Pošlji povpraševanje

Najboljše olje za lase, ki so suhi in poškodovani je narejeno iz amle

Olje za lase je najboljše oziroma priporočljivo uporabljati redno, skozi celo leto. Najučinkovitejše je pri izsušenih laseh, saj jim vrača lesk, prožnost in zdrav videz. Poleti jih ščiti pred negativnim vplivom sonca in morja, pozimi pa nudi zaščito pred poškodbami, ki lahko nastanejo zaradi sprememb v temperaturi zraka v notranjih prostorih in zunaj. V primeru poškodovanih lasnih konic, nanesemo olje za suhe in poškodovane lase samo na konice. Če pa imamo težave s prhljajem, je priporočljivo, da ga enkrat tedensko nanesemo na lasišče in pustimo delovati čez noč. Pri težavah s kožo, ga nanesemo kot kremo.

Preverite kako ohraniti svoje lase zdrave in sijoče >>>

Amlino olje za lase in kožo deluje kot močan antioksidant in najboljši vlažilec

Drugo ime za amlo je indijska kosmulja. Ta zdravilna rastlina najboljše uspeva na celem področju Indije. Visoko drevo, ki zraste v višino 8 – 18 metrov ima plodove sladko kislega okusa. Plodovi imajo antimikrobno in antivirusno delovanje, zato se v ajurvedski medicini že tisočletja uporabljajo kot najboljši pomlajevalec. Plodovi predstavljajo močan antioksidant, saj so bogati z vitaminom C in tanini. Plodove posušijo, nato pa iz njih iztisnejo olje, ki ima kar 64,8% linolejske kisline. Ta maščobna kislina deluje kot antioksidant, vlažilec in celični regulator. Ekološko amlino olje ima zelo blagodejno delovanje na lase, saj pospešuje rast las, preprečuje izpadanje las in nastanek prhljaja. Prav tako preprečuje sivenje in je najboljše krepilo lasnih mešičkov. Uporablja pa se tudi za nego kože, ker preprečuje nastanek gub, koži podari sijaj in preprečuje ohlapnost oziroma izboljšuje tonus. Je najboljše zdravilo pri ajurvedski metodi zdravljenja za uravnavanje delovanja Pitta Dosha-e meridiana. Ta energetski kanal je povezan z lasiščem, nepravilno delovanje povzroči predčasno sivenje in izpadanje las. 

olje za suhe in poškodovane lase

Negovalno amlino olje

Najboljše negovalno olje za lase in kožo se imenuje Monoi, ki izvira iz Tahitija

V naši ponudbi najdete najboljše olje za lase in kožo Monoi, ki je macerat avtohtone tahitijske gardenije in avtohtonega kokosovega olja. Tahitijska gardenija ali Tiara je simbol francoske Polinezije, ima zelo očarljiv vonj. Cvet je snežno bele barve, je simbol nedolžnosti, ki ima pomirjevalne in očiščevalne lastnosti. Kokos pa je hranilni sadež Tahitija, imenujejo ga tudi tahitijsko belo zlato. Kokos je zelo cenjen zaradi njegovih vlažilnih in hranilnih lastnosti. Monoi negovalno olje za lase in kožo je del tahitijske tradicije, saj ga uporabljajo že tisočletja. Pri temperaturi nižji od 24°C se strdi, pri višjih temperaturah pa je v tekočem stanju. Monoi je prvi naravni kozmetični proizvod, ki ima oznako zaščiteno poreklo. S to oznako se zagotavlja avtentičnost in kakovost vseh sestavin v proizvodu, ki morajo biti izključno polinezijskega izvora. Polinezijci uporabljajo Monoi za nego las in kože. V uporabi je vsakodnevno, od rojstva naprej, saj kožo vlaži, hrani in ščiti. V kožo se hitro vpije in ji povrne lesk ter svilen otip. Na kožo deluje tudi zelo blagodejno po sončenju, saj jo pomiri in nahrani. Prav tako se uporablja za masažo, odlično pomiri telo in duha. Njihova tradicionalna masaža se imenuje Taurumi, s katero se obnovi kroženje energije po telesu. Zaradi čudovitega opojnega vonja, se Monoi uporablja tudi za aromaterapijo. Ker so lasje Tahitijcev neprestano izpostavljeni vetru, soncu in morski soli, jih Monoi ščiti, hrani in obnavlja. Po nanosu so lasje nežni, gladki in svetleči.

Tamanu ni olje za lase ampak se uporablja za zdravljenje in negovanje kože

Tamanu olje se pridobiva iz drevesa, ki ima zdravilne liste in plodove. Drevesa rastejo v jugovzhodni Aziji (Polinezija, Vietnam, Šri Lanka, Tajska, J Indija, Malezija) in cvetijo dvakrat letno. Iz močno dišečih cvetov se razvijejo okrogli zeleni plodovi. Hladno stiskano olje se pridobiva iz sredice teh plodov. V tropskih predelih sveta je poznano kot najboljše zdravilno sredstvo za kožo, saj ima antioksidantske, antibiotične, protimikrobne in protiglivične lastnosti. Z močnimi fungicidi in baktericidi, učinkovito uničuje patogene bakterije in glivice. Pri vnetju živčnih končičev, tudi lajša bolečine. Tamanu in amlino olje se uporabljata za nego in zdravljenje kože.