Pošlji povpraševanje

Barvanje las s kano odlično zaščiti in neguje poškodovane lase

Barvanje las s kano deluje prek naravnih pigmentov. Lasišče je najbolj prepusten oziroma vpojen del človeške kože in nujno je uporabljati izdelke za nego in barvanje las, ki so varni ter zanesljivi. Etnobotanika se specializira za proizvodnjo, ki ne izkorišča živali, okolja ali ljudi. Izdelkov podjetje ne testira na živalih, svojim delavcem omogoča dobre delovne pogoje in jim nudi pravično plačo. Strogo se drži načel etične in pravične trgovine ter stremi k trajnostnem razvoju. Vsi njihovi izdelki so ustvarjeni na rastlinski osnovi, brez umetnih kemičnih primesi, ki bi lahko v stiku s človeško kožo slabo reagirali. Naravne barve za lase s kano so učinkovite in neškodljiva za delovanje človeškega telesa. Prava kana za barvanje las je odlična za domačo nego in enostavna za uporabo.

Prava kana je naravno rastlinsko barvilo za lase

Prava kana je ekološko barvilo, ki se spoji z barvnim pigmentom v lastni koži lasišča in samih laseh. Barvanje s kano poudari naravno barvo las. Pri svetlejših barvnih odtenkih, kot so blond ali sivi lasje, bo rezultat veliko bolj intenziven kot pri naravno temnih laseh. Pri svetlejših laseh je prav tako značilen rdeče-oranžni odtenek, ki se enakomerno razporedi po lasišču.

Kana za barvanje las prehaja v naravni pigment do 48 ur. Šele po dveh dneh je torej razviden dokončni izgled, pri katerem ni močnih prehodov med barvnimi odtenki. Ponovno barvanje je priporočeno šele po 5 dnevih. Če bi pri uporabi opazili pojavljanje srbečice, jo lahko pri naslednji uporabi ublažimo z pripravo mešanice v ekološkem čaju pelina ali žajblja.

barvanje s kano in indigom

Barvanje s kano in indigom za zaželen odtenek rjave barve

Barvanje z indigom učinkuje podobno kot prava kana. Linija izdelkov indigo je osnovana na naravni barvi za lase z modrim pigmentom. Kakor kana za barvanje las je indigo popolnoma brez kemikalij in varen za uporabo. Mešanica indiga in kane ustvari različne in zanimive odtenke rjave barve. Pred uporabo se je priporočljivo pogovoriti s strokovnjakom o razmerju sestavin, ki jih je potrebno, glede na naravni pigment las, uporabiti za doseg želenih rezultatov.

Kana za barvanje las nudi široko izbiro barvnih odtenkov

Rastlinske barve za lase ne dopuščajo popolne barvne karte. Za specifičen barvni odtenek je potrebno izbrati pravi izdelek - odvisno od lastnega barvnega pigmenta. Strokovnjaki pri Enobotaniki, ki se s kano za barvanje las ukvarjajo več let, lahko stranki učinkovito svetujejo pri nakupu. Individualno svetovanje je najlažje v živo, vendar je na voljo tudi po telefonu in prek e-maila.

Strokovnjaka je mogoče vprašati glede česarkoli, kar bi lahko stranki povzročalo težave ali skrbi. Najpogosteje se stranke zanimajo za pripravo mešanice za barvanje s kano in indigom, ter kakšno kombinacijo barv je potrebno uporabiti za želen učinek, glede na lastno barvno las. Strokovnjak je vedno na voljo, če kupec ni prepričan, koliko časa je potrebno mešanico pustiti učinkovati ali koliko barve je potrebno nanesti glede na različne dolžine las.

kana za barvanje las

Delavnice za telesno poslikava s heno in vsakdanja uporaba kane

Etnobotanika vsako leto organizira šolo telesne poslikave s heno. Zainteresirani udeleženci se naučijo delati s heno in kano, ter se lahko preizkusijo v ustvarjanju raznovrstnih vzorcev in oblik. Podjetje prav tako vodi številne dogodke in srečanja na temo zdravja, nege las in barvanja s kano in indigom.

Kana je neškodljiva za že predhodno obarvane lase. Las ne uničuje, niti ne izsuši ali lomi. Priporočljivo je kupiti kano visoke kvalitete, t.i. »body art« kano, kateri niso dodane kemijske prinesi, ki bi lahko slabo reagirale z vašimi lasmi. Etnobotanika nudi kano, katere kvaliteta, izvor in starost so strogo kontrolirani. Izdelki na njihovi ponudbi krepijo lasne mešičke in preprečujejo izpadanje las. Lasem dajejo sijoč izgled in so odlični za poletno sonce, saj varujejo pred škodljivimi UV žarki.

NAVODILA ZA BARVANJE LAS S KANO