Ravne strehe so očem skrite pa so vseeno čudovite in vzdržljive

Ravne strehe nimajo klasične kritine, ampak jih pred vremenskimi vplivi ščiti hidroizolacija. Ta mora biti v vseh vremenskih okoliščinah vodotesna. Ker so ravne strehe najbolj izpostavljen del objekta, je krovstvo ravne strehe velik izziv in delo morajo kakovostno opraviti izkušeni izvajalci. Klasične ravne strehe so se pojavile že pred mnogo leti in so vedno bolj aktualne. Ljudje jih povezujejo z velikimi poslovnimi, trgovinskimi in industrijskimi objekti, vendar temu ni tako. Z leta v leto jih ljudje pogosteje izbirajo tudi za moderne družinske hiše in stanovanjske bloke. Kritina za ravne strehe je odvisna od namembnosti, saj je obremenjena z velikimi mehanskimi obremenitvami, v kolikor je namenjena za povozno ali pohodno površino. Sestavljena je iz bitumenskih trakov ali iz elastomernih folij, izpolnjevati pa mora današnje standarde energijske porabe. Sestava ravne strehe mora biti dobro premišljena. Izbira kritine za ravne strehe je odvisna od mnogo dejavnikov.

Kritina za ravno streho

Sestava ravne strehe

Krovstvo ravne strehe je izziv za izvajalca in ponuja veliko možnosti

Kritina za ravne strehe mora biti kakovostna, saj mora onemogočati meteorni vodi, da bi prodrla v notranjost. Za to poskrbi kvalitetna hidroizolacija. Njena pomembna lastnost je tudi termoizolacija, ki je v zdajšnjih časih narejena iz materialov, ki praktično ne vpijajo vode. Sestava ravne strehe vsebuje vse sloje, ki so značilni za klasično ravno streho, odvisna pa je od različnih dejavnikov. Zaradi svojega atraktivnega videza in zaradi ekološkega vidika je danes vedno bolj aktualna zelena streha, katera nudi dobro zaščito ter vpliva na višino stroškov ogrevanja.

Konstrukcija ravne strehe mora biti kakovostna in absolutno varna

Konstrukcija ravne strehe je zelo zahtevno delo, ki zahteva strokovno usposobljene ljudi, ki obvladajo krovstvo ravne strehe. Pri konstrukciji ravne strehe je nujno potrebno upoštevati majhen naklon, zaradi katerega lahko hitreje pride do zamakanja, če delo ni opravljeno dobro. Če se odločate za izdelavo ravne strehe, se obrnite na nas, saj imamo dolgoletne izkušnje, na vse izvedbe pa vam damo tudi garancijo.

VEČ O IZDELAVI RAVNE STREHE >>