Zelena streha osvaja srca slovenskih graditeljev

Zelena streha, ki postaja v Sloveniji vse bolj priljubljena, je vsekakor zelo smiselna, če ste se odločili za ravno streho. Ta je namreč izpostavljena termičnim, UV in mehanskim vplivom, ki utegnejo skrajšati njeno življenjsko dobo. Če pa ste se odločili za zeleno streho, je zaščita proti vsem tem negativnim vplivom absolutna oziroma stoodstotna. Sestava zelene strehe je denimo takšna, da brez težav obrani izolacijske materiale še pred tako debelo točo. Zaradi narave rastlin ekstenzivne zelene strehe, ki so botanično gledano sicer rože trajnice, toča ne bo imela na njih trajnega uničujočega učinka, saj se bodo hitro okrepile, ponovno zrasle in kmalu dosegle svojo normalno estetsko in funkcionalno raven.

Sestava zelene strehe

Zelena streha ni le estetsko navdušujoča, ampak je tudi ekonomsko koristna

Ozelenitev ravne strehe podaljša življenjsko dobo izolacijskih materialov, saj poskrbi za to, da se materiali, ki so ključni za tesnost, ne pregrevajo. Že res, da gre za visoko kakovostne materiale, ki so odporni proti temperaturnim spremembam. A to, da boste onemogočili njihovo pregrevanje, se bo odrazilo čez desetletja, ko bi bili sicer zaradi temperaturnih razlik, ki so lahko tudi do sto stopinj Celzija, že utrujeni. Tako se bo njihova življenjska doba zaradi ekstenzivne zelene strehe, ki jih poleti hladi, pozimi pa greje, lahko občutno povečala. Podobno bo poskrbljeno tudi za zaščito pred UV žarki, ki na dolgi rok prav tako oslabijo materiale, ki so proti sončevem sevanju sicer odporni.

Izvedba zelene strehe na najvišjem nivoju

Naše podjetje sledi nemškim smernicam FLL za ozelenitev streh. To pomeni, da boste v primeru, če izvedbo ozelenitve ravne strehe zaupate nam, lahko povsem brezskrbni, da bo vaša zelena streha resnično optimalna. Nemci so namreč v šestdesetih letih dvajsetega stoletja komercializirali ozelenjevanje streh in ga tako umestili v moderno gradbeništvo. FLL smernice so tako še danes alfa in omega na tem gradbenem področju. Mi smo nemške sisteme še dodatno nadgradili in jih prilagodili slovenskim razmeram, zato naše sestave zelene strehe uspevajo v slovenskih nižinah, na dvignjenih legah, v pogojih burje v Vipavski dolini in na slovenski obali, kjer je stopnja izhlapevanja vode zaradi bližine morja zelo visoka. Vedno se prilagodimo mikroklimatskemu okolju, v katerem stoji vaš objekt in poskrbimo zato, da bo tudi dolgoročno rezultat najboljši.

Izvedba zelene strehe

Zelena streha, ki jo izvedemo mi, je vrhunska in poceni

Malo denarja, malo muzike je reklo, ki v primeru naše izvedbe zelene strehe ne drži. Ker na področju tehnologije uporabljamo slovensko dodano vrednost, ki celo poskrbi za nadgradnjo v primerjavi s številnimi evropskimi sistemi, je cena izvedbe zelene strehe pri nas zelo ugodna, saj nam ni treba za velik denar kupovati tujega znanja v obliki dragih vmesnih produktov. Naša konkurenca pri izvedbi zelene strehe pogosto uporablja različne uvožene materiale, ki so cenovno dražji od naših, domačih. Kvaliteta je v primerjavi z našimi enaka ali celo slabša.

Izvedba zelene strehe naj bo enostavna, a pametna

Na podlagi dolgoletnih izkušenj našega osebja, ki zelene strehe izvaja v Sloveniji in tujini že skoraj desetletje, smo razvili ugoden sistem izvedbe zelene strehe, ki je zanesljiv, učinkovit in da odličen rezultat. Na ta način skrbimo, da so naši naročniki maksimalno zadovoljni s kakovostjo, na drugi strani pa smo tudi brez težav konkurenčni, zaradi česar je naša cena izvedbe zelene strehe izredno ugodna in povsem dostopna širokemu krogu slovenskih investitorjev. Odločili smo se, da bomo po vzoru številnih nemških podjetij specializirani izključno za ozelenitev streh. Tako smo lahko osredotočeni zgolj na svoje področje, kar je prednost. Na drugi strani pa teoretično odlično poznamo tudi področje krovskih del na ravnih strehah, zaradi česar se lahko usklajujemo z drugimi izvajalci in celo vodimo celoten projekt, če je to želja investitorja.

SI TUDI VI ŽELITE IMETI SVOJO LASTNO ZELENO STREHO?