Zelene strehe so gradbena uspešnica

Zelene strehe so nekaj posebnega, saj v gradbeništvo prinašajo svežino narave. Če se odločite za zelene strehe, se boste odločili za ekološko. Izdelava zelene strehe pomaga naravi in tudi vam. Res je, da morate za zelene strehe plačati določeno ceno, toda visoka estetska vrednost, trajnostna streha in še nekatere druge prednosti zagotovo odtehtajo stroške izdelave zelene strehe. Zelene strehe v Sloveniji postajajo čedalje bolj pogoste, kar je tudi prav, saj zelene strehe dvigujejo imidž objektom, katere krasijo. Preden se lotimo izdelave zelene strehe, moramo poskrbeti tudi za ustrezno hidroizolacijo zelene strehe. Preprečiti moramo namreč, da bi korenine predrle strešno sestavo zelene strehe in tako povzročile zamakanje.

Zelena streha

Zelene strehe lahko vgradite dokaj enostavno

Zelene strehe niso zahtevne za vgradnjo. Izdelava zelene strehe pomeni nadgradnjo obstoječega sistema ravne strehe. Po tem, ko smo poskrbeli za toplotno izolacijo in hidroizolacijo zelene strehe, se lotimo zelenih slojev. Zelene strehe v Sloveniji tako niso priljubljene le zaradi svojega odličnega estetskega izgleda, ampak tudi zato, ker hidroizolacijo zelene strehe ščitijo pred vplivom sončnih žarkov v smislu termike in UV žarkov. Ko razmišljate o ceni zelene strehe, tako velja razmisliti o tem, da bo objekt potreboval preslojitev s hidroizolacijo za zelene strehe bistveno kasneje, kot bi jo potreboval, če zaščite, ki jo omogoči zelena streha, ne bi bilo.

Izdelava zelene strehe zahteva strokovno roko

Prav je, da se izdelave zelene strehe lotimo strokovno. To pomeni, da je treba upoštevati navodila proizvajalcev posameznih slojev zelene strehe. Zato je najbolj enostavno, da za izdelavo zelene strehe najamete izvajalca, ki bo poskrbel za strokovno vgradnjo. Tako boste za ceno zelene strehe res dobili tisto, kar si najbolj želite, in to so zdrave zelene strehe, na katere boste lahko upravičeno ponosni. Izogniti se je namreč potrebno napakam, ki bi jih lahko zagrešili, če bi se zelene strehe lotili sami.

izdelava zelene strehe

Zelene strehe navdušujejo s svojim izgledom

Če se odločite za izdelavo zelene strehe, se odločite za moderno. Če plačate ceno zelene strehe, bo vaš objekt pridobil visok imidž. Trendi v modernem gradbeništvu so namreč takšni, da se gradi trajnostno. To pomeni, da se uporablja materiale, ki so prijazni naravi in ki naravo razbremenjujejo, ne pa obremenjujejo. V primeru zelene strehe to zagotovo in povsem drži, saj z njeno vgradnjo naravi vrnemo delček življenjskega prostora, katerega smo ji iztrgali, da smo objekt lahko postavili. Na drugi strani zelene strehe v Sloveniji prispevajo svoj delež k čistemu zraku, zaradi česar so trajnostne. Poleg tega zelene strehe v Sloveniji v mestih zadržijo tudi del meteorne vode, kar je v času, ko smo vse bolj soočenimi z obilico padavin v kratkem času in s tem povezano grožnjo poplav, vsekakor pomembno. Vsekakor pa je pomembna tudi njihova estetska komponenta, saj so žive rastline zelo estetske. Prispevajo tudi k pestrosti objekta: umetni materiali so ves čas enaki in se ne spreminjajo, medtem ko so rastline žive in spreminjajo svoj izgled. V vsakem letnem času je pogled na njih drugačen in v skladu s spreminjanjem oziroma življenjem narave.

PREBERITE SI VEČ O PREDNOSTIH ZELENE STREHE

Izdelava zelene strehe je pametna odločitev

Zaradi vsega navedenega je očitno, da je odločitev za zelene strehe pametna odločitev, ki jo sprejmejo pametni investitorji. Zato vas vabimo, da se oglasite pri nas, ki vam bomo postregli s še več informacijami o naših izvrstnih proizvodih.