Pošlji povpraševanje

Naravne barve za lase, več vrst: najboljši 100% naravni izdelki

Naravne barve za lase so izdelane iz pigmentov, ki jih pridobivamo iz različnih rastlin. Ena takšnih je na primer kana, za barvanje z naravnimi barvami za lase pa se uporabljajo še pigmenti sene, hibiskusa, amle in indiga. Preden izvedemo barvanje, moramo tako v skladu z navodili zmešati pravo kombinacijo, da dobimo ustrezen odtenek. Pri tem je seveda pomembno, da uporabimo resnično najboljše naravne barve za lase, saj bo tako tudi rezultat najboljši.

Princip delovanja naravne barve za lase

Kadar se uporablja 100% naravna barva za lase, je bojazen, da bi prišlo do poškodb, povsem odveč. 100% naravna barva za lase namreč ne poškoduje globinske strukture lasu, kot to običajno storijo kemični preparati. Prav nasprotno: 100% naravni izdelki delujejo celo negovalno in pomagajo pri obnovi poškodovanih las. Uporaba 100% naravnih izdelkov, predvsem kane in sene, je lahko koristna tudi pri različnih težavah z lasiščem. Med drugim lahko omenjeni 100% naravni barvi za lase pomagata tudi pri preprečevanju prekomernega izpadanja las, ki je povezano s hormonskim neravnovesjem v telesu. Kakovostna, 100% naravna barva za lase ni agresivna - ne odstranjuje pigmentov iz notranjosti, ampak prodre zgolj v zunanjo roževinasto plast oziroma jo nežno obda.

barvanje z naravnimi barvami za lasenajboljše naravne barve za lase

Zakaj je 100% naravna barva za lase najboljša izbira?

Pri nakupu morate biti pozorni na to, da izberete zares 100% naravne izdelke. Takoj ko se namreč v izdelku pojavijo kemične primesi, obstaja nevarnost, da pusti barvanje negativne posledice. Poleg tega, da mora biti uporabljena 100% naravna barva za lase, pa je dobro tudi, da uporabite izdelke iz ekološko pridelanih sestavin. Najboljše naravne barve za lase so sicer običajno tiste, ki so izdelane iz ene same rastline oziroma pigmenta (morebitno mešanje nato izvedete sami, če želite specifičen odtenek). Se sprašujete, kako prepoznati najboljše naravne barve za lase (oziroma t. i. enopigmentne)? Upoštevati morate, da določena rastlina vsebuje zgolj en pigment natanko določene barve oziroma odtenka. Če je to na primer kana, je 100% naravni izdelek vedno oranžno rdečkast (gre za pigment, imenovan lavson, ki ga vsebuje rastlina kana). V primeru da naletite na drugačne odtenke, to niso več enopigmentni izdelki, ki veljajo za najboljše, ampak že vsebujejo določene primesi.

Ali naravna barva prekrije sive lase?

Velikokrat se pojavi tudi vprašanje, ali naravna barva prekrije sive lase. Tudi vas skrbi, ali tovrstna barva prekrije tudi sive lase, oziroma se sprašujete, ali boste potrebovali agresivnejše preparate? Skrb je povsem odveč. Kakovostna 100% naravna barva učinkovito prekrije tudi sive lase. Poleg tega pa takšna 100% naravna barva sive lase prekrije trajno. Odgovor na dilemo, ali naravna barva prekrije tudi sive lase, je torej pritrdilen, če se seveda uporabljajo najboljše 100% naravne barve za lase na tržišču. Obenem pa morate tudi natančno upoštevati navodila, ki so pri vsakem pigmentu nekoliko drugačna, vendar so na srečo dovolj preprosta, da tudi nanos doma ne povzroča nobenih težav.

Profesionalno barvanje z naravnimi barvami za lase

Ena najboljših izbir za barvanje so izdelki, združeni pod blagovno znamko Etnobotanika. V naši ponudbi vas čaka 100% naravna barva za lase, ki deluje negovalno in ki je primerna tudi za prekrivanje sivih las. Izbirate lahko med različnimi 100% naravnimi, enopigmentnimi oziroma enorastlinskimi izdelki, in sicer med kano, seno, amlo, hibiskusom ter indigom. Priložena so tudi natančna navodila glede mešanja posameznih 100% naravnih izdelkov, da dosežete želeni odtenek. Barvanje z naravnimi barvami za lase lahko prepustite tudi strokovnjakom v našem ekološkem frizerskem salonu, ki ga najdete v Lescah. Gre za koncept frizerskega salona, ki je v našem prostoru nov, saj temelji na povsem naravni negi. Pri tem se seveda uporabljajo najboljše 100% naravne barve za lase in drugi negovalni izdelki. V ospredju je spoštovanje tradicije v kombinaciji z etičnimi in zdravju prijaznimi rešitvami. Več na: https://www.etnobotanika.eu/