Italijanščina za začetnike je najbolj romantični tečaj tujega jezika

Italijanščina za začetnike je priljubljena izbira med tistimi, ki se želijo naučiti jezika naše zahodne sosede. Kot jezik ljubezni, glasbe in mode je namreč znana kot jezik, ki se ga razmeroma hitro naučimo. Zaradi sorodnosti s španskim jezikom je tudi italijanščina znana kot strasten jezik.

Italijanščina za začetnike je torej polna spominov na pop hite Erosa Ramazzotija in Laure Pausini ali pa drugih italijanskih glasbenikov, ki so besede tega jezika in kulture ponesli po svetu. Zato je italijanščina za začetnike eden najbolj romantičnih tečajev tujega jezika, saj so italijanske pesmi večinoma namenjene opevanju ljubezni.

To je začel že veliki italijanski renesančni pesnik Dante Alighieri ali pa njegov sodobnik Francesco Petrarca. Oba sta pela svojim muzam in tako navdihnila številne bralce po vsem svetu. Pogosto se ljudje odločajo za tečaj italijanščine za začetnike ravno zaradi teh referenc in poznavanja italijanske umetnosti: glasbe, literature, kulture in oblikovanja.

V primerjavi z nekaterimi drugimi tujimi jeziki je italijanščina za začetnike resnično veliko bolj preprosta. Obstajajo jeziki s popolnoma drugačnimi črkami in jeziki s svojimi abecedami in pisavami, a italijanščina ni tako zapletena. Predvsem je zelo ritmična in muzikalna, saj ima ritmične besede. Včasih se komu zdi, da v italijanščini ljudje pojejo, zato ni presenetljivo, da po mnenju mnogih poznavalcev velja za najbolj romantičen in speven jezik na svetu.

začetni tečaj italijanščine

Začetni tečaj italijanščine vam bo hitro omogočil sporazumevanje

Začetni intenzivni tečaj italijanščine pa ni namenjen le temu, da bi lahko razumeli besedila zmagovalnih popevk na festivalu San Remo ali Eurosong. Italija je tudi pomemben gospodarski partner za Slovenijo, nenazadnje zaradi bližine in skupine zgodovine.

Začetni tečaj italijanščine lahko uporabite tudi za to, da se naučite komunicirati s poslovnimi partnerji, da boste lažje potovali po Toskani ali Sardiniji, da boste svoje izdelke lahko ponudili tudi v italijanski spletni trgovini. Italijanski jezik spada v skupino romanskih jezikov, kjer sta tudi španščina in francoščina. Če znate katerega od teh jezikov, sta vam pri učenju italijanščine lahko v pomoč. 

Ko gre za samo število govorcev, se italijanščina sicer ne more kosati z jeziki, kot sta angleščina in mandarinščina. Pa vendar je še vedno eden najbolj priljubljenih in vplivnih jezikov na svetu. Je materni jezik približno 65 milijonov govorcev, ki prebivajo v EU.

Kot drugi tuj jezik v Evropi italijansko govori še 15 milijonov ljudi. Mogoče niste vedeli, da je italijanščina tudi eden od uradnih jezikov Švice, San Marina, Vatikana in Istre (vključno s slovensko). Po vsem svetu italijansko govori več kot 85 milijonov ljudi. To pa je že kar nekaj razlogov za to, da se jo naučite tudi vi – poleg Erosa Ramazzotija seveda.

učenje italijanščine

Italijanščina - v treh mesecih do pogovornega znanja

Morda se vam zdi, da je pogovorna italijanščina v treh mesecih nemogoč cilj. A ne bodite tako prepričani. Če se lotite učenja tujega jezika na pravi način, vam uspeh ne uide. Govorimo o učenju tujih jezikov v alfa stanju možganov, kjer so aktivirani alfa valovi. To dosežemo z uporabo posebnih tehnik spodbujanja alfa valov, ki vas prenesejo v posebno stanje tako imenovanega flowa.

Pionirji in največji strokovnjaki za učenje v alfa stanju po svoji specializirani metodi so v podjetju Karnion. Pomagali so že številnim strankam, tudi zelo znanim Slovencem. In zakaj bi se sploh učili tujega jezika? Naj naštejemo samo nekaj razlogov:

  • Veliko potujete in bi radi komunicirali z domačini v njihovem jeziku. Gotovo se strinjate, da je pogovor z lokalnim prebivalstvom na potovanjih nekaj najbolj dragocenega. Samo če znate vsaj nekaj besed njihovega jezika, boste izvedeli tiste bogate informacije, ki bodo vaše potovanje naredile še bolj edinstveno.
  • Sodelujete s poslovnimi partnerji iz tujine. Tudi če imate zaposlene ljudi, ki govorijo tuje jezike, ali če vaši poslovni partnerji govorijo slovensko, boste s tem, da se naučite vsaj osnovno raven njihovega jezika, svojim poslovnim partnerjem pokazali, da jih cenite. To bo dobro vplivalo na posle.
  • Radi bi se zaposlili v tujini in bi morali osvežiti svoje znanje tujega jezika. Od tistih dni, ko ste se učili tuj jezik v šoli, je minilo že nekaj časa. Zato morate svoje znanje osvežiti. Izberite najbolj hitre in enostavne metode, kot je učenje v alfa stanju.

italijanščina v treh mesecih

Tudi poslovna italijanščina je hitro naučena

Poslovna italijanščina vam koristi tako če ste iskalec zaposlite kakor tudi, če ste lastnik podjetja, ki posluje z italijanskimi partnerji. Je pa dejstvo, da vedno več delodajalcev zaposluje večjezične delavce tudi pri nas. Znanje več jezikov dodaja vrednost zaposlenim in organizaciji in znanje italijanskega jezika je lahko za vas velika prednost, če vaše podjetje posluje s podjetji iz Italije.

Zaradi tega ste bolj odprti za komunikacijo in bolj dragoceni za mednarodno sodelovanje. Vedeti morate tudi, da vam znanje tujih jezikov koristi tudi na osebni ravni. Dvojezični ljudje razvijejo močne kognitivne sposobnosti, boljše poslušanje in sposobnosti reševanja problemov. Znanje drugega jezika pomeni, da izboljšate svojo socialno interakcijo. Odločite se za metodo Karnion učenja italijanščine v treh mesecih za začetnike!

poslovna italijanščina