Tajska masaža: učinki in lokacije, kjer izvajajo »thai masažo«

Tajska masaža je sicer pri nas postala izrazito popularna predvsem v zadnjih letih, vendar pa to nikakor ni tehnika, ki bi bila »od včeraj«. Povsem nasprotno – gre za postopek, ki temelji na tisočletni tajski tradiciji, ki se prenaša iz roda v rod, hkrati pa se deloma dopolnjuje z novimi znanji, povezanimi s človeško anatomijo, odzivom na različne dražljaje ipd. Gre torej za poseben preplet tajske tradicije in potreb sodobnega časa, zato ni presenetljivo, da je »thai masaža« deležna tolikšnega navdušenja.

tajska masaža

Kaj je thai oziroma tajska masaža in kako poteka?

Uvodne besede seveda nakazujejo le delček tega, kaj je thai oz. tajska masaža/kako poteka. Posebna pozornost je pri tej priljubljeni tajski praksi z izjemno zgodovino namenjena dejstvu, da sta naše telesno zdravje in psihično počutje precej bolj povezana, kot si to večinoma priznamo. Osnova te starodavne tajske prakse je tako spoznanje, da telesna sprostitev obenem pomeni psihično razbremenitev – in obratno. Dotiki in pritiski so zato skrbno premišljeni, osredotočeni na osrednja energijska mesta na različnih delih telesa – od hrbta, vratu in ramen pa do obraza, stopal ter dlani. Stimulacija teh posebnih točk je pot do vzpostavljanja ravnovesja med telesnim in duhovnim, ki se vseskozi prepletata ter medsebojno dopolnjujeta. In prav opisano je nedvomno ena glavnih prednosti, ki jih ima tradicionalna tajska masaža. Kako pa poteka v praksi oz. ali so potrebne kakršne koli vnaprejšnje priprave? To so vprašanja, ki pogosto mučijo tiste, ki se odločajo, da bi na lastni koži preizkusili prednosti, ki jih prinaša prava tajska (»thai«) masaža. Morebitne skrbi so povsem odveč, saj vam ni treba storiti praktično ničesar. Preprosto pridete v izbrani salon ob dogovorjeni uri, kjer se nato preobujete in preoblečete v udobna oblačila ter uležete na ležišče (običajno se uporablja trdo ležišče, ki je v tem primeru optimalno). Nato pa se zgolj prepustite rokam izkušenega maserja/maserke in s tem popolni sprostitvi.

Kje se izvaja prava tajska masaža v Ljubljani?

Vsaka masaža seveda še ni thai oz. tajska masaža. Če se zanimate predvsem za to vrsto, morate biti torej pri izbiri ponudbe nekoliko previdni. Ena izmed lokacij, kjer vas čaka prava tradicionalna tajska masaža v Ljubljani, je Jurčkova cesta 1. V salonu OnzonThai vas pričakajo maserji in maserke z bogatim znanjem, ki poskrbijo, da bo izkušnja zares avtentična. Energijske blokade v vašem telesu se bodo sprostile, podobno pa velja za vaše napete mišice, ki so velikokrat povezane s tesnobnimi občutki oziroma s pogosto izpostavljenostjo stresnim dejavnikom. Pričakujte torej celostni pristop, ki vas bo prerodil in vam pomagal, da se nato lažje spopadate z različnimi izzivi vsakdana.

Tajska masaža Thai

Thai masaža po želji vključuje uporabo različnih dodatkov 

Klasična thai različica je po želji stranke dopolnjena z določenimi dodatki. Možna je denimo uporaba aromatičnih olj, s čimer se izkorišča še številne pozitivne vplive aromaterapije. Uporaba toplih zelišč se priporoča tistim, ki se spopadate z bolečinami v mišicah in sklepih, morda celo z revmatičnimi obolenji ipd. Tu se uporablja posebna mešanica, ki med drugim vključuje kurkumo, znano po izrazitih protivnetnih učinkih. Druge možnosti, med katerimi je mogoče izbirati, pa preverite na naši spletni strani.

Iščete idejo za darilo? Darilni bon za tajsko masažo je odlična izbira!

Za konec naj vas spomnimo še na to, da je tajska masaža v Ljubljani izvrstno darilo, ki se ga bo zagotovo razveselil prav vsak slavljenec. Četudi iščete darilo za nekoga, za katerega se zdi, da »ima vse«, s to opcijo ne boste zgrešili. Možnost popolne sprostitve je zagotovo nekaj najlepšega, kar lahko podarimo osebi, ki jo imamo radi/ki ima pomembno vlogo v našem življenju.  Bone za obisk našega salona lahko zelo hitro in enostavno naročite kar na spletu, če potrebujete pred tem kakršne koli dodatne informacije, pa bomo vsekakor z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.