Hidroizolacija temeljev, ravne strehe in terase

Hidroizolacija ščiti naš dom pred meteorno vodo, vlago in drugimi vremenskimi vplivi. Narejena mora biti kakovostno, saj je prav voda velik povzročitelj škode na objektih. Marsikdo sicer ob omembi hidroizolacije pomisli le na hidroizolacijo temeljev, a to ni edini del hiše, kjer lahko voda povzroča težave.

Pri gradnji hiše moramo veliko pozornosti posvetiti tudi hidroizolaciji ravne strehe in hidroizolaciji terase. Vse naštete površine so pod hudim pritiskom morebitne toče, zmrzali in visokih temperatur, zato jih moramo ustrezno zaščititi.

Hidroizolacija ravne strehe

Posledice slabe hidroizolacije

Če ste že kdaj vstopili v kakšno staro hišo ali staro domačijo, ste verjetno videli posledice vlažnih sten – odpadanje ometa in beleža, plesen, glive in lišaje. Vse to so posledice slabe hidroizolacije temeljev. Tako notranje kot zunanje stene postopoma postanejo vlažne, posledično pa so prostori slabše toplotno izolirani.

Najpomembneje torej je, da že pri gradnji poskrbimo predvsem za dobro hidroizolacijo temeljev in hidroizolacijo ravne strehe, saj bomo le tako preprečili vdor vlage in vode.

Hidroizolacija temeljev

Hidroizolacija ravne strehe in terase

Ravna streha je vedno pogostejša izbira številnih kupcev, saj daje hiši moderen videz, omogoča stojno višino, uporabna je kot balkon oz. terasa, spremenimo pa jo lahko tudi v zeleni vrt. Kljub svojim prednostim pa ima tudi svoje slabosti. Ker ima zelo majhen padec, voda počasneje odteka in se tako na strehi zadrži dlje časa.

Tako kot za dobro hidroizolacijo temeljev, moramo že pri gradnji poskrbeti tudi za res kakovostno hidroizolacijo ravne strehe in primerno odvodnjevanje. Svetujemo vam, da uporabite le najkakovostnejše materiale, ki vode ne prepuščajo. Strokovnjaki najpogosteje svetujejo uporabo bitumenskih premazov, Prepufe R 300 in samolepilnega premaza Bituthene, ki z izjemno trdnostjo varuje vašo streho.

Voda, sneg, zmrzal in visoke temperature pa lahko pustijo posledice tudi na vaši terasi. Da bi preprečili morebitne razpoke, vam svetujemo, da pri hidroizolaciji terase uporabite enake materiale kot pri hidroizolaciji ravne strehe. Le-ti bodo poskrbeli, da bo ne bo prišlo do zamakanja v betonski estrih, odstopanja oblog in odpadanja ometa.

Hidroizolacija terase

Hidroizolacijo raje prepustite strokovnjakom

Hidroizolacija je tako za dolgo življenjsko dobo vaše hiše bistvenega pomena, zato vam svetujemo, da celoten postopek prepustite strokovnjakom. V podjetju Šircelj d. o. o. bodo tako hidroizolacijo temeljev kot hidroizolacijo ravne strehe in terase izvedli profesionalno in kakovostno. Pri delu uporabljajo materiale, ki so odporni na vse vremenske vplive, zato ste lahko prepričani, da do vdora vlage in vode ne bo prišlo. Hidroizolacija namreč ni povsem enostaven postopek, zato je bolje, da ga ne izvajate sami. Le tako bo vaša hiša zares zaščitena.