Thai oziroma tajska masaža v Ljubljani, po kateri boste kot prerojeni

Thai masaža je odlična izbira za vse, ki ste pogosto pod stresom in tesnobni. Hkrati pa je lahko koristna pri številnih drugih težavah. Poskrbi za mnogo globlje učinke kot navidezno podobne tehnike. Izjemno učinkovita je pri lajšanju bolečin v različnih delih telesa in pri odpravi napetosti v mišicah. Obenem pa je zelo priporočljiva za športnike, tako profesionalne kot za rekreativne, saj prispeva k boljši pripravljenosti, in kot naravna pomoč za tiste, ki vam pogosto primanjkuje energije.

Masaža celega telesa

Tradicionalna thai masaža ima izredno dolgo tradicijo

Kljub poimenovanju so se tehnike, ki jih danes poznamo pod imenom thai masaža, sprva pojavile v Indiji, in to že pred več tisočletji. Sčasoma so se te tehnike razširile tudi na Tajsko, za kar so bili zaslužni predvsem menihi in zdravniki. Tam so poskrbeli za dodelave in za izpopolnitev, kar je zagotovilo optimalne učinke. V središču te tehnike so sicer t. i. meridijani. Gre za nekakšne energijske linije, ki potekajo po našem telesu in ki so namenjene pretoku življenjske energije. Če stimuliramo najpomembnejše točke, to pripomore k vzpostavljanju ravnovesja med našim telesom in umom, posledica tega pa so številne blagodejne spremembe, ki jih občutimo še dolgo po posameznem tretmaju.

Najboljša thai oziroma tajska masaža v Ljubljani

Prava thai oz. tajska masaža v Ljubljani se izvaja le v izbranih salonih. To je namreč metoda, ki zahteva obilo znanja in izkušenj, če želimo doseči zares optimalne rezultate. V Salonu OnzonThai, ki ga najdete na Jurčkovi cesti 1 v Ljubljani, smo specializirani prav za to storitev, ki jo izvajamo resnično profesionalno, pri čemer se vedno prilagodimo specifičnim potrebam/morebitnim težavam vsake posamezne stranke. Če vas zanima resnično kakovostna thai oz. tajska masaža v Ljubljani, je torej salon OnzonThai zagotovo prava izbira za vas.

thai masaža

Kako poteka tajska masaža in kako se pripraviti na prvi obisk?

Prijeten, izjemno sproščujoč ambient in prijazni zaposleni, ki z veseljem odgovorijo na vsa vaša vprašanja, poskrbijo, da se boste že ob prvem obisku našega salona na Jurčkovi 1 v Ljubljani počutili povsem domačno in da vam bo resnično udobno. Pred obiskom niso potrebne posebne priprave. Bistveno je predvsem to, da se popolnoma prepustite sami izkušnji in tako zares v polnosti občutite vse pozitivne vplive, ki jih ima dobra tajska masaža. Kako poteka sama thai masaža in kaj jo ločuje od tehnik, ki se zdijo na prvi pogled podobne? Ena izmed pomembnih razlik je ta, da thai masaža poteka na tleh, natančneje na trdi podlagi, ne na mizi, kar omogoča, da ima stranka aktivnejšo vlogo, zaradi česa so pozitivni učinki na koncu izrazitejši. Sam tretma nato zajema kombinacijo različnih metod, kot so pritiski na pomembne točke, raztegovalne tehnike ipd., pri tem pa si maserka ne pomaga le z rokami, ampak so lahko vključeni še drugi deli telesa, npr. komolci, s čimer se doseže še uspešnejša in hitrejša razbremenitev zakrčenih mišic.

Masaža s toplimi zelišči

Možni tudi thai oz. tajska masaža z aromatičnimi olji ali s toplimi zelišči

Poleg klasične oblike se v našem salonu v Ljubljani izvajajo še posebne različice. Ena izmed možnosti je na primer thai oziroma tajska masaža s toplimi zelišči. Mešanica, ki se uporablja, med drugim vključuje limonino travo, limetino skorjo, kafro, sol in kurkumo. Zelišča, ki so predhodno segreta na prijetno temperaturo, se zavijejo v kos bombaža, nato pa se »zvitek« uporabi na izbranih delih telesa – predvsem tam, kjer so potrebni izraziti protivnetni učinki, denimo na območjih hudih bolečin v sklepih. Tako je lahko thai oz. tajska masaža s toplimi zelišči zelo koristna celo za revmatične bolnike. Še ena izmed opcij, ki jih ponujamo v OnzonThaiu v Ljubljani, pa je tajska masaža z aromatičnimi olji, pri kateri so osnovni blagodejni učinki dopolnjeni s pozitivnimi vplivi aromaterapije. Obenem pa skrbno izbrana aromatična olja poskrbijo za lepšo, mehkejšo kožo.