Salon pohištva Ljubljana ponuja moderne in trajnostne izbire

Salon pohištva Ljubljana, ki ga je podjetje Alples na novo odprlo na Rudniku, je primer združevanja bogate tradicije obdelovanja lesa in sodobnih oblikovalskih trendov. Vsi, ki se ukvarjajo z notranjim opremljanjem, ime podjetja iz Železnikov zelo dobro poznajo, saj je med nami že od leta 1955. Dobro poznano pa je tudi v splošni javnosti, kajti marsikdo med nami je imel kos njihovega pohištva že v svojem stanovanju ali na delovnem mestu.

salon-pohistva-ljubljana

Letos odprti salon pohištva Ljubljana na Rudniku pa je le še ena, najnovejša osebna izkaznica vsega, kar pri Alplesu najbolj poznamo in cenimo: izjemne kakovosti, spoštovanja do obdelave tega plemenitega materiala – lesa – ter zanesljivosti odnosa s strankami. Naj vam na kratko predstavimo ponudbo v salon pohištva Ljubljana.

Kuhinje

Kuhinje postajajo prostor, ki je vse pogosteje povezan z dnevno sobo v tako-imenovani »living space«, torej bivanjski prostor. Tam se odvija druženje, družinsko življenje, pogosto so opremljene s televizijo. V salonu najdete tako tradicionalne kakor bolj sodobne modele kuhinj, vsem pa je skupno, da so izdelane iz kakovostnih materialov ter izjemno natančno.

Spalnice

Prostor, kjer preživimo največ svojega časa v strnjenem kosu, je spalnica. Zaradi tega mora biti opremljena s pohištvom, ki deluje pomirjevalno in sproščujoče. To dosežemo z naravnimi materiali in omiljenimi oblikami. Seveda so na voljo različni slogi, kjer so zastopane tudi bolj moške, robustne linije. Ravno bogastvo različnih stilov je tisto, kar bogati ta salon, hkrati pa je zajamčena visoka raven kakovosti pri vseh izbirah.

Dnevne sobe

Pohištvo dnevne sobe že dolgo ni več zgolj TV regal in komoda za družinski servis. V asortimaju najdete sodobne izbire minimalističnih linij ter bolj tradicionalno klasične modele. Bistveno je, da se v dnevnem prostoru, tudi če je majhnih dimenzij in morebiti združen s kuhinjo ali spalnico, počutite sproščeno.

Ostalo pohištvo

Pestra ponudba, ki dopolnjuje pakete kolekcij, opisane zgoraj, zajema še otroške oziroma mladinske sobe, predsobe ter posamezne dele pohištva po kosih, vgradne omare in vzmetnice. V tem salonu se dejansko lahko zadržujete ves dan in odkrivate vedno nove možnosti opreme svojega stanovanja. Na voljo so vam strokovni svetovalci, ki vaše izbire dopolnijo tudi z ustrezno utemeljenimi informacijami glede stilov, materialov in izdelave.

dnevna soba z vitrino


Pohištvo po meri prihrani prostor in olepša dom

Pohištvo po meri je sestavni del opremljanja doma ali poslovnega prostora. Mnogi zmotno mislijo, da je moderno pohištvo po meri veliko dražje od tistega s standardnimi merami. Izkušnje kažejo ravno nasprotno, vendar je treba upoštevati dolgoročne pozitivne učinke. Spodaj podajamo hiter pregled.
✔ Prihranek prostora

Najbolj očitna prednost pohištva, izdelanega po meri, je , da lahko prihranimo na prostoru. Predstavljajmo si omare, ki so izdelane po meri tako, da segajo od tal do stropa. Če bi kupili standardne omare, bi gotovo merile od pol metra do meter manj, kar je prostorninsko veliko manj prostora za shranjevanje. Iz tega razloga vodi izdelava po meri v dejanski prihranek prostora.

✔ Boljša izkoriščenost kvadrature

Dodatna prednost je, da se zaradi boljše izkoriščenosti prostora, ki jo dosežemo na tak način, sprosti kvadratura, ki jo posledično lahko drugače uporabimo. Navedimo primer. Če se določite, da boste v garsonjero vgradili pohištvo, narejeno posebej za vas, lahko denimo pod posteljo vgradite še prilagojene omare ali kombinacijo omar, polic in pisalne mize. Tako izjemno dobro izkoristite površino, ki vam je na razpolago, kar s standardnimi merami ni možno.

✔ Višja kakovost in manj obrabe

Ker so pohištveni kosi, izdelani na mero, večinoma višje kakovosti, se s tem podaljša tudi njihova življenjska doba. S tem je povezana manj intenzivna obraba, kar vodi v več trajnosti.

moderno-pohistvo-po-meri

Ureditev dnevne sobe in predsobe: naj ne bodo pretemne, da se pohištvo vidi

Predsobe so velikokrat spregledane, kar se tiče okusnega opremljanja, vendar so enako kakor dnevni prostori nekakšna vizitka našega doma. Vanje namreč pogosto vstopajo obiskovalci, zato je kakovostno in dovršeno opremljanje potrebno tudi tam. Za največ učinka in zadovoljstva ob bivanju v teh prostorih sledite nekaj enostavnim nasvetom.

1) Premislite o namenu uporabe. Če pogosto berete na kavču, izberite umirjene barve in tople materiale.
2) Upoštevajte svoj življenjski stil. Če veliko delate od doma, potrebujete v bivalnem prostoru gotovo tudi delovno mizo visoke kvalitete.
3) Živite sami ali z družino, morda s hišnim ljubljenčkom? Premislite tudi o dostopnosti svojega doma za otroke, starejše ali živali.
4) Upoštevajte orientacijo svoje nepremičnine. Če je prostor, ki ga opremljate, obrnjen na sončno stran, potem si lahko privoščite nekoliko bolj temne barve opreme. Drugače pa se temnim izbiram izogibajte. Namesto njih se odločite za svetle barve in materiale, ki poudarjajo pozitivno naravnanost.
5) Upoštevajte prostornino, ki vam je na voljo. Nekaj besed o tem smo napisali že zgoraj. Pomembno se je zavedati, da majhni prostori niso nujno utesnjeni, če jih pravilno opremimo. Izbrati moramo premišljeno in s tem omogočiti prostoru, da zadiha, obenem pa vanj spraviti kar največ. Dobro je, če nam pri tem svetuje strokovnjak.

Sodelavci v salonu bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.

svetla-predsoba