Pošlji povpraševanje

Naravna barva za lase: kakovostne 100-odstotno rastlinske barve

Naravna barva za lase je nekaj, kar danes mnogi odkrivajo na novo. Zaradi negativnih vplivov kemičnih preparatov se povečuje zanimanje za naravne rastlinske barve za lase, tako doma kot v tujini. Med naravnimi alternativami je zagotovo najbolj znana kana - barva za lase, ki poskrbi za rdečkast oziroma oranžen odtenek. Vendar pa je mogoče kano kombinirati tudi z drugimi naravnimi rastlinskimi pigmenti in tako priti do želenega odtenka oziroma barve za lase - doma ali pa v BioSalonu Etnobotanika, ekološkem frizerskem salonu, ki ga najdete v Lescah.

Najpomembnejše prednosti, ki jih ima naravna barva za lase

Tisto, zaradi česar je naravna barva za lase mnogo boljša izbira kot kemična, je dejstvo, da ne bo odstranila naravnih pigmentov iz notranjosti lasu. Prav to namreč naredijo kemični preparati, ki so lahko precej agresivni. Odstranjene naravne pigmente nato nadomestijo s sintetičnimi barvili, medtem ko je delovanje naravnih rastlinskih pigmentov povsem drugačno. Naravni rastlinski pigmenti obdajo zgolj zunanjo plast las. Tako ne pride do globinskih poškodb. Naravna barva pravzaprav ne poskrbi zgolj za spremembo barve vaših las, ampak tudi za njihovo izdatno nego. Z uporabo kakovostnih naravnih rastlinskih pigmentov se bo povečal njihov volumen, obenem pa bodo lasje svilnati in sijoči. Naravni rastlinski pigmenti pravzaprav delujejo tudi kot maske, saj lase nahranijo, kar poskrbi za izboljšanje njihove strukture.

kana barva za laserastlinske barve za lase

Kana barva za lase in druge naravne rastlinske barve

Omenili smo že, da je verjetno najbolj znana naravna barva za lase kana. Ta naravna barva za lase se pridobiva iz rastline z istim imenom. V listih te rastline se skriva naravno barvilo, imenovano lavson, ki poskrbi za tipičen rdečkast/oranžen odtenek, kakršnega ima kana. Barva za lase, ki se oglašuje kot kana, vendar gre za drugačno barvo/odtenek, tako že vsebuje tudi primesi - tu torej ne gre več za rastlinske barve za lase iz ene same rastline oziroma iz enega samega naravnega pigmenta. Seveda pa je kana barva za lase, ki jo je mogoče mešati z drugimi naravnimi rastlinskimi pigmenti, da dobite želeni odtenek, na primer s seno, indigom, amlo ali hibiskusom.

Ekološke barve za lase s certifikatom pravične trgovine

V ponudbi podjetja Etnobotanika vas čakajo kakovostne, 100-odstotno naravne oziroma rastlinske barve za lase, med njimi seveda tudi kana. Gre za naravne ekološke barve za lase - oziroma takšne, ki so izdelane iz ekološko vzgojenih rastlin. Dejstvo, da boste med izdelki v naši ponudbi našli izključno naravne ekološke barve za lase, potrjujejo tudi uveljavljeni certifikati, kot je na primer Ecocert. Obenem pa so to tudi naravne rastlinske barve, ki se proizvajajo po načelih pravične trgovine (»fair trade«), kar pomeni pravično plačilo za vse udeležence v procesu proizvodnje. Ne nazadnje pa so to naravne rastlinske barve za lase, katerih proizvodnja je tudi živalim prijazna (»cruelty-free«). Med drugim to pomeni tudi, da izdelki niso testirani na živalih.

Uporaba rastlinske barve za lase doma ali ekološki frizerski salon

Na naši spletni strani najdete tudi zelo natančna navodila, kako uporabljati posamezne naravne rastlinske barve za lase. Doma morate tako le slediti navodilom in želeni rezultat ne bo izostal. Se kljub temu bojite, da niste dovolj izurjeni, da bi se nanosa lotili doma? Barve za lase naravnega izvora, ki jih najdete v naši ponudbi, se, v kombinaciji z naravnimi oblogami, uporabljajo tudi v ekološkem frizerskem salonu Biosalon Etnobotanika, kjer prisegamo na naravne, tradicionalne pristope. Tam poskrbimo tudi za zelo natančen pregled vaših las in lasišča z uporabo mikroskopa, striženje pa je mogoče prilagoditi tudi glede na lunin koledar. Tako se vam s postopkom barvanja ne bo treba ukvarjati doma. Naravna barva za lase bo poskrbela za povrnitev leska in zdravja ter za želeni odtenek brez globinskih poškodb las. Vabljeni k ogledu naše ponudbe naravnih izdelkov oziroma v naš salon!