Zelena streha za čudovit izgled vašega objekta

zelena streha detajlZelena streha je estetsko privlačna in zato je postala modna zapoved na področju gradbeništva. Zelena streha je paša za oči in nanjo še posebej prisegajo tisti, ki so ekološko osveščeni. Ni vseeno, kakšen je detajl zelene strehe oziroma kakšna je sestava zelene strehe. Ravne strehe lahko kombinirate z zeleno streho. Nadstrešek za avtomobile je tipičen primer v tej smeri. Izdelava zelene strehe je razmeroma enostavna, a prav je, da jo opravijo profesionalci.

VAS ZANIMA IZDELAVA RAVNE STREHE?

Zelena streha je pomoč okolju

izdelava zelene streheZelena streha je način, kako lahko okolju vrnemo del zelenila, ki smo mu ga odvzeli, ko smo se odločili zgraditi objekt. Če je detajl zelene strehe ustrezen, rastline na strehi lepo uspevajo. Zato je sestava zelene strehe zelo pomembna. Veliko ljudi se odloča za zeleno streho nad nadstreškom za avtomobile. Tu je izdelava zelene ravne strehe še posebej priljubljena, saj je pogled na zeleni nadstrešek prav zares lep.

VEČ O CENI RAVNE STREHE

Detajl zelene strehe je pomemben

Detajl zelene strehe se razlikuje glede na to, katere rastline imate na strehi. Če imate na strehi drevesa, je zelo pomembno, da jih zavarujete pred udari vetra. V tem primeru je treba drevesa zaščititi s pletenicami, ki preprečijo, da bi močan veter drevo izruval s strehe. Pletenica mora biti primerno pritrjena in obdelana s hidroizolacijo, da ne bi prišlo na točki pritrditve do zamakanja. Seveda pa ni nujno, da so na vaši zeleni strehi drevesa. Lahko se odločite tudi za grmovnice, travo ali druge rastline. V vsakem primeru je treba na ozelenjeni ravni strehi zagotoviti ustrezen dostop oziroma pogoje za vzdrževanje. Več na:http://www.sircelj.si/