Nasveti pri izbiri barve kuhinje - potreben je tehten premislek!

Izbira prave barve kuhinje je vse prej kot mačji kašelj. S tem se bo prav gotovo strinjala večina izmed tistih, ki so trenutno pred to pomembno odločitvijo. Zakaj tako pomembno? Kuhinje niso nekaj, kar bi v gospodinjstvu menjali kar vsako leto. Predstavljajo velik finančni vložek, hkrati pa predstavljajo velik del našega vsakdana. S kuhinjami je povezan marsikateri trenutek našega življenja - od pripravljanja jutranje kave, pa do peke rojstnodnevnih tort in priprave na božično večerjo. Izbira napačne barve kuhinje nas lahko v slabo voljo spravlja še leta!

Barve in oblike kuhinje


Kako izbrati pravo barvo kuhinje? Kratki nasveti strokovnjakov!

  1. Naj vas ne navdušijo zgolj sodobni trendi barv za kuhinjske elemente! Sledite svojim lastnim željam in estetskim idealom, četudi vam trendi narekujejo drugače. Moderno kuhinjo odlikujejo dobro zasnovane omarice, praktična uporaba in funkcionalna postavitev in ne barva, zato si drznite biti drugačni!
  1. Razmišljajte dolgoročno! Četudi so vas minulo poletje navdušile pastelne barve za kuhinjske elemente to še ne pomeni, da vam bodo všeč čez desetletje! Barve kuhinje naj bodo večne, še sploh, če ste glede vašega stila precej brezkompromisni. Bele kuhinje so tako ena izmed brezčasnih izbir - vedno v stilu, vedno z visokim sijajem, v prostor pa prinašajo svetlobo in ga na videz povečajo.
  1. Pred izbiro barve kuhinjskih front in elementov, razmislite o barvi sten. Bolj kot so stene v močnih barvah, bolj nevtralnih in svetlih tonov naj bo kuhinja. V kolikor so stene nevtralnih baru in imate v kuhinji dovolj svetlobe, pa ste pri izbiri baru kuhinje bolj svobodni.
  1. Količina svetlobe v kuhinji naj bo odločilni element ob izbiri barve kuhinje. V Kolikor imate kuhinjo na severu, ali pa okna ne oddajajo veliko naravne svetlobe, potem se raje odločite za svetle ali celo bele kuhinje, ki bodo prostor naredile bolj svetel, kljub pomanjkanju svetlobe.
  1. Kakšno barve kuhinje boste izbrali je odvisno tudi od velikosti kuhinje. Manjši kot je prostor – kuhinja, svetlejša naj bo barva. Seveda to ne pomeni da mora biti cela kuhinja bela. Pomeni le da naj se kombinira svetlejše odtenke front ali svetel les. Detajli so še vedno lahko v temnejših barvah. Pazite le da ta ne bo prevladovala.

Moderne pametne kuhinje


Bogata izbira barv za kuhinje pri GA+kuhinje!

V salonu Ga+kuhinje ponujajo široko izbiro že oblikovanih kuhinj v različnih barvah in izvedbah. V kolikor pa želite kuhinjo narejeno čisto po svojih idejah in željah pa se odločite za izdelavo kuhinje po meri. Tako se boste lahko sami odločili ali bo vaša kuhinja svetla ali temna, koliko lesa bo naravnega in koliko barvanega, koliko kovinskih elementov, če sploh, boste v kuhinji imeli ali bodo fronte omaric v matt ali shine izvedbi in še in še.

Dandanes so nekatere modernejše izvedbe kuhinj tudi zelo intenzivnih baru. Intenzivne žive barve se podajo tako majhnim kot velikim kuhinjam. Če imate radi barve se odločite za takšno izvedbo ali pa izvedbo kjer so intenzivne barve v detajlih kuhinje.

Pri GA+kuhinje nudimo izjemno pestro ponudbo barv, ki bo omogočila, da je vaša nova kuhinja v točno določenem odtenku. Izbiro barve kuhinje vam lahko olajša tudi naša ekipa svetovalcev, ki z veseljem deli nasvete. Nakup in končno odločitev vam bistveno olajša brezplačen 3D izris kuhinje, ki ga nudimo v salonu GA+kuhinje, za piko na i pa vam podarjamo še 5 let jamstva ob nakupu.

Obiščite naše salone ali pa našo spletno stran www.ga-kuhinje.si in se še danes prepričajte o naši bogati ponudbi kakovostnih kuhinj za vse okuse!