Pošlji povpraševanje

Olje za lase obnavlja suhe poškodovane lase ter ščiti zdrave lase

Olje za lase ima številne pozitivne učinke: vrača prožnost ter lesk suhim in poškodovanim lasem prav tako pa pred poškodbami ščiti zdrave lase. Temeljito jih nahrani ter zaščiti pred soncem, mrazom, morsko vodo. Lasje se lahko izsušijo tudi v zimskem času zaradi temperaturnih sprememb v zaprtih prostorih ter na prostem. Pri poškodovanih laseh, je nanos olja priporočen samo na konice las, pri težavah s prhljajem ali srbečico ga nanesemo na lasišče. Najboljše olje za lase je na voljo v trgovini Etnobotanika, ki nudi naravne certificirane ekološke izdelke. V prodajnem programu imajo tri vrste negovalnih olj: Monoi, amlino, tamanu. Katero olje za lase izbrati, je odvisno od težav, ki jih je potrebno odpraviti.

Najboljše olje za lase in kožo Monoi s številnimi blagodejnimi učinki

Negovalno olje za lase in kožo Monoi, je macerat tahitijske gardenije in kokosovega olja. Tahitijska gardenija je rastlina s cvetovi snežno bele barve, ki imajo čudovit sofisticiran vonj. Kokos imenujejo na Tahitiju belo zlato, saj iz njega pridobivajo bleščeče, nežno, svileno olje, ki ima odlične hranilne ter vlažilne lastnosti. Macerat dobijo tako, da sveže cvetove gardenije namakajo v kokosovem olju. Macerat Monoi slovi kot prvi naravni kozmetični izdelek na svetu, ki ima oznako zaščiteno poreklo. Pri sobni temperaturi oziroma pod 24°C je macerat v trdnem stanju, pri višjih temperaturah pa preide v tekoče stanje. Olje Monoi je del tahitijske tradicije že tisočletja, zato ima veliko večji pomen kot samo kozmetični izdelek. Je zelo cenjen koncentrat naravnosti, čutnosti, avtentičnosti. Uporabljene kakovostne avtohtone sestavine in kvalitetni proizvodni proces, zagotavljajo edinstven proizvod, ki je prepoznaven po celem svetu. Ima zelo blagodejno delovanje na kožo, lase pa obnovi ter jih nahrani. Na Tahitiju je uporaba Monoi olja vsakodnevni ritual, ki se izvaja od rojstva dalje, saj kožo vlaži, hrani ter ščiti. Odlično se obnese kot nega po sončenju, saj ima pomirjujoče delovanje na razdraženo kožo hkrati pa koži povrne lesk ter svilen otip. Uporaba olja pri masaži poskrbi za sprostitev telesa. Z ritualno masažo Taurumi se obnovi kroženje energije po meridianih. Monoi je tudi odlično olje za suhe in poškodovane lase, ki ga Tahitijci vsakodnevno uporabljajo, saj so njihovi lasje stalno izpostavljeni soncu, vetru, morski vodi. Po nanosu olja, so lasje gladki, mehki, svetleči.

Monoi oljeAmlino olje

Uporaba amlinega olja za lase ter kožo je zelo pogosta zaradi antioksidativnega delovanja

Poleg Monoi olja, je za kožo in lase zelo priporočljiva uporaba amlinega olja. Amlino olje ima številne dobre lastnosti. Med drugim preprečuje izpadanje las, njihovo predčasno sivenje, nastanek prhljaja, pospešuje rast las in pigmentacijo ter krepi lasne mešičke. Blaži tudi probleme s kožo, izboljšuje njen tonus, jo naredi sijočo, poleg tega pa tudi preprečuje nastanek gub. Pridobiva se po tradicionalnem ajurvedskem receptu. Ajurvedska medicina ga uporablja kot pomlajevalec, zaradi njegovih močnih antioksidativnih lastnosti. Vsebuje veliko vitamina C in taninov, ki so flavonoidi, lipidi ter ostala esencialna olja. Amlino olje za lase predstavlja najboljše zdravilo za uravnavanje delovanja energetskega kanala Pitta, ki ima povezavo tudi z lasiščem. V primeru nepravilnega delovanja tega energetskega kanala, začnejo lasje siveti ali izpadati. Zato je v primeru problemov z lasiščem v ajurvedski medicini najpogostejša uporaba amlinega olja.

Preverite našo celotno ponudbo naravnih izdelkov za nego las

Tamanu olje za kožo in lase ima antimikrobno, antibiotično in antioksidativno delovanje

V ponudbi trgovine Etnobotanika se nahaja tudi tamanu olje. Tamanu je drevo, ki uspeva v JV Aziji. Ima močno dišeče cvetove iz katerih nastanejo plodovi. Iz njihove sredice se s stiskanjem pridobiva tamanu olje. Uporablja se kot olje za lase in kožo, saj vsebuje antimikrobne učinkovine, ki uničujejo človeške ter živalske patogene bakterije pa tudi glivice. Blagodejno deluje pri opeklinah, brazgotinah, abscesih, infekcijah ran, garjah, glivičnih obolenjih. Na lase deluje kot naravni regenerator, ki preprečuje cepljenje las, preprečuje izpadanje pa tudi spodbuja rast las. Po uporabi tamanu olja, so lasje mehki, sijoči, svileni na otip.