Izvedbo ravnih streh neprestano spremljajo novosti

Ravne strehe omogočajo številne možnosti oblikovanja in uporabe, po drugi strani pa izvedba ravnih streh zahteva previdnost pri gradnji nosilne konstrukcije, izolacije in tesnjenja. Prva stvar v kateri se ravne strehe razlikujejo od drugih vrst kritin, je njena dostopnost. Ureditev terase ali ozelenitev ravne strehe ustvarja dodatno življenjsko okolje, prostori v notranjosti pa postanejo bolj privlačni. Mogoče jih je optimalno izkoristiti, saj zgradba ne vsebuje poševnih stropov. Konstrukcije ravnih streh se med seboj razlikujejo, prav tako pa obstajajo razlike v samih materialih in sistemih. Velik pomen pri izvedbi ravne strehe ima izolacija. Nekateri proizvajalci nudijo celovite izolacijske sisteme, vključno z vsemi potrebnimi folijami in priključki, ki zagotavljajo stoodstotno tesnjenje. Če krovci svoje delo dobro obvladajo je kombinacija visoko kakovostnih materialov in natančna, profesionalna izvedba ravne strehe največ, kar si za svoj dom ali podjetje lahko želite. Poleg izolacije je izredno pomembna nosilnost. Ker ravne strehe nimajo naklona kateri kritino razbremeni v primeru debele snežne odeje, je nujna skrbna izvedba vsake posamezne plasti. Obremenitev pomenijo tudi dež, toča, nihanja in vibracije konstrukcije ter ekstremne temperaturne spremembe. Strokovna gradnja vsake posamezne plasti in uporaba najboljših materialov je vodilo našega podjetja, le tako se je namreč mogoče izogniti kasnejšim težavam z zamakanjem deževnice v notranjost, kopičenju kondenza ter drugim poškodbam in nevšečnostim.

ravne streheravna strehavzdrževanje ravne strehe

Izsuševanje ravne strehe v primeru zamakanja in sanacija

Ravna streha je hidroizolirana v več plasteh. Izolacije se razlikujejo med vroče lepljenimi in hladno samolepilnimi hidroizolacijskimi membranami. Samo tesnjenje je odvisno od temperaturne občutljivosti podlage in njene načrtovane uporabe. V primeru, da bo ravna streha namenjena ozelenitvi, je obvezna vgradnja hidroizolacije odporne na korenine - tudi te lahko namreč povzročijo veliko škode. Če se zgodi, da le-ta začne zamakati, je potrebno takojšnje izsuševanje ravne strehe in njena sanacija, preden bo škoda, ki jo povzroči voda v notranjosti, prevelika. Točke kjer deževnica pronica v notranjost je treba poiskati, saj ta pogosto spreminja pot. Ni nujno, da streha pušča na istem mestu kjer je v objektu opaziti zamakanje. Da do tega ne bi prišlo, so priporočljivi redni pregledi in dosledno vzdrževanje ravne strehe, pri sami izgradnji pa strogo upoštevanje potrebnih pravil in uporaba kakovostnih materialov. Mesta kjer je streha poškodovana, se odkriva na različne načine in s pomočjo posebnih naprav. Po kontroli, mora izvajalec izdelati poročilo in navesti vse podrobnosti ter predloge o poteku potrebnih popravil. Običajno se izsuševanje ravne strehe izvede z zračenjem in ogrevanjem prostorov, ker pa tak način ne zadostuje so kondenzacijski razvlaževalci tisti, ki v kombinaciji z vpihovanjem zraka v izolacijo, opravijo večino dela. Da se boste takšnih neljubih situacij in visokih stroškov izognili, je priporočljiv redni obdobni servis in sprotno vzdrževanje ravne strehe.

Zelene strehe: kako in zakaj?

Zelene strehe so lepe, varčne in okolju prijazne ter zagotavljajo čudovit ambient za bivanje. V mestih se ljudje, ki nimajo dostopa do narave, vse pogosteje odločajo za ozelenitev ravnih streh, katere nudijo sproščanje v domačem okolju, obkroženo z zelenjem, na toplem soncu ali v senci. Tako kot ostale ravne strehe, mora biti tudi zelena streha ustrezno grajena, toplotno in hidro izolirana – strokovnjaki pravijo, da je njena izvedba zahtevnejša od ostalih. Prav zato predstavlja izvajalcem poseben izziv tako pri načrtovanju, kot pri sami gradnji. Poseben poudarek zahtevata odvodnjavanje in dodatna nosilnost, ki ne dopuščata nobene napake. Tako imenovano zeleno streho, je mogoče dejansko uporabljati kot vrt, ki enako kot ostali nasadi zahteva vzdrževanje, edina razlika je le, da je ta postavljen malce višje. Lahka dostopnost in odmik od oči sosedov, sta v mestih še posebej dragocena. V našem podjetju smo z leti pridobili tudi na tem področju mnogo izkušenj in znanja, zato nas pokličite ali kako drugače kontaktirajte. Če razmišljate o ravni strehi, smo pravi naslov za vas.

intenzivna zelena streha