Pošlji povpraševanje

Za dobro nego las je nujna uporaba kvalitetnih naravnih proizvodov

Nega las je pomembna v vseh letnih časih. V zimskih mesecih so lasje podvrženi velikim spremembam v temperaturi ter vlagi. Zrak v prostorih je topel in suh, na prostem so temperature zelo nizke, odstotek vlage pa je visok. Konstantno spreminjanje okolja oziroma nihanje med nizkimi ter visokimi temperaturami, pusti posledice na laseh, ki se kažejo kot izsušenost oziroma naelektrenost. V poletnih mesecih pa so lasje izpostavljeni visokim temperaturam, UV sevanju, morski, bazenski vodi. Ob neprimerni negi, so lasje hitro poškodovani. Za lep zdrav izgled las je nujna primerna nega z ustreznimi negovalnimi proizvodi. Naravna nega lasišča in las zahteva uporabo izdelkov, ki so izdelani iz naravnih sestavin. V ponudbi trgovine Etnobotanika se nahajajo naravne barve, obloge, olja, šampon, ki imajo preverjen izvor ter so ekološko certificirana.

Naravni šampon je eden izmed proizvodov, ki se uporablja pri naravni negi las in lasišča

Vsaka nega se prične s čiščenjem, naravna nega las se torej začne z uporabo naravnega šampona Shikakai. Vsebuje veliko vitamina C, E, A, D in K, ki imajo močno antioksidativno delovanje. Zaradi nizke pH vrednosti (4,5 – 5,0), omogoča Shikakai normalno delovanje lasišča. Na lasišču ne odstrani zaščitne maščobne obloge, hrani lasne mešičke ter odpravlja prhljaj. Uporaba šampona Shikakai se še posebej priporoča ljudem, ki so alergični na kemikalije v negovalnih izdelkih, ljudem po kemoterapiji, ljudem z različnimi obolenji lasišča ter vsem, ki želijo uporabljati 100% naravno lasno kozmetiko. Šampon Shikakai se uporablja za mokro pa tudi za suho pranje las.

Naravna barva za laseNaravna barva

Z naravnimi barvami in oblogami za lase lahko dosežemo različne barvne odtenke las

Naravne barve oziroma obloge za lase, ki so na voljo v trgovini Etnobotanika so: kana, indigo, sena, amla, hibiskus. To so zmleti listi rastlin, kateri nimajo popolnoma nič skupnega s komercialnimi kemijskimi barvami za lase. Poleg tega, da naravne barve obarvajo lase, jih hkrati tudi odlično negujejo, dajo jim prožnost, volumen, lesk ter svilnat otip. Z njihovo uporabo so lasje nahranjeni, imajo pa tudi izboljšano strukturo. Kana je naravna barva za lase, ki pričara različne rdeče odtenke. Lasem daje čudovit lesk, spodbuja rast las, na lasišče ima hladilen učinek, preprečuje pa tudi nastanek prhljaja. Pridobivanje kane poteka tako, da se mladi listi rastline oberejo ter posušijo, nato pa jih zmeljejo v prah. Za doseganje body art kakovosti, mora biti prah trikrat presejan. Kano lahko mešamo z indigom, da dobimo različne barve odtenke od črne do kostanjevo rjave. Indigo je modra barva, ki se je prvenstveno uporabljala pri barvanju tkanin. Pridobiva se iz grmovnice, s cvetovi roza vijolične barve. Sena je barva in obloga hkrati. Zaradi zlato rumenega pigmenta lahko obarva lase v pšeničnem odtenku. Uporablja se tudi kot obloga, z odličnimi negovalnimi lastnostmi, lasem daje prožnost, lesk ter svilnat otip. Zelo blagodejno deluje na lasišče, še posebno v primeru mastnega lasišča, prhljaja ali glivičnega obolenja. Je učinkovita obnovitvena nega las, ki so bili izpostavljeni beljenju ali kakšni drugi kemični obdelavi. Poleg sene je tudi amla odlična obloga za lase ter lasišče, saj predstavlja naravno rešitev proti vnetnim spremembam pa tudi proti sivenju ter izpadanju las. V kombinaciji z indigom in kano, pričara amla čudovit kavni odtenek las, brez rdečih tonov. Hibiskus se uporablja kot barva ali kot obloga za lase. Če se uporablja skupaj s kano, okrepi rdeč odtenek. Hibiskus preprečuje sivenje in cepljenje las, prhljaj ter izpadanje, ki je posledica hormonskih sprememb.

Preverite našo ponudbo kompletov izdelkov za nego lasišča

Uporaba rastlinskih olj je del naravne nege las in lasišča

Po čiščenju in barvanju z naravnimi proizvodi, se nega suhih in poškodovanih las običajno zaključi z uporabo olja za lase. Rastlinska naravna olja, ki so v ponudbi trgovine Etnobotanika so: Monoi, amlino, tamanu olje. Lasem in lasišču poleti in pozimi nudijo odlično zaščito pred različnimi dejavniki. Olja imajo antioksidativno delovanje, uporabljajo pa se tudi za nego kože.