Gradnja ravne strehe

Definicija ravne streheGradnja ravne strehe
Ravne strehe postajajo vse bolj popularne. Na zgradbah javne uporabe so že nekaj časa »del vsakdana«, vse pogostejše pa so ravne strehe tudi na stanovanjskih hišah.


Gradnja ravne strehe je tehnično zahtevnejša od gradnje drugih streh


Gradnja ravne strehe je tehnično zahtevnejša od drugih streh, saj se pri ravni strehi soočamo s problemom zamakanja. Da bi zamakanje preprečili, streha vsebuje plast, ki preprečuje vstop vode v zgradbo - hidroizolacijo.


Posebnost gradnje ravne strehe je njena večslojnost. Streha je zgrajena iz več plasti, ki so tesno povezane druga z drugo. Pri ravni strehi je potrebna tudi dodatna plast toplotne izolacije, ki zadržuje toploto in preprečuje vdor vročega zraka poleti. Prav tako pa je zelo pomemben tudi zaključni sloj strehe, saj - zraven hidroizolacije - služi varovanju objekta pred vdorom vode. Ta je lahko iz najrazličnejših materialov, na streho lahko nasujemo pesek oziroma gramoz, streha je lahko tudi ozelenjena, na njo lahko položimo posebne plošče ali pa streho zaključimo kar z bitumensko plastjo.


Definicija ravne strehe v prerezu ravne strehe, od zgoraj navzdol izgleda tako:

  • zaščitni sloj,
  • drenažni sloj,
  • hidroizolacija,
  • toplotna izolacija,
  • parna zapora,
  • ločilni sloj,
  • naklonski beton,
  • nosilna stropna konstrukcija.


Rahle variacije so pri gradnji ravne strehe dopustne. Definicija ravne strehe in njena sestava pa sta malenkost drugačni, kadar gradimo pohodno streho.


Iz definicije ravne strehi bi moralo slediti, da je ravna streha ravna, pa temu ni čisto tako. Ravna streha dejansko ni ravna, saj voda nekako mora odteči. Naklon ravne strehe običajno znaša 2%.


V našem podjetju se ukvarjamo tudi z gradnjo ravnih streh. Gradnja ravne strehe je kvalitetna in natančna, življenjska doba strehe pa bo tako dolga.


Povprašajte nas o definiciji ravne strehe in se odločite za obnovo


V primeru vprašanj o definiciji ravne strehe in posegih v njo nas lahko pokličete po telefonu ali pa nas obiščete v naši poslovalnici, kjer se lahko dodatno pozanimate o sestavi in detajlih ravne strehe in o možnostih njene namestitve. Ob prihodu vas bo pričakala ekipa strokovnjakov, ki vam bo z veseljem odgovorila na vprašanja, ki se vam še zastavljajo.

Več o sanaciji ravne strehe:www.vsi.si/sircelj/sanacija-ravne-strehe

VEČ O KRIVLJENJU PLOČEVINE