Pošlji povpraševanje

Na kaj moramo biti pozorni, ko se odločimo za naravno nego las?

Vsak izmed nas ima rad mehke, voljen in elastične lase, ki dajejo človeku zdrav videz in vsak izmed nas se želi izogniti lomljivim, krhkim in suhim lasem, ki so (žal) po zimi vse bolj pogosti. Za doseganje želenih rezultatov se je najbolje odločiti za naravno nego las, saj industrijski proizvodi za nego las, lase velikokrat bolj poškodujejo, kot pa jim pomagajo ter nas tako oddaljujejo od želenega rezultata. Vendar se moramo tudi pri naravni negi las zavedati nekaj podrobnosti, ki jih moramo tudi dosledno upoštevati, saj ob neupoštevanju spodaj navedenega tudi s 100% naravno nego las ne bomo dosegli želenega učinka.

100% naravna nega las

Uporabljajmo naravne šampone in balzame za lase, vendar ju uporabljamo ločeno

Najprej se je potrebno zavedati da šampon za lase in balzam nikakor nista ista zadeva. Pri naravni negi las posegajmo po šamponih in balzamih z naravnimi sestavinami in ekološko pridelavo, vendar moramo še zmeraj uporabljati oba produkta. Šampon je izdelek ”čistilne narave”, ki iz las spere umazanijo in jih razmasti, balzam pa lase neguje, na površini las zapre nepravilnosti in tako poskrbi, da so lasje mehki, voljni in da se ne izsušijo.

Tudi pri naravni negi las se je vsaj enkrat mesečno dobro odločiti za nanos maske, ki bo lase obnovila tudi globinsko in jih naredila bolj elastične ter prožne. Masko nanesemo na sveže umite lase in jo pustimo učinkovati med 10 in 20 minutami (odvisno od navodil proizvajalca).

Pri naravni negi las je skoraj nujno uporabljati tudi olje za lase

Velikokrat se tudi osebe, ki se odločijo za naravno nego las, soočijo s suhimi in lomljivimi lasmi. Slednje je še veliko bolj pogosto pozimi, ko je zrak v notranjih prostorih sicer ogret, a zato suh, zrak zunaj pa je mrzel. Vse to lase izsuši in jih naredi krhke. Za preprečevanje krhkosti in izsušitve las je dobro uporabiti olja za lase. Naravna olja za lase so lahko izdelana iz različnih maščob, najbolj pogosto pa se uporablja olivna, kokosova, jojobina ali mandljeva maščoba. Olja za lase bodo zaprla pore na lasu ter tako preprečila izhlapevanje vode iz lasu. Poleg tega olja blagodejno delujejo tudi na lasišče, ki se spopada s prhljajem. Po uporabi olja bodo lasje mehki in voljni.

Ekološki izdelki za nego las

Pestra ponudba proizvodov za obnovitveno nego las na strani Etnobotanike

V spletni trgovini Etnobotanike svojim strankam ponujamo pestro izbiro ekoloških izdelkov za  za nego las. Predvsem smo se posvetili produktom za nego suhih in poškodovanih las, med katere spadajo predvsem obloge za lase ter naravna olja. Vsi produkti za nego suhih in poškodovanih las bodo površino lasu zaprli in tako odpravili ”napake” na lasu, poleg tega pa bodo preprečili izhlapevanje vode iz lasu, kar bo poskrbelo, da las ne bo izsušen ter posledično lomljiv in krhek. Poleg izdelkov za nego suhih in poškodovanih las ponujamo tudi produkte za barvane lase ter same barve za lase. Barve za lase so izdelane iz naravnih sestavin, ki las krepijo in ga ne poškodujejo.

Za vsa dodatna vprašanja smo strankam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o naravni negi las ali o obnovitveni negi las še zastavljajo ter vam tako pomagali pri odločitvi o tem, kateri izmed številnih proizvodov, ki jih ponujamo, je najboljša izbira za vaše lasišče. Vabimo pa vas tudi, da nas obiščete v enem izmed naših prodajnih mest, kjer vam bomo z veseljem zaupali več o obnovitveni negi las, ki je za kakovostne in mehke lase tako zelo pomembna.

PREVERITE NARAVNE ŠAMPONE ZA LASE