Zelena streha - sestava je zelo pomembna

Zelena streha predstavlja ekološko pridobitev in nadgradnjo tipične ravne strehe. Da bomo razumeli pomen zelene strehe, moramo najprej razumeti, za kaj pravzaprav gre in kako poteka njena izdelava. Gre za streho, ki je lahko le delno ali pa v celoti prekrita s prstjo in rastlinjem, nahaja pa se na vodoneprepustni membrani, zato so skrbi o zamakanju zelene strehe povsem odveč. Pri izdelavi zelene strehe je najpomembnejša njena sestava, saj brez kvalitetne sestave ne bomo dosegli pravega pomena kvalitetne zelene strehe. Izdelave in gradnje se moramo zato lotiti premišljeno. Tako bomo podaljšali življenjsko dobo strehe, poskrbeli bomo za zmanjševanje toplotnega toka in toplotnih izgub, tako pa bomo prispevali tudi k manjšim stroškom ogrevanja v zimskih mesecih. A še enkrat naj poudarimo, da je za vse to ključnega pomena dobra in kvalitetna sestava zelene strehe.

Zelena streha - sestava zahteva premislek in skrbno načrtovanje

gradnja zelene streheSestava zelene strehe običajno vključuje več plasti. Izbrati moramo podkonstrukcijo, pomisliti je potrebno na strešno izolacijo, ki naj bo termo in hidro izolacija. Potrebujemo tudi drenažno plast zelene strehe, ki bo poskrbela za odvajanje in zadrževanje vode za potrebe rastlin. Sledi filtrska plast, katere namen je izpiranje delcev substrata v drenažno plast, protikoreninska zaščitna plast, ki varuje izolacijo zelene strehe pred mehanskimi poškodbami, zaščita pred zdrsom, če ima streha večji naklon in še zadnja, a ne najmanj pomembna - vegetacijska plast, na kateri se nahajajo rastline. Na vse to moramo pomisliti pri izdelavi in gradnji zelene strehe. Poleg sestave pa moramo pomisliti tudi na njeno ceno. Ker nam zelene strehe omogočajo prihranek pri stroških ogrevanja, so prijazne do okolja in ustvarjajo prijetne pogoje za bivanje, je cena zelene strehe zelo ugodna. Skrb za varovanje okolja in ustvarjanje prijetnih pogojev za bivanje je ključnega pomena. In vse to lahko dosežemo že z izdelavo in gradnjo zelene strehe.

VEČ O IZDELAVI RAVNE STREHE

Zelena streha je prijazna tudi do denarnice

Zelena streha ni prijazna le do okolja, temveč tudi do denarnice. Če izdelavo in gradnjo dobro načrtujemo, če sestavo izvedemo premišljeno, potem bomo deležni tudi mnogih prednosti, kot je prihranek pri ogrevanju. Dejstvo je, da lahko s pravilno sestavo zelene strehe zmanjšamo obratovalne stroške objekta, prav tako pa lahko podaljšamo tudi življenjsko dobo same strehe. Cena je torej pri odločanju za izdelavo in gradnjo zelene strehe še najmanj pomembna izmed vseh dejavnikov. Pa vendar se poleg vprašanj o sestavi pojavijo tudi vprašanja o tem, komu zaupati izdelavo in gradnjo ter kakšno ceno pričakovati.

Zakaj prepustiti zeleno streho našemu podjetju?

izdelava zelene streheFunkcija zelenih streh ni samo estetska, je mnogo več in tega se zavedamo tudi v podjetju Šircelj. V našem podjetju smo pravi strokovnjaki, saj imamo na tem področju kar 30-letne izkušnje, na podlagi katerih skrbimo za številne zadovoljne uporabnike. Posvetimo se sestavi zelene strehe, saj se zavedamo, da je ta bistvenega pomena za izdelavo in gradnjo ter za izkoriščanje vseh ugodnosti, ki nam jih prinaša. Poskrbeli smo tudi za ugodne cene, za prihranek pri ogrevanju pa bo poskrbela zelena streha sama. Smo profesionalni, zanesljivi in vedno sledimo novitetam na našem področju. Na naši spletni strani si lahko ogledate izjave zadovoljnih strank, ki menijo, da smo prijazni in zaupanja vredni. Prav to je tudi razlog, da izdelavo, gradnjo in sestavo zelene strehe prepustite nam. Povpraševanje nam lahko pošljete kar preko kontaktnih podatkov na naši spletni strani. Z veseljem vam bomo svetovali o sami sestavi zelene strehe, prav tako pa si bomo vzeli čas, da natančno preučimo vaš primer. To je namreč ključnega pomena pri izvedbi kvalitetne zelene strehe, ki bo še vrsto let služila svojemu namenu. V podjetju Šircelj se že veselimo vašega obiska. Več nahttp://www.sircelj.si/