Toplotna črpalka - Eko sklad in pridobitev nepovratnih sredstev


Toplotna črpalka postaja zaradi Eko sklada oziroma subvencije, ki jo lahko pridobite, vse bolj priljubljena. Če tudi sami razmišljate o alternativnih, okolju in vaši denarnici bolj prijaznih načinih ogrevanja, je vsekakor smiselna vgradnja toplotne črpalke. Eko sklad vam v tem primeru omogoča pridobitev nepovratnih finančnih sredstev, obstajajo pa tudi mnogi drugi razlogi za vgradnjo toplotne črpalke ...

Toplotna črpalka zrak voda

Ugoden nakup toplotne črpalke - Eko sklad ponuja različne ugodnosti


Uporaba obnovljivih virov energije je zagotovo najpomembnejša prednost, ki jo ponuja toplotna črpalka. Eko sklad spodbuja izrabo obnovljivih virov energije, saj to pripomore k izboljšanju kakovosti zunanjega zraka. Tako so na voljo nepovratna finančna sredstva, ki jih investitor prejme po vgradnji toplotne črpalke, Eko sklad pa spodbuja nakup tudi s kreditom s subvencionirano obrestno mero. Kredit je mogoče pridobiti za delno ali celotno financiranje nakupa toplotne črpalke. Eko sklad sicer za pridobitev finančne spodbude postavlja določene pogoje, med drugim tudi tega, da lahko zgolj usposobljen izvajalec z registrirano dejavnostjo izvede vgradnjo in zagon naprave.

Toplotne črpalke Eko sklad

Katera toplotna črpalka? Eko sklad zagotavlja subvencijo pri vseh tipih!


Ste v dvomih, katera bi bila v vašem primeru najustreznejša toplotna črpalka za ogrevanje? Cenik za različne vrste toplotnih črpalk se sicer nekoliko razlikuje, vendar to ne sme biti glavni dejavnik. Upoštevati morate namreč predvsem dolgoročni prihranek, ki ga omogoča določena toplotna črpalka za ogrevanje. Cenik pride na vrsto šele potem, ko ste že ugotovili, katera bi bila, glede na razpoložljivost obnovljivih virov energije, dolgoročno najugodnejša toplotna črpalka. Eko sklad zagotavlja subvencije za vse vrste toplotnih črpalk, namenjenih ogrevanju prostorov, zato imate v tem oziru povsem proste roke. Med najbolj priljubljene zagotovo sodi toplotna črpalka zemlja voda. Cena toplotne črpalke zemlja voda je sicer nekoliko višja, kot če bi bila vgrajena toplotna črpalka zrak voda (cena slednje je namreč najugodnejša), vendar se zaradi večje učinkovitosti investicija vsekakor splača. V podjetju Atlas Trading vam z veseljem pomagamo pri izbiri najugodnejše naprave za vas!