Pošlji povpraševanje

Srbi, srbi , srbi ... Ali se tudi vi soočate s suhim in srbečim lasiščem?

Suho in srbeče lasišče, ki ga lahko spremljata tudi prhljaj in izpadanje las, je pogosta težava številnih ljudi. Pogosteje, kot si umivajo lase, huje se simptomi izražajo. Suho in srbeče lasišče nastane, ko je moteno ravnovesje vlage v lasišču. Zaradi tega je oslabljena zaščitna plast, kar omogoča vdor škodljivih snovi, to pa vodi do raznih mikrovnetij. Mikrovnetja pa lahko povzročijo še večjo razdraženost lasišča – pojavijo se srbečica, rdečina in občutek napete kože. Suho in srbeče lasišče je lahko povezano s staranjem ali stanji kože, kot sta atopijski dermatitis in psoriaza, simptomi pa segajo od zelo blagih do zelo resnih.

Težave s srbečim lasiščem

Kaj pozroča suho in srbeče lasišče?

Notranji dejavniki, ki lahko povzročijo suho in srbeče lasišče, vključujejo:
- stanja kože, kot sta atopijski dermatitis in psoriaza;
- starost – starejši ste, bolj suha je koža;
- fizična ali čustvena obremenitev;
- genetski dejavniki in
- hormonske spremembe.
Zunanji dejavniki, ki lahko povzročijo suho, srbeče lasišče, vključujejo:
- spremembe temperature ali letnega časa;
- dejavniki življenjskega sloga, kot sta slaba prehrana ali kajenje;
- določena zdravila;
- onesnaženost okolja;
- kozmetični šamponi, mila in negovalni izdelki za lase.

Kako preprečiti suho in srbeče lasišče?

Za zdravje naših las lahko veliko naredimo sami s pravilno nego las in zdravim načinom življenja. Kako torej ukrepati, če nas muči suho in srbeče lasišče? Izogibajte se uporabi prevroče vode in prevročega sušilnika za lase. Ne praskajte se, saj s tem povečate možnost dodatnih infekcij. Kratka pričeska olajša nego las in lasišča.
Naravna nega las z uporabo naravnih kozmetičnih izdelkov je zagotovo prvi korak k čim boljšemu zdravju vaših las. Priporočamo vam naravne izdelke Etnobotanika®, kot so naravne obloge, negovalna rastlinska olja in šamponi ter 100% naravne barve za lase - brez amonika in peroksida.
Ekološki naravni šampon za lase ne vsebuje nobenih umetno pridobljenih kemičnih snovi, zato je primeren za vse ljudi. Uporaba naravnega šampona se še posebej priporoča vsem, ki imajo kakršnekoli alergične reakcije na kemične sestavine v kozmetičnih proizvodih. Zaradi nizke pH vrednosti je naravni šampon za lase primeren za uporabo pri različnih obolenjih lasišča, saj vzpostavlja naravno ravnovesje na lasišču. Še zlasti poskrbi za pravilno ravnovesje vlage v lasišču in tako prepreči nastaneh suhega in srbečega lasišča. Naravni šampon na lasišču ne odstrani zaščitne maščobne obloge, učinkovito pa odpravi prhljaj. Lasje so po uporabi naravnega šampona svetleči in mehki ter zdravi.

Naravna kozmetika za lase

Kako na naraven način prekriti sivenje las?

Danes je zelo pomembna naravna nega las in to vključuje tudi naravne barve za lase brez amoniaka in peroksida. 100% naravne barve Etnobotanika® obarvajo lase in so hkrati najboljši negovalci, saj jim dajejo volumen, prožnost, svilant otip in čudivit lesk. Ne samo, da lase nahranijo, ampak jim tudi izboljšajo strukturo, kar je še posebej pomembno poleti/pozimi zaradi vremenskih razmer. S temi ekološkimi naravnimi barvami popolnoma prekrijete sive lase, si pozdravite lasišče (kana in sena delujeta tudi zdravilno) in poskrbite za močnejše lase ter preprečite njihovo izpadanje (tudi pri hormonskem izpadanju las).
Naravna barva za lase brez amonika in peroksida je primerna za vse, saj lahko z njihovimi kombinacijami dosegamo rdeče, črne, rjave, kostanjeve in pšenične odtenke las. Z uporabo naravne barve za lase pa boste pozabili tudi na sivenje las.

Z naravno nego las do bujnih, zdravih in sijočih las. Začnite uporabljati naravne izdelke za nego las in preprečite nevšečnosti kot so mastni lasje ter suho in srbeče lasišče.

Obiščite našo spletno stran. Poleg naravnih izdelkov si lahko pridobite tudi znanje o pravilni tradicionalni pripravi in obredni uporabi na vašem lasišču in laseh.
Vabljeni.