Pošlji povpraševanje

Pri barvanju las s kano je pomemben postopek celotne priprave barvila

Barvanje las s kano je preprost postopek ampak vzame kar nekaj časa, zato ga ženske vzhodnega sveta smatrajo kot poseben ritual. Prednost uporabe kemičnih barv je hiter postopek, vendar se kvaliteta las z njihovo uporabo zelo poslabša. Če želite imeti zdrave in sijoče lase, priporočamo barvanje s kano. Navodila za barvanje najdete na naši spletni strani. Zmes je potrebno pripraviti 24 ur pred uporabo, saj se mora pigment dobro razviti. Prah mešamo s tekočino, ki ne sme imeti več kot 40°C. Uporabljamo lahko destilirano ali demineralizirano vodo. Še intenzivnejši odtenek pa se razvije, če prah zmešamo z ohlajenim čajem pelina ali žajblja. Zmes je potrebno pripraviti v stekleni, plastični ali keramični posodi z uporabo lesene žlice. Mešanica henne in tekočine mora biti takšna, da je podobna teksturi jogurta. Ko dosežemo želeno gostoto, posodo nepredušno zapremo in jo pustimo na sobni temperaturi 24 ur. Celoten proces lahko pospešimo, če zmes pustimo počivati na temperaturi 35°C, v tem primeru je pripravljena za uporabo v dveh urah.

barvanje las s kano in indigom

Natančna navodila za barvanje las s kano dobite na naši spletni strani

Prava kana za lase se pri barvanju začne nanašati na sprednjem delu lasišča in se nadaljuje proti zadnjemu delu. Ko z nanosom zaključimo, je priporočljivo kožo, kamor smo nehote nanesli zmes, dobro očistiti, saj se v nasprotnem primeru prava henna ne bo sprala s kože kar nekaj časa. Celotno lasišče povijemo s plastično folijo, pod robove pa zatlačimo papirnate brisačke, ki preprečujejo kapljanje zmesi po koži in oblačilih. Prava kana za lase ima priporočen čas delovanja, ki je štiri ure. Daljši kot bo čas delovanja, bolj intenziven bo odtenek. Po pretečenem času, jo je potrebno temeljito sprati. Ostanki se lahko očistijo s šamponom. Končna barva se razvije po 48 urah, ko se zaključi oksidacija.

Barvanje las s kano in indigom priporočamo, če želite doseči čudovite rjave odtenke

Barvanje las s kano in indigom lahko poteka na dva načina. Prvi način barvanja je, da obe barvi zmešamo skupaj. Drugi način barvanja pa je, da najprej nanesemo kano, jo speremo in potem nadaljujemo z nanosom indiga. Razlika je v končni barvi. V primeru, da se barvamo z zmesjo obeh barvil, dobimo rjave odtenke. Niansa je odvisna od količine enega ali drugega barvila. Če pa uporabimo barvili ločeno, bomo dobili črni odtenek. H pravi henni lahko dodamo tudi druga rastlinska barvila, ki jih najdete v naši spletni trgovini. To so sena, amla in hibiskus.

PREVERITE PONUDBO PRAVE KANE ZA LASE

Pri barvanju las s pravo kano lahko uporabite tudi ostala barvila, ki imajo različne lastnosti

Sena vsebuje zlato rumen pigment in je ena izmed najboljših naravnih negovalnih sredstev za lase in lasišče. Če jo dodamo k pravi kani, se bo razvil čudovit oranžno rdeči odtenek. Sena ustvari tudi volumen in sijaj. Zelo blagodejen ima učinek na lasišče kar pomeni da odpravlja težave s prhljajem, mastnim lasiščem in glivičnimi obolenji. Lahko pa jo tudi uporabljate samostojno kot negovalno sredstvo. Če jo uporabite v roku ene ure po tem, ko zmes naredite, se lasje ne bodo obarvali, ker se pigment v tako kratkem času ne razvije. Amla se uporablja kot pomožno barvilo, da dobimo kavno barvo brez rdečkastih nians. Uporablja pa se tudi kot naravna rešitev proti sivenju in izpadanju ter vnetnim spremembam na koži in lasišču. Amla se že tisočletja v ajurvedski medicini uporablja kot naravni antioksidant, ker je bogata z vitaminom C in tanini. Poleg tega vsebuje še flavonoide, lipide in druga eterična olja. Njene antioksidativne lastnosti poživljajo delovanje imunskega sistema in delovanje kože. Redna uporaba amle povrne osivelim lasem naravni pigment. Hibiskus se uporablja kot obloga lasišča ali barvilo. Deluje proti izpadanju in cepljenju ter proti prhljaju. Pri ženskah v menopavzi in pri moških v andropavzi deluje proti predčasnemu sivenju. Zaradi njegovega barvila antocianina ga dodajamo pravi kani, kadar želimo okrepiti rdeči odtenek. Njegove učinkovine delujejo blagodejno na kožo, saj izboljšujejo vlažnost in prožnost kože.

prava kana za lase