Pošlji povpraševanje

Suhi šampon – ko ni časa za redno umivanje las

Včasih se zgodi, da je naš urnik tako natrpan, da vanj ne moremo stlačiti še rednega umivanja las. v takih primerih odlično rešitev predstavlja suhi šampon. Za razliko od mokrega šampona suhi šampon deluje podobno kot otroški puder – vpija vlago. Samo nanesemo ga na lase in pustimo nekja časa delovati. Lase nato razčešemo ali pa jih obrišemo z brisačo. Preprosto, kajne?

Suhi šampon vašim lasem vrne svež videz, zato so videti, kakor da bi jih pravkar umili. Po zaslugi suhega šampona bo volumen vaših las večji, učinkovito pa vas bo rešil tudi mastnih las. Suhi šampon je eden tisti kozmetičnih pripomočkov za nego las, brez katerih si ženske enostavno ne predstavljamo življenja. Zato preizkusite naravni suhi šampon za lase še danes in uživajte v občutku sveže umitih las vsak dan tudi brez uporabe vode.

Naravni šampon za mastne lase

V podjetju Etnobotanika svetujemo uporabo naravnega suhega šampona za nego las, kot je na primer Shikakai. Gre za 100% naravni šampon za (mastne) lase, ki ohranja naraven Ph lasišča, predvsem pa vsebuje veliko vitamina C, A, D, E in K, ki na lasišče deluje antioksidantno. Ko lasje postanejo mastni že v enem dnevu, časa za umivanje las pa nimate, je suhi šampon res odlična rešitev.

Prepričani smo, da ko boste spoznali čare suhega šampona, bo ta čudoviti izdelek zagotovo postal del vaše kozmetične zbirke. A ne pozabite: suhi šamponi so idealni za "premostitev" časa med enim in drugim umivanjem las in so praktična rešitev za vse priložnosti, ko ni časa za umivanje las z vodo. Z njim lahko pridete skozi en dan, morda dva, potem pa je čas za resnično umivanje las. Vaši lasje so namreč še vedno umazani, očisti pa jih lahko samo voda, torej konkretno umivanje.

Mastni lasje – nadloga, s katero se danes spopadajo mnogi

Če tudi vas mučijo mastni lasje, dovolite da vas potolažimo, da niste edini. S prehitrim maščenjem lasišča se danes sooča mnogo ljudi. A brez skrbi, to nadlogo je moč odpraviti. A zakaj sploh pride do maščenja las oz. lasišča? Med najpogostejšimi razlogi je zagotovo stres, ki mu sledijo hormonske spremembe, kontracepcijske tablete, prepogosto česanje in umivanje las, uporaba napačnih kozmetičnih izdelkov za nego las, uživanje nezdrave in mastne hrane ...

Marsikdo se ne zaveda tega, a žal s pogostim umivanjem, lasem ne delamo usluge. Pogosto umivanje las namreč izpere naravno plast maščobe na lasišču, zaradi česar nastaja le še več maščobe. Ob vsakem lasnem mešičku je namreč žleza lojnica, ki proizvaja maščobo, zaradi česar so lasje sijoči in zdravi, se ne lomijo in niso izsušeni. Težava pa nastane, kadar žleze lojnice izločajo preveč maščobe in se lasje začnejo mastiti.

Maščenje las seveda ni nič neobičajnega, problem pa nastane, kadar stanje preide v kožno bolezen, imenovano seboreja. To je bolezen, za katero je značilno moteno delovanje lojnic in spremenjena količina in sestava loja. Za nemoteno rast las poskrbijo lojnice, ki s svojimi izločki mažejo las. Če je teh izločkov preveč, pravimo, da imamo mastne lase ali seborejo lasišča. Če nas poleg vsega še srbi glava in je koža na seboroičnih mestih – mesta, kjer je največje število lojnih žlez – pordela ter luščeča, imamo vse znake seboroičnega dermatitisa.

Shikakai 100% naravni šampon

Kako odpraviti mastne lase?

V boju proti mastnim lasem je zelo pomembna izbira pravih kozmetičnih izdelkov, še zlasti to velja za šampon, ki mora biti res namenjen negi mastnega lasišča. Pomembno je, da se izogibate šamponom, ki vsebujejo olje, in takšnim šamponom, ki imajo preveč dodatkov. Z redno uporabo pravega šampona za mastne lase boste dosegli optimalne rezultate zelo hitro in vaši lasje bodo spet krona lepote.

Naravni šampon za mastne lase Shikakai (v hindujščini pomeni plod za lase) je 100% naravni šampon, ki ohranja naraven Ph lasišča. Vsebuje saponine, flavonoide in različne vitamine (C, A, D, E in K), ki imajo antioksidativno delovanje. Naravni šampon za lase Shikakai intenzivno hrani lasne mešičke, zaradi česar se lasje okrepijo, prav tako pa preprečuje izpadanje in sivenje las. Njegova uporaba je preprosta, lahko se uporablja kot mokri ali suhi šampon.

Uporabo Shikakai šampona še posebej priporočamo:

  • osebam, ki so alergične na kemikalije v šamponih in regeneratorjih za lase,
  • osebam po kemoterapiji,
  • osebam z različnimi obolenji lasišča ter
  • osebam, ki želijo uporabljati res 100-odstotno naravno kozmetiko.

Naj tudi srbenje lasišča postane preteklost

Suho in srbeče lasišče, ki ga pogosto spremlajata tudi prhljaj in izpadanje las, nastane, ko je moteno ravnovesje vlage v lasišču. Zaradi tega je oslabljena zaščitna plast, kar omogoča vdor škodljivih snovi, to pa vodi do raznih mikrovnetij. Mikrovnetja povzročajo še večjo razdraženost lasišča – pojavijo se srbečica, rdečina in občutek napete kože. Suho in srbeče lasišče je lahko povezano tudi s staranjem ali stanji kože, kot sta atopijski dermatitis in psoriaza (luskavica na lasišču), simptomi pa segajo od zelo blagih do zelo resnih.

Ne dovolite, da bi vam mastni lasje kvarili dneve in noči in raje še danes začnite uporabljati naravne izdelke za nego las Etnobotanika®. Naravni suhi šampon je enostavno tisti izdelek, ki ga morate imeti.

Vljudno vabljeni.