kotiček narave v obliki manjšega parka kar na vrhu zgradbe. Podjetje Šircelj sodi v sam vrh kakovostnih izvajalcev ravnih streh, o čemer pričajo tudi reference in mnenja zadovoljnih strank. V izogib dodatnim stroškom poskrbimo za redno vzdrževanje in servisiranje, saj lahko v primeru zanemarljivega vzdrževanja hitro pride do zamakanja, ki ga je potrebno pravočasno odpraviti. Če iščete strokovnjaka za konstrukcijo ravne strehe, smo v podjetju Šircelj pravi odgovor.