Ugodne cene ravnih streh s številnimi detajli


Ste kdaj pomislili, da bi na hiši ali prizidku naredili ravno streho in jo s tem izkoristili kot teraso? Ker je dan danes tehnologija ravnih streh že zelo napredovala se najde rešitev pravzaprav za vsak objekt na katerem želite ravno streho namestiti, cena pa se je prav zaradi razvoja mnogih tehnologij tudi že občutno znižala.

Zelena ravna strehaIzolacija ravne streheRavna strehaZelena travnata streha

Razlike med ravno in navadno streho


Ravna streha je za gradnjo zahtevnejša kot običajna streha, pa tudi sestava ravne strehe je kompleksnejša, zato moramo več pozornosti nameniti malenkostim. V prvi vrsti se moramo zavedati, da je ravna streha podvržena zamakanju, zato je dobro, da ravno streho izoliramo s hidroizolacijo. Ravna streha potrebuje tri vrste izolacije: hidroizolacijo, termoizolacijo in zvočno izolacijo. Izolacija pohodne ravne strehe ni potrebna samo zaradi ugodnega bivanja neposredno pod streho, pač pa preprečuje nastanek kondenza v konstrukciji in večja raztezanja ter krčenja zaradi toplotnih sprememb.

Vse popularnejše so zelene strehe


Dan danes so zaradi pomanjkanja zelenih površin v mestih in zaradi slabšega zraka v njih, vedno bolj zaželene t.i. ravne zelene strehe. Da zelenje na strehi sploh lahko posadimo, mora biti streha dobro izolirana. Poleg estetskega in zdravstvenega vidika, je zelenje na ravni strehi zaželeno tudi zaradi dobrega zadrževanja vode, zlasti ob nalivih, kar pripomore k počasnejšemu iztekanju v kanalizacijo in k zmanjševanju poplavljanja odtočnih jaškov. Zeleno ravno streho lahko izkoristimo tudi kot prijeten prostor za oddih (zelenje preprečuje hudo segrevanje, ki je tako zelo značilno za betonske površine).

Pozanimajte se o cenah ravnih streh in se odločite za nakup

V podjetju Šircelj se lahko pohvalimo s 30 letno tradicijo izdelave ravnih streh. Obiščite našo spletno stran in si oglejte ponudbo storitev, ki vam jih ponujamo. Pokličete nas lahko tudi po telefonu in se pozanimate o trenutni ponudi ali pa nas obiščite v naši poslovalnici.

VEČ O TERMOIZOLACIJI

KRITINA ZA RAVNE STREHE