Na kaj moramo biti pozorni pri opremi otroške sobe?

Pri opremi otroške sobe moramo pomisliti na več dejavnikov, ki jih moramo pri nakupu pohištva upoštevati, tehten razmislek pa nam lahko v prihodnosti prihrani kar nekaj stroškov.

Otroške sobe po meri

Seveda si želimo, da bi bila otroška soba estetsko dovršena in čudovita na pogled vendar moramo ves čas imeti v mislih tudi otrokovo varnost, poleg tega pa je dobro razmišljati tudi o tem, da otrok ves čas raste in se razvija, njegove potrebe pa se tekom njegovega razvoja spreminjajo, zato je dobro v otroški sobi izbrati pohištvo, ki bo ”raslo skupaj z otrokom” ali pa se moramo zavedati dejstva, da bo potrebno otroško sobo enkrat prenoviti.

Oglejte si otroške sobe Planet >>

Predvsem pri malčkih je pomembno, da se ne odločamo za namestitev ostrih robov in vogalov, saj se lahko pri igri ob njih udarijo in tako utrpijo različne poškodbe. Pri malčku je dobro poskrbeti tudi za igralni kotiček, ki ga lahko kasneje spremenimo v pisarniškega, kjer bo naš osnovno in kasneje srednješolec opravljal domače naloge. V delu, kjer bo stala pisalna miza, je potrebno namestiti tudi dovolj svetil, da otroške oči pri pisanju in računanju ne bodo trpele. Najbolje je, če lahko pisalno mizo postavimo tako, da na njo pada naravna svetloba in je potrebno svetila uporabljati le zvečer.

Če je otroška soba nekoliko manjša se lahko namesto za normalno posteljo odločimo za pograd, pod katerega namestimo pisalno mizo s predali in tako prihranimo veliko prostora. Če v sobi bivata dva otroka pa bo pograd odlična izbira otroške postelje, saj bomo tako prihranili zares veliko prostora. Ne glede na izbiro postelje pa je nujno, da je otroška vzmetnica kakovostna in nudi hrbtenici dovolj opore. Otroško telo se namreč ves čas razvija, k pravilnemu razvoju pa pripomore tudi kakovostno ležišče.

Pri opremi otroške sobe pazimo na to, da je izbira všeč tudi otroku

Ker imajo otroci radi barve naj bo otroško pohištvo nekoliko bolj razigrano in pisano. Če pa se želimo izogniti prenavljanju sobe, ko bo otrok nekoliko odrasel, se lahko odločimo za barvne stene, ki jih enostavno, hitro in z relativno nizkim stroškom prepleskamo. Oprema otroške sobe pa naj bo v vsakem primeru kvalitetna in če je otrok že dovolj velik skušajmo vsaj delno upoštevati njegove želje, saj je on tisti, ki bo v sobi dejansko bival, zato je pomembno, da mu je všeč.

Otroška postelja - pograd