Zelene strehe ločujejo prvovrstne objekte od drugorazrednih


Zelene strehe so nekaj, kar enostavno morate imeti, če gradite. So v skladu s trajnostnim razvojem, zaradi česar je zelena streha gotovo del prihodnosti. Izdelava zelene strehe vam namreč prinese celo vrsto oprijemljivih prednosti, zaradi katerih boste celo prihranili. Ekstenzivne zelene strehe namreč poskrbijo za daljšo življenjsko dobo izolacijskih materialov strešne sestave. Poleg tega zelene strehe zmanjšajo vpliv poletne vročine v spodnjih prostorih bolj kot katerakoli toplotna izolacija. Pomembno je, da je sestava za zeleno streho zasnovana pravilno, saj pri projektiranju ne gre le za debelino zelene strehe in težo zelene strehe.

sestava zelena streha


Zelene strehe naj bodo projektirano pametno


Zelene strehe so uspešne le, če je sestava za zeleno streho zasnovana pravilno. Debelina zelene strehe se razlikuje pri vsakem posameznem tipu zelene strehe. Prav tako je pri vsaki ozelenitvi različna formula strešnega substrata. Zemlja sama po sebi v sestavi zelene strehe nima kaj iskati. Če pa že, je njen odstotek zelo majhen. Zelena streha ima lastno težo spet različno glede na tip ozelenitve: ekstenzivne zelene streheso tako najlažje oziroma statično najmanj zahtevne.

ODKRIJTE ZELENE STREHE

zelene strehe


Zelena streha: sestava je izredno pomembna


Če je dobra sestava, zelena streha uspeva kvalitetno. Če pa sestava ni izvedena pravilno, se pojavijo težave. Bolj kot kjerkoli drugje v rastlinskem svetu je pomembna sestava rastnega sloja zelene strehe. Streha je namreč okolje, ki je močno izpostavljeno vetru, soncu in padavinam in ima le majhno debelino rastnega substrata, zato lahko tam preživijo le najmočnejše rastline. Kljub temu, da so zahteve teh rastlin minimalne, pa potrebujejo dobro osnovo, da lahko uspejo. Tu lahko že manjša napaka povzroči, da bo zelena streha uspevala slabo ali pa da sploh ne bo. Zato vam vsekakor priporočamo, da izdelavo zaupate le izkušenemu in strokovno podkovanemu izvajalcu, ki bo poskrbel, da bo ozelenitev na vaši strehi uspešna in vam v ponos.