Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode – prihranek kljub užitku


Toplotna črpalka za sanitarno vodo danes vztrajno nadomešča električne bojlerje, saj nam kljub užitku omogoča velik prihranek. Ogromno je govora o ceni investicije, pri tem pa pozabimo na vse prednosti, ki smo jih deležni z uporabo toplotne črpalke za sanitarno vodo. Gre za odlično alternativo za ogrevanje, ki je okolju prijazna in ekonomična, uporabniku pa omogoča precej ugodnejši in bolj čist način ogrevanja v primerjavi s kurilnim oljem, plinom ali električnim grelnikom. Naprave zrak voda poskrbijo za prihranke tudi več kot 60% letno, delujejo pa vse tja do – 10°C temperature vstopnega zraka. Če želimo, lahko z njimi ohlajamo drugi prostor in tako izkoristimo še eno izmed njihovih številnih prednosti. Kot glavni vir ogrevanja uporabljajo zrak, s tem pa stroške porabe električne energije bistveno zmanjšajo. Z veliko ekonomijo prostora jih je mogoče postaviti v praktično kateri koli prostor, pa tudi sama montaža ni zahtevna, če jo opravijo strokovnjaki na tem področju. Kot smo omenili, z ogrevanjem vode toplotna črpalka omogoča še hlajenje prostora, kamor izpihava zrak. Lahko gre za shrambo ali klet – dejstvo je, da ima ena naprava kar 2 funkciji!

sanitarna toplotna črpalka

Zakaj se odločiti za uporabo toplotne črpalke za sanitarno vodo?

Govorimo o napravi, ki ne onesnažuje okolja in ga ne obremenjuje kot dotrajana kurišča, s tem pa prispeva tudi k varovanju zdravja ljudi. Različni načini ogrevanja so različno nevarni za zdravje ljudi in imajo različne vplive na okolje, v večini primerov pa so le-ti negativni. Za toplotne črpalke za sanitarno vodo zrak voda to ne velja. Pri klasičnih načinih ogrevanja se lahko zgodi, da zaradi napačne montaže pride do sproščanja strupenega ogljikovega monoksida, ki ga pravzaprav ne občutimo in ne vidimo, vendar je smrtno nevaren plin. Podobne težave nastanejo, kadar je dimnik zamašen, slabo prepusten ali pa so se v njem pojavile razpoke. Pri uporabi toplotne črpalke za sanitarno vodo teh tveganj ne poznamo. V tem primeru dimnika niti ne potrebujemo, kljub temu pa ogrevamo na varčen način, tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Ključni razlogi za nakup so torej zagotavljanje udobja, prijaznost do okolja in možnost prihrankov.

VEČ O NAŠIH TOPLOTNIH ČRPALKAH ZRAK VODA ZA SANITARNO VODO TUKAJ!

Katero bomo izbrali je odvisno od števila članov v gospodinjstvu

Pri izbiri toplotne črpalke za sanitarno vodo je zelo pomemben podatek, koliko članov uporablja gospodinjstvo. Ne smemo se osredotočiti na ceno investicije toplotne črpalke, temveč na zmogljivost naprave, ki jo nameravamo izbrati za ogrevanje prostorov. Prostor, v katerega jo nameravamo vgraditi, je sicer lahko majhen, a mora biti zračen, v primeru zelo majhnega prostora pa je priporočljiv priklop na dovod in/ali odvod zraka, povezan z drugim prostorom oziroma z zunanjostjo. Modeli, ki so danes na voljo na trgu, vsebujejo napredno tehnologijo in kakovostne komponente, zasnova in izdelava pa sta dovršeni do potankosti.

toplotna črpalka

Kam po novo toplotno črpalko za sanitarno vodo?

V podjetju Atlas Trading vam nudimo brezplačno svetovanje, na naši spletni strani pa si lahko izračunate prihranek v primeru uporabe toplotne črpalke za sanitarno vodo. Smo zastopniki vodilnih proizvajalcev opreme za ogrevanje in ohlajanje, zato boste v naši ponudbi našli le najbolj zmogljive naprave, izdelane iz kakovostnih komponent z dolgo življenjsko dobo. Smo eno vodilnih slovenskih podjetij na področju distribucije in vgradnje energijsko učinkovitih ogrevalnih in hladilnih sistemov. Od našega začetka, ob koncu 80-ih let prejšnjega stoletja, smo vedno znova in znova plasirali inovativne, kakovostne in učinkovite izdelke, zaradi tega smo vselej nastopali kot pionir v panogi ogrevanja in ohlajanja. Vabimo vas k ogledu naše ponudbe toplotnih črpalk za sanitarno vodo.