Pošlji povpraševanje

Nega lasišča je zelo pomembna pri raznih težavah kot je srbeče lasišče

Skrbna nega lasišča je prvi korak do zdravih in lepih las. V našem podjetju Etnobotanika nudimo negovalno lasno kozmetiko, ki je narejena iz 100% rastlinskih sestavin. Barve, šampon in olja imajo zelo blagodejen učinek, zato priporočamo uporabo vsem, ki imajo kakršnekoli težave z lasiščem. V današnjem času se kar 75% ljudi srečuje s težavami kot so prhljaj, razne vrste kožnih obolenj, suho ali mastno ter srbeče lasišče. Naši izdelki so narejeni iz preverjenih rastlinskih sestavin, brez primesi in vsi so ekološko certificirani.

Kana se uporablja za nego lasišča zaradi protivnetnega in antivirusnega delovanja

Kana je prah, ki ga pridobivajo z drobljenjem listov rastline Lawsonia Inermis. Pigment lavson, ki ga kana vsebuje je rdečkaste barve. Njegova vsebnost je odvisna od področja rasti (kvalitete zemlje in klimatskih razmer), najbolj pa kana uspeva v Indiji, Pakistanu, Maroku in v Jemnu. Mladi listi vsebujejo tudi maščobne kisline in tanine, ki med drugim delujejo protivnetno kar pomeni, da preprečujejo in zdravijo bakterijske okužbe lasnih mešičkov. Kana preprečuje nastanek prhljaja in ima hladilni učinek. Poleg listov se uporabljajo še drugi deli rastline, ki imajo zdravilne učinke. Kana se uporablja tudi za poslikavo kože, ki se smatra kot zahvalnica univerzumu za darove, ki so jih ljudje bili deležni ali pa jih še bodo deležni. Pri terapevtski poslikavi, ki se imenuje Mehndi, ima vsak lik določen pomen in izraža željo po blagoslovu. Zaradi antivirusnih in antimikrobnih lastnosti je kana pritegnila pozornost mnogih znanstvenikov, ki sedaj proučujejo tudi njeno delovanje pri opeklinah in melanomu.

 Henna barva za laseAmla barva za lase

Nudimo različne ekološke izdelke za nego lasišča, ki odpravljajo številne težave

Sena se lahko uporablja kot barvilo ali pa kot lasno negovalno sredstvo. Rastlina vsebuje zlato rumen pigment, antrakinone in glukozide. Antrakinoni in krizofanska kislina delujejo proti glivicam, bakterijam ter mikrobom. Na lasišče ima zelo blagodejno delovanje, sploh, če imate probleme s prhljajem ali prekomernim izločanjem sebuma. Če se sena uporablja kot barvilo, je potrebno prah zmešati z ustrezno količino tekočine, ki je lahko kamilični čaj ali destilirana voda. Mešamo tako dolgo, da dobimo zmes, ki ima podobno gostoto kot jogurt. Posodo z zmesjo nepredušno zapremo in jo 24 ur pustimo na sobni temperaturi. V primeru, da seno uporabljamo kot oblogo pa pripravljeno zmes pustimo počivati na sobni temperaturi eno uro, tudi na lasišču jo pustimo delovati samo eno uro. V tem času se pigment še ne razvije kar pomeni, da ne pride do nikakršnega obarvanja. Amla je v Ayurvedi zdravilna rastlina, ki se v Indiji tradicionalno uporablja, če so prisotne težave z lasiščem ali v primeru nečiste kože. Zdravilni plodovi imajo antimikrobno in antivirusno delovanje. Plodovi so bogati z vitaminom C, tanini, flavonoidi, lipidi in ostalimi esencialnimi olji. Zaradi antioksidacijskega delovanja amla poživlja delovanje lasnih mešičkov zaradi česar lasje postanejo močni, bolj prožni in ne izpadajo. Pri osivelosti se lasem z redno uporabo amle povrne tudi naravni pigment, lasišče pa ni srbeče ali mastno ampak je zdravo in čisto. Hibiskus se najpogosteje uporablja takrat kadar ima človek porušen pH lasišča ali pa kadar je potrebno uravnavati izločanje sebuma. Uporablja se tudi kot maska za nego kože jo čisti in preprečuje vnetja in hiperpigmentacijo ter upočasnjuje staranje kože.

Poglejte si še preostanek naše ponudbe

Rastlinski  šampon in olje sta del nege lasišča, ki zahteva celostno reševanje problema

Za naravno nego las in lasišča priporočamo tudi šampon Shikakai, ki ohranja naraven pH. Ima nizko pH vrednost (4,5 – 5,0), ta pa omogoča normalno delovanje lasišča in ne odstrani njegove zaščitne maščobne plasti. Učinkovito odpravlja prhljaj in hrani lasne mešičke. Vsebuje vitamine D, E, A, C in K, ki imajo močno antioksidacijsko delovanje. Šampon Shikakai je še posebej primeren za ljudi, ki imajo kakršnekoli alergije na kemijske sestavine v šamponih ali različna kožna obolenja, ki so lahko zelo srbeča. Zelo dobro negovalno dopolnilo je amlino olje, saj krepi lasne mešičke ter preprečuje nastajanje prhljaja. Uravnava delovanje Pitta Dosha-e, ki je energetski kanal povezan tudi z lasiščem.