Ravne strehe, ki so pohodne morajo imeti zadostno nosilnost

Ravne strehe so čedalje pogostejša izbira lastnikov hiš in poslovnih objektov, saj imajo veliko dobrih lastnosti. Lahko so pohodne ali nepohodne, kar je odvisno od same konstrukcije. V primeru, da se odločite za ravno pohodno streho, mora imeti zasnova dovolj nosilnosti. V primeru, da je nima, je potrebno konstrukcijo ojačati. V našem podjetju se ukvarjamo s kakovostno in hitro izvedbo ravnih streh, krivljenjem pločevine, drugih krovsko kleparskih del, izvajanjem hidroizolacij in termoizolacij. Nudimo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno kar pričajo naše številne reference. Prednosti, ki nas ločijo od konkurence so: brezplačno povpraševanje in ponudba, pestra izbira različnih vrst kvalitetnih materialov, hitra in strokovna izvedba, transparenten odnos s strankami, garancija na vse naše storitve.

kritina za ravne strehe

Izbira kritine za ravne strehe je odvisna od namembnosti strešne površine

Kritina za ravne strehe so lahko različni materiali. V zadnjem času pa se zelo veliko delajo zelene strehe. V našem podjetju jih tudi izdelujemo, predstavljajo pa kar velik izziv. Upoštevati je potrebno zahteve po dodatni nosilnosti, načrtovanje odvodnih sistemov in izolacij. Poskrbeti moramo še za veliko drugih detajlov, od katerih je odvisno, kako se bo strešna površina dolgoročno obnesla. Pri gradnji ravne strehe lahko majhne napake predstavljajo veliko težav kot je puščanje vode, premajhna izolacija, prehitra obraba materialov in podobno. V tem primeru bo obnova strešne površine potrebna veliko pred načrtovanim rokom. Najpogostejši razlog za obnovo strešne površine je slaba vodotesnost, saj je izvedba hidroizolacije še posebej zahtevna. Pri klasičnih poševnih strešnih površinah je odvajanje vode samodejno, pri ravnih strešnih površinah pa tega ni zato je potrebno poskrbeti, da ne pride do zadrževanja vode na površini. To naredimo z ustreznim odvodnjavanjem.

Izvedba ravne strehe mora biti hitra in kvalitetna z ustreznimi materiali

Kvalitetna izvedba ravne strehe zahteva veliko izkušenj, saj gre za zahteven gradbeni postopek. Največji izziv pri gradnji predstavljajo vplivi okolja, katerim so ravne strehe izpostavljene. Izpostavljenost mehanskim obremenitvam in vremenskim vplivom zahtevata dobro termoizolacijo in hidroizolacijo ter kvalitetne zaščitne plasti. Pomemben je tudi naklon strešne površine, ki ne sme biti manjši od 2%. Gradnja objekta z ravno strešno površino zahteva višji finančni vložek kot gradnja klasične strešne površine, saj je veliko kompleksnejša. Izvedba mora biti strokovna, uporabljeni materiali pa kvalitetni, da je zagotovljena njena brezhibna funkcionalnost. Zelo je pomembno, da je izvedba toplotne in zvočne izolacije pravilna, sistem za odtekanje vode mora biti načrtovan in izveden v skladu z normativi ter vse zaščitne plasti morajo biti zanesljivo pričvrščene na podlago. V zadnjih letih so ravne strehe pridobile na popularnosti, tako za stanovanjske hiše kot tudi za poslovne objekte. Strešno površino je mogoče dobro izkoristiti kot teraso ali pa v primerih trgovskih centrov kot parkirišča.

sestava ravne strehe

Pri sestavi ravne strehe oziroma ozelenitvi je ključnega pomena hidroizolacija

Zelena strešna površina je za okolje zelo koristna, obenem pa podaljša uporabno dobo strehe. Z njo se pozimi ohrani 90% več toplote, poleti pa poskrbi, da je temperatura bivalnih prostorov za 4°C nižja v primerjavi s klasično strešno površino. Sestava ravne strehe oziroma ozelenitev nudi zavetje raznim živalskim vrstam in pripomore k zmanjševanju količine deževnice na ulicah. Prav tako je dobra zvočna izolacija, saj zemlja zaustavi nizke zvočne frekvence, rastline pa visoke frekvence. Ozelenitev strešne površine poteka tako, da najprej namestimo vodotesno membrano, naslednja plast je zapora za korenine, sledi ji plast zemlje in rastline. Ozelenitev izvajamo v treh različicah. Prva je intenzivna ozelenitev, ki poleg drugih rastlin vključuje zasaditev dreves in grmovnic. To pomeni, da je potrebno za rastline skrbeti in jih minimalno vzdrževati. Druga različica je ekstenzivna ozelenitev, ki je odlična rešitev za tiste, ki ne želijo imeti nobenega dela z rastlinami. Na tanjši plasti zemlje so posajene rastline, ki so nezahtevne in ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. Izvedba takšne ozelenitve je možna tudi na klasičnih oziroma poševnih strešnih površinah. Tretja različica pa je prestavljiva ozelenitev, pri kateri rastline posadimo v lonce, ki jih glede na letni čas premikamo. Več nahttps://www.sircelj.si/