Avto na plin - cenejšo vožnjo prinaša tudi ugodna cena vgradnje avtoplina

Avto na plin - cenaVse bolj priljubljena alternativa vozilom, ki za pogon uporabljajo klasična fosilna goriva, postaja avto na plin. Avtoplin je namreč energetsko učinkovito, ekonomično in okolju prijazno gorivo, ki z nižjim izpustom škodljivih snovi v ozračje ohranja naš planet čistejši. Ker je cena plina v primerjavi z bencinom skoraj za polovico nižja, je tudi vožnja z avtom na plin bistveno cenejša.
Predelava avtomobila na plin pa ugodno vliva tudi na vitalne dele vozila, predvsem na motor. Ta po zaslugi odličnih lastnosti avtoplina deluje tišje, cilindri se manj obrabljajo, motorno olje, katalizator in lambda sonda pa imajo daljšo življenjsko dobo.
Avto na plin velja za eno najbolj varnih prevoznih sredstev. Plin se namreč nahaja v rezervoarju, ki je izdelan iz okrepljenega materiala, da lahko ob morebitnih trkih prenese velike pritiske. Poleg tega pa ima plinski rezervoar tudi poseben varnostni ventil, ki prepreči uhajanje plina. Če kljub vsemu pride do vžiga plina, pa ta zgori v obliki navzgor usmerjenega plamena, kar je varneje od razlitja bencina.

PREDELAVA NA PLIN PRI POOBLAŠČENEM SERVISU

Cena vgradnje plina odvisna predvsem od vrste pogonskega goriva

avto na plin predelavaCena predelave avtomobila je odvisna od vrste avtoplinskega sistema. Najnovejša tehnologija omogoča vgradnjo plinskega pogona v vozila na bencinski in dizelski pogon, vendar je predelava bolj priporočljiva pri avtomobilih na bencinski pogon. Vgradnja avtoplina pri dizelskih motorjih namreč prinaša prevelike stroške in jo mnogi odsvetujejo. Tako vas bo predelava avtomobila na bencinski pogon stala med 1000 in 1500 evrov, predelava vozila na dizelski pogon pa tudi do 4000 evrov. Cena vgradnje avta na plin je odvisna tudi od števila valjev in moči motorja.

Avto na plin - predelava enostavna in hitra

Predelava avtomobila na plin vam je na voljo tudi v naših servisnih delavnicah. Enostavno in hitro predelavo vozila dopolnjuje strokoven pristop predelavi, nasvetih in nadaljnjem servisiranju vozil.
Vgradnja plina v vozilo poteka ob motorju. Bencinski del ostane nedotaknjen, dogradijo pa se sistem vbrizgavanja plina, uparjalnik, napeljava in rezervoar. Plinski rezervoar običajno pritrdimo v prostor za rezervno kolo.

Naredite nekaj zase in za okolje - odločite se za avto na plin. Investicija se največkrat povrne že v enem letu.