Ekstenzivna ozelenitev je modra odločitev!


Ekstenzivna ozelenitev v današnjem času postaja vse bolj popularna med slovenskimi investitorji. Ekstenzivna ozelenitev je cenovno ugodna in ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Ekstenzivna zelena streha tudi statično objekta ne obremeni tako močno, kot je to denimo pri polintenzivni ali intenzivni zeleni strehi. Zato je ekstenzivna zazelenitev lahko idealna tudi za sanacije. Še posebej veliko ljudi se odloča za ozelenitev terase, ker ekstenzivna ozelenitev prijetno popestri bivalno okolje s svojo živahnostjo in razgibanostjo rastlin zelene strehe. Izdelava zelene strehe je sicer lahko zahtevna, a s prekaljenim izvajalcem bo vaša ekstenzivna zelena streha prava uspešnica.

ekstenzivna ozelenitev ekstenzivna zelena streha

Ekstenzivna ozelenitev ima številne prednosti

Ekstenzivna ozelenitev nima le visoke estetske vrednosti. Ekstenzivna zazelenitev tako med drugim skrbi za ugodno mikroklimo, nase veže prašne in strupene delce, vlaži ozračje, v poletni vročini hladi prostore v spodnji etaži in nase veže del meteornih vod. Ozelenitev terase tako pomeni, da bo sedenje ob strešnih rastlinah dosti bolj prijetno in celo bolj zdravo.

VEČ O OZELENITVI TERASE

Ekstenzivna zelena streha, da boste zadovoljni

Na videz ekstenzivna zelena streha ni preveč zapletena in izdelava zelene strehe izgleda prav enostavna. Toda v resnici je pri ekstenzivni ozelenitvi treba biti pozoren na celo vrsto detajlov, ki jih neizkušeni ali ne dovolj strokovni izvajalci vse preveč pogosto spregledajo. Zato vam priporočamo, da ekstenzivno zeleno streho zaupate le izkušenim izvajalcem, ki so strokovno dobro usposobljeni. Prav nobenega smisla namreč ni v tem, da bi med izdelavo prišlo do nekaterih napak, zaradi katerih bi bili nad vašo zeleno streho razočarani. V našem podjetju vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja in poskrbeli, da bo vaša zelena streha takšna, kot mora biti - vrhunska.