Pošlji povpraševanje

Barvanje s kano je priporočljivo za vse tipe las

Barvanje s kano postaja v današnjem času spet čedalje bolj priljubljeno, saj se ljudje odločajo za naravne izdelke, ki so telesu prijazni. Kana je povsem naravno barvilo in je ekološko certificiran izdelek. Pridobiva se iz mladih listov rastline, ki so obrani ročno. Sušijo se v sušilnicah, ki so za to prirejene. Posušeni listi se zmeljejo v prah s posebnimi mlini, prah se preseje trikrat, da dobi konsistenco pudra. Takšna henna je najkvalitetnejša in ima naziv body-art, kar pomeni, da je primerna tudi za poslikavo telesa saj nima nobenih primesi. V listih rastline je poleg tanina in maščobnih kislin, pigment lavson, ki je odgovoren za tipično oranžno barvo. Vsebnost pigmenta v listih je odvisna od dveh različnih faktorjev, ki sta klimatske razmere in kvaliteta zemlje, kjer rastlina raste. Za rast ji najbolj ustreza temperatura nad 25°C. Najprimernejše okolje za gojenje je Maroko, Pakistan, Indija in Jemen.

Kano lahko brez težav uporabljamo na sivih in na predhodno barvanih laseh

Barvanje s kano ima pozitiven učinek na telo, prav tako pa odpravlja izpadanje in spodbuja rast las ter odpravlja glavobol. Za razliko od kemičnih izdelkov, henna ne odpre povrhnjice las, kar pomeni, da ne poškoduje njihove strukture. Deluje tako, da pigment lavson počasi prodira v njihov koren in se veže s keratinom. Pri uporabi henne ne moremo točno vedeti kakšen odtenek se bo razvil, ker je odvisen od naravnega pigmenta. Naravna henna vsebuje samo oranžno rdeči pigment, ostale odtenke pa lahko dobimo, če ji primešamo druga naravna barvila kot je na primer sena ali amla. Če želimo dobiti intenzivni rdeč odtenek pa henni dodamo hibiskus. Barvanje s kano na barvane lase odsvetujemo samo v primeru, če se uporabi henna, ki ima določene primesi. V tem primeru, so lahko pričakovani neželeni odtenki. Pri uporabi naravne henne, te bojazni ni. Barvanje sivih las s kano tudi ni problematično, ker se sivi lasje lepo prekrijejo. To pa povzroči čudovito prelivanje raznih svetlih in temnejših odtenkov.

barvanje las s kanobarvanje sivih las s kano

Pri barvanju s kano in indigom dobimo čudovite rjave odtenke

Barvanje s kano in indigom je kar dolgotrajen postopek ampak na koncu dobimo čudovit rezultat. Lasje so sijoči in mehki na otip, odtenki, ki jih dobimo pa so lahko rjava, temno rjava in črna. Za pripravo zmesi potrebujemo prah obeh rastlin, tekočino, ki je lahko čaj ali voda, nekovinsko posodo s pokrovom in leseno žlico za mešanje. V posodi zmešamo henno in tekočino, ki ne sme imeti več kot 40°C. Zmes tako dolgo mešamo, da dobimo gostoto jogurta. Posodo nepredušno zapremo in jo pustimo 24 ur na sobni temperaturi. Zmes lahko pripravimo tudi v dveh urah, če posodo postavimo na temperaturo 35°C. Pred barvanjem zmes še enkrat dobro premešamo, ter dodamo indigo. Nato začnemo z nanašanjem. Začnemo na sprednjem delu glave in nadaljujemo nazaj proti zatilju. Ko z nanašanjem končamo, kožo očistimo in zaščitimo s papirnatim trakom. Nato glavo ovijemo s prozorno folijo za živila. Po štirih urah delovanja, zmes temeljito speremo z vodo. Uporabimo še šampon, ki odstrani še morebitne ostanke zmesi. Končni odtenek henne se razvije po 48 urah, ko oksidira.

VABLJENI NA BARVANJE LAS S KANO V NAŠ BIOSALON

Za barvanje s kano, si je potrebno vzeti kar nekaj časa

Tradicionalna poslikava telesa s kano izvira iz Indije in simbolizira blagoslov in zaščito pred zli duhovi. Predstavlja hvaležnost za vse darove, ki smo jih že bili ali pa jih še bomo deležni. V začetku je bila poslikava s henno zelo enostavna, s časom pa se je iz tega razvila umetnost, ki se imenuje Mehndi. Pri poslikavi ima vsak lik svoj pomen, ki izraža željo po blagoslovu na raznih področjih v življenju. Mehndi se najpogosteje uporablja pri porokah, ženske si med nosečnostjo poslikajo gležnje za zaščito med porodom. Ženske se poslikajo s kano tudi v primerih, ko želijo v svoj dom priklicati srečo. Poslikavo s kano pa izvajajo tudi na živalih, da bi jim dobro služile in da bi bile zdrave. Več nahttps://www.etnobotanika.eu/