Kritina ravne strehe je lahko izdelana iz različnih materialov

Ravne strehe zahtevajo še posebej skrbno načrtovanje, če želimo, da bodo zares funkcionalne. Potreben je ravno pravšnji, minimalen naklon, da ne pride do zamakanja. Poleg tega je seveda nujno poskrbeti za ustrezno izolacijo strehe, tako toplotno kot hidroizolacijo. Za izvedbo tega zahtevnega projekta morate zato izbrati izkušenega ponudnika, ki bo načrte prilagodil specifikam objekta.

Ravne strehe

Poskrbimo, da bo kritina za ravne strehe ustrezala vsem vašim zahtevam

Kot kritina za ravne strehe se uporabljajo različni materiali. V podjetju Šircelj svojim strankam ponujamo možnost izbire med PVC-membranami, TPO-membranami in EPDM-membranami, še ena opcija, za katero se lahko odločite, pa je bitumenska kritina za ravne strehe. Pred začetkom del vam bomo podrobneje predstavili lastnosti posameznih materialov in vam pomagali pri tem, da poiščete rešitev, ki bo resnično najboljša za vas. Nadalje je mogoče pri posameznih tipih kritin za ravne strehe izbirati med različnimi proizvajalci. Pri tem dajemo prednost priznanim znamkam, ki slovijo po preverjeni kakovosti. Tako zagotovimo, da bo življenjska doba kritine nadpovprečno dolga in da v času uporabe ne bo prihajalo do težav ter s tem povezanih stroškov. Za piko na i pa seveda poskrbi profesionalna izvedba. Pohvalimo se namreč lahko z več kot 30 leti delovanja na tem področju. V tem času smo si nabrali številne izkušnje, celo z najzahtevnejšimi projekti. Obenem pa stalno skrbimo za nadgrajevanje svojega znanja, saj vseskozi sledimo razvijanju novih, inovativnih pristopov, ki povečujejo funkcionalnost ravne strehe. Prilagodimo se potrebam vsake stranke, ne glede na to, kakšne so vaše želje. Za izvedbo vam ponudimo garancijo, saj smo prepričani v kakovost naših storitev. Nekaj naših referenc oziroma fotografij uspešno zaključenih projektov najdete na naši spletni strani, kjer so vam hkrati na voljo naše kontaktne informacije. Pokličite nas ali nam pišite in dogovorili se bomo glede vseh podrobnosti. Pripravimo vam neobvezujočo ponudbo, na podlagi katere se boste lažje odločili, ali želite projekt zaupati prav nam.

Zelene strehe

Možna tudi ozelenitev oz. ravne zelene strehe

Vse več ljudi se danes odloča za ozelenitev ravne strehe. S tem pridobite dodatno površino za sprostitev v prostem času in nekakšen strešni vrt, kjer po želji pridelujete domačo zelenjavo, če zagotovite ustrezne pogoje za uspevanje pridelka. Obenem pa so ravne zelene strehe bolj funkcionalne, saj je kritina tu bolje zaščitena pred staranjem oz. pred poškodbami. Dodatna prednost, ki jo ima ozelenitev ravne strehe, je, da s tem dosežemo boljšo toplotno in zvočno izolacijo, saj rastlinje deluje kot dodatna izolacijska plast. Energetske izgube bodo občutno manjše, posledično pa se bodo znižali stroški ogrevanja. Tovrstno nadgradnjo lahko torej razumemo kot dolgoročno investicijo, ki prinese vse prej kot zanemarljive prihranke. Podobno velja za potrebo po uporabi klimatske naprave. Poleti so temperature običajno še posebej visoke v zgornjih nadstropjih objekta. Če je mansarda v stavbi bivalna, torej s pomočjo ravne zelene strehe poskrbite za prijetnejše temperature v vseh letnih časih. Tako gre za element, ki pomembno prispeva k energetski učinkovitosti objekta.

Preberite si še več o zenelih strehah na naši strani

Intenzivna ali ekstenzivna zazelenitev ravne strehe?

V osnovi sta možni intenzivna in ekstenzivna zazelenitev kritine. Kakšna je razlika med tema dvema možnostma? Najpomembnejša lastnost, ki ločuje oba tipa, je (ne)zahtevnost vzdrževanja. Intenzivna izvedba zahteva precej več truda in časa, saj je skrb za rastline kompleksnejša in med drugim vključuje redno zalivanje. Tu je potrebna tudi večja debelina substrata oz. podlage, ki se uporablja kot rastišče. Priporočljiva višina je vsaj 40 centimetrov. Po drugi strani pa je ekstenzivna zazelenitev možna že na substratu, katerega višina oziroma debelina je približno 3 centimetre. Izvedba tu je torej bistveno hitrejša in preprostejša. Poleg tega pa je vzdrževanje pri tem tipu mnogo lažje. Če se odločite za tovrstno nadgradnjo kritine ravne strehe, vam v podjetju Šircelj po potrebi pomagamo pri izbiri najustreznejše možnosti in z dodatnimi napotki za pravilno vzdrževanje.