Avtonaplin - predelava vozil na avtoplin za varčno in ekološko vožnjo

predelava avta na plinGlavni prednosti, ki jih prinaša predelava vozila na plin, sta varčna vožnja in prijaznost do okolja. Avto plin je najpomembnejša in najbolj razširjena alternativa klasičnim fosilnim gorivom postal predvsem po zaslugi svoje nizke cene, ki je v primerjavi s ceno bencina ali dizla nižja za polovico. To pomeni, da se z uporabo avtoplina naši mesečni stroški za nakup goriva prepolovijo. Čeprav je poraba bencina ali dizla malce manjša kot poraba plina, se zaradi nizke cene plina vožnja na plin vseeno izplača. Obenem pa uporaba avtoplina znižuje izpuste škodljivih plinov v okolje, zato je avtoplin prepoznaven kot zeleno gorivo. Avto na plin predelava prinaša ugodne vplive na vitalne dele vašega avtomobila. Vgradnja avtoplina ne bo podaljšala le življenjske dobe motorja, pač pa tudi življenjsko dobo katalizatorja in lambda sonde ter motornega olja. Avto na plin je eno najbolj ekoloških oziroma okolju prijaznih prevoznih sredstev, ki je hkrati tudi izredno varno. Plin se namreč nahaja v rezervoarju, ki je izdelan iz precej bolj trdnega materiala kakor bencinski rezervoar, zato v primeru trkov ali nesreče zdrži tudi zelo velike pritiske. Uhajanje plina pa preprečuje poseben varnostni ventil.

VEČ O PREDELAVI AVTA NA PLIN TUKAJ!

Višja poraba plina, a kljub temu cenejša vožnja

Vozilo po predelavi na plin sicer porabi malenkost več plina, kot je prej porabilo bencina, nekoliko manjša pa je tudi moč motorja. Razlog je v manjši količini kemično vezane energije v avtoplinu. Tako je pri sodobnih sistemih s sekvenčnim vbrizgavanjem goriva poraba plina v povprečju za približno 10 do 15 odstotkov večja kot poraba bencina, izguba moči pa je zanemarljiva in znaša največ pet odstotkov. Avto na plin je kljub temu varčen, saj so stroški po zaslugi nižje cene plina še vedno nižji kot pri vožnji z bencinom.

Avto na plin - investicija, ki se kmalu povrne

Predelava avtomobila na plin je naložba v prihodnost, ki se vam povrne že po 20.000 prevoženih kilometrih. Vgradnja plinskega sistema je možna pri skoraj vseh vozilih na bencinski pogon, prav tako je predelava na plin možna pri avtomobilih na dizelski pogon, a je cenovno manj ugodna. Sicer pa novejša tehnologija omogoča vgradnjo avtoplina praktično v vsa vozila.

Avto plin Plineks - kakovostna, hitra in cenovno ugodna predelava avtomobilov na plin.