Pošlji povpraševanje

Ni časa za umivanje las? Uporabite suhi šampon.

Ali so tudi vaši dnevi povsem zapolnjeni in na svoj urnik ne morete spraviti prav ničesar več? Niti umivanja las ne? Brez skrbi, rešil vas bo suhi šampon. Ker deluje podobno kot otroški puder, torej vpija vlago, ga samo nanesete na lase in pustite nekaj časa delovati. Nato lase razčešete s krtačo ali pa suhi šampon obrišete z brisačo kot pri klasičnem sušenju las. Suhi šampon po nanosu vašim lasem vrne svež videz, zato so videti, kakor da bi jih pravkar umili. Suhi šampon vas bo učinkovito rešil mastnih las, hkrati pa povečal volumen vaših las.
Suhi šampon pa ni rešitelj samo ob natrpanih dnevih, ko enostavno ni časa za umivanje las, ampak se odlično obnese tudi na krajših potovanjih, pa tudi po telovadbi, ko morate takoj v službo, a so vaši lasje prava mora.
Ko boste spoznali čare suhega šampona, bo zagotovo postal del vaše kozmetične zbirke. A zapomnite si: z njim lahko pridete skozi en dan, morda dva, potem pa je čas za resnično umivanje las. Vaši lasje so namreč še vedno umazani, očisti pa jih lahko samo voda, torej konkretno umivanje.
V podjetju Etnobotanika svetujejo uporabo naravnega suheha šampona za nego las, kot je na primer Shikakai. Gre za 100% naravni šampon za lase, ki ohranja naraven Ph lasišča, predvsem pa vsebuje veloko vitamina C, A, D, E in K, ki na lasišče deluje antioksidantno. Ko lasje postanejo mastni že v enem dnevu, časa za umivanje las pa nimate, je suhi šampon res odlična rešitev.

Suhi šampon je odličen v boju proti mastnim lasem

Zakaj so mastni lasje tako pogosta težava?

Mastni lasje in prehitro maščenje las oziroma lasišča je nadloga, s katero se spopadajo mnogi. Še zlasti se s to težavo pogosteje spopadajo ljudje s tankimi, redkimi in svetlejšimi lasmi. Kakšen je vzrok za mastne lase? Med najpogostejšimi razlogi za mastno lasišče so stres, hormonske spremembe, kontracepcijske tablete, prepogosto česanje in umivanje las, uporaba napačnih kozmetičnih izdelkov za nego las, uživanje nezdrave in mastne hrane ...
Verjetno ste do sedaj bili prepričani, da svojim lasem delate uslugo, ko jih pogosto umivate. Žal pa temu ni tako. Pogosto umivanje las namreč izpere naravno plast maščobe na lasišču, zaradi česar nastaja le še več maščobe. Ob vsakem lasnem mešičku je namreč žleza lojnica, ki proizvaja maščobo, zaradi česar so lasje sijoči in zdravi, se ne lomijo in niso izsušeni. Težava pa nastane, kadar žleze lojnice izločajo preveč maščobe in se lasje začnejo mastiti.

Suhi šampon za mastne lase

Kako preprečiti maščenje las?

V boju proti mastnim lasem je zelo pomembna izbira pravih kozmetičnih izdelkov, predvsem šampona in balzama. Nakup dobrega in predvsem pravega šampona za lase je osnova pri boju proti mastnim lasem. Pri izbiri bodite pozorni, da je šampon namenjen negi mastnega lasišča, enako učinkovit pa bo tudi šampon za večji volumen. Novi šamponi do lasišča niso agresivni, zato lahko lase z njimi umivate tudi večkrat na teden, pozorni bodite le na to, da šampon z lasišča vedno popolnoma sperete. Pri pranju uporabljajte le mlačno in hladno vodo, vroči pa se izogibajte, saj ta spodbuja proizvodnjo loja. Pomembno je, da se izogibate šamponom, ki vsebujejo olje, in takšnim šamponom, ki imajo preveč dodatkov. Z redno uporabo pravega šampona za mastne lase boste dosegli optimalne rezultate zelo hitro in vaši lasje bodo spet krona lepote.
Ker mastni lasje balzama ne potrebujejo, se mu izognite. Če imate zelo suhe konice, pa balzam nanesite le nanje. Previdni bodite tudi pri uporabi drugih negovalnih izdelkov. Zgrešili ne boste, če se boste držali pravila manj je več.
Če se le da, lase posušite naravno, brez uporabe sušilca. Kadar pa se vam zares mudi, na sušilcu izberite možnost pihanja hladnega zraka. Naravno posušeni lasje bodo imeli tudi več volumna, kar je pri sicer mastnih laseh dobrodošlo in težje dosegljivo.

Če želite imeti bujne, zdrave in sijoče lase, potem je naravna nega las z naravnimi izdelki Etnobotanika® prava izbira za vas.