Zelena streha: nadstrešek naj bo vsekakor ozelenjen

Nadstrešek in zelena streha bi morala vedno hoditi z roko v roki. Zelena streha nadstrešek namreč zaščiti in okrepi njegovo funkcijo. Izolacijske materiale, ki omogočajo tesnost nadstrešku, zelena streha zaščiti in jim podaljša življenjsko dobo. Izdelava zelene strehe prepreči termično pregrevanje izolacijskih materialov in prepreči dostop škodljivih UV žarkov do hidroizolacije. Zato seveda zadošča že ekstenzivna ozelenitev. Ekstenzivne zelene strehe so najbolj priljubljene, ker so cenovno tudi najbolj ugodne. Poleg tega je to zelena streha najenostavnejše izdelave, ki je tudi najlažja in s tem statično najmanj zahtevna. Zelene strehe pa so tako zelo priljubljene tudi zato, ker strešni vrt objekt prav lepo popestri tudi z estetskega vidika.

izdelava zelene streheekstenzivna ozelenitev

Nadstrešek in zelena streha pomenita zgodbo u uspehu

Nadstrešek in zelena streha predstavljata kombinacijo, ki je vsestransko ugodna in poveča uporabnost nadstreška. Izdelava zelene strehe tako omogoča daljšo življenjsko dobo materialov, kar pomeni, da bo vaš nadstrešek zaradi zelene strehe potrebno sanirati bistveno kasneje, kot bi ga bilo treba, če ga ne bi ščitila ekstenzivna ozelenitev. Izdelava zelene strehe omogoči tudi to, da je atmosfera pod nadstreškom dosti hladnejša, saj ekstenzivne zelene strehe poleti območje pod nadstreškom močno ohlajajo. Zelena streha oz. njena izdelava poskrbi tudi za to, da je ozračje pod in v okolici zelene strehe bolj zdravo, saj rastline nase vežejo strupene in prašne delce iz okolja.

Izdelava zelene strehe je trendovska

Izdelava zelene strehe vaš nadstrešek oplemeniti tudi estetsko. Rastline namreč poživijo izgled in omogočijo, da se vaš nadstrešek nevsiljivo zlije z obstoječim naravnim okoljem, ki obkroža vaše bivališče. Več na:http://www.zelena-streha.si/