Zelene strehe so investitorju vsestransko koristne

Zelene strehe niso le ekološko priporočljive kot del trajnostnega razvoja. Ozelenitev strehe namreč prinaša številne prednosti, ki vam v končni fazi privarčujejo denar. Zelene strehe tako učinkovito ščitijo izolacijske materiale strešnega sestava pred pregrevanjem in UV vplivom sončnih žarkov, zaradi česar bo vaša streha zdržala dlje časa, kot bi, če zelene strehe ne bi imeli. Cena zelene strehe se vam tako sčasoma povrne. Še posebej lahko se je odločiti za ekstenzivno zeleno streho. Ta vrsta ozelenitve streh je namreč zelo hvaležna. Cenovno je ugodna, statično nezahtevna, potrebuje res minimalno vzdrževanje in je estetsko čudovita. Zato ni nenavadno, da je ekstenzivna zelena streha najbolj priljubljena oziroma pogosta ozelenjena streha v Sloveniji, Nemčiji in Avstriji. Izdelava te zelene strehe v zadnjem času postaja vse bolj množična tudi v Sloveniji.

Ekstenzivna zelena streha

Ekstenzivna zelena streha je enostavna in čudovita

Ena najlepših stvari, ki jih lahko vidi krovec med svojim delom, je, ko cvetoča ekstenzivna zelena streha zaplapola v toplem spomladanske vetru: pogled na takšno zelene strehe je res fenomenalen. Ta vrsta ozelenitve strehe ni le estetsko privlačna, ampak jo je v veliki večini primerov mogoče uporabiti v primeru sanacij. Obremenitve te ozelenitve strehe so namreč tako nizke, da jo prenese marsikateri objekt, kjer ni bila predvidena že med gradnjo. V okviru naše izdelave zelenih streh pa imamo predvidene tudi ultralahke sisteme ozelenitve streh, s pomočjo katerih lahko ekstenzivna ozelenitev strehe postane sprejemljiva tudi v primeru, ko so dovoljene le minimalne dodatne statične obremenitve objekta.


Zelene strehe izdelujemo s popolno predanostjo

Kvaliteta izvedbe zelenih streh je ključnega pomena. V primeru nestrokovnih posegov je namreč cena zelene strehe, ki jo mora plačati investitor zaradi potrebne sanacije, lahko res previsoka. Priporočamo vam, da si že na začetku izberete kvalitetnega in usposobljenega izvajalca, ki poskrbi, da je zelena streha izvedena v skladu s strokovnimi smernicami in priporočili, ki veljajo za to področje gradbene stroke. V našem podjetju vse postopke izvajajo izkušeni profesionalci, ki so v svoji karieri izdelali že veliko zelenih streh tako doma kot tudi v tujini.

zelena-streha.si | Zelene strehe, da boste prihranili