Masaža hrbta in drugih delov telesa za fizično ter duševno zdravje

Masaža je po eni strani namenjena hitri razbremenitvi, vendar pa pri tem ne smemo pozabiti niti na dolgotrajnejše pozitivne vplive, ki jih ima na naše zdravje. S tem imamo v mislih tako fizično kot psihično zdravje. Da pa bi bilo to mogoče, je nedvomno nujno, da je izvajalec storitve oseba, ki premore veliko znanja in izkušenj. Za še posebej priljubljeno izbiro velja danes tajska masaža celega telesa ali zgolj posameznih delov, na primer hrbta …

Masaža stopal

Blagodejna tajska masaža hrbta izvira iz večstoletne tradicije

Številna dela so danes pretežno sedeča, kar pri mnogih ljudeh povzroča precejšnje napetosti ali celo hujše bolečine v hrbtu. Nikakor pa ni treba, da se s tem preprosto sprijaznite, saj obstaja kar nekaj možnosti, kako zmanjšati negativne vplive dolgotrajnega sedenja. Osnova je nedvomno kakovosten stol v kombinaciji z rednimi odmori za razgibavanje, vsekakor pa vam bo vsaj občasno dobro dela profesionalna tajska masaža hrbta. Gre za tehniko  z izjemno bogato zgodovino, ki temelji na stimuliranju ključnih energetskih točk, s čimer se gradi ravnovesje med fizičnim in duhovnim delom človeka. Pritiski na specifične točke na območju hrbta – seveda pa tudi ramen in vratu – v kombinaciji z razteznimi vajami prinesejo globoko sprostitev, ki pogosto pomaga pri ublažitvi bolečin v hrbtu in pri odpravi zakrčenosti.

Antistresna masaža - preberite več

Za popolno sprostitev je tu masaža celega telesa z različnimi dodatki

Poleg masaže hrbta je možna še masaža celega telesa, ki pa seveda prav tako vključuje hrbet. Pri tej opciji je običajno možno izbirati med klasično izvedbo in med različicami, ki vključujejo različne dodatke, na primer topla zelišča, aromatična olja, čokolado, aloe vero, rastlinska masla itn. Ti dodatki velikokrat še pripomorejo k sprostitvenemu učinku celotne izkušnje.

Masaža obraza in glave –  povsem naravna metoda za upočasnitev staranja

Zanimiva možnost je zagotovo tudi masaža obraza oziroma celotne glave. V osnovi je ta prav tako namenjena sprostitvi, vendar pa mnogi opažajo, da ima redna masaža obraza obenem pomladitveni učinek. To je precej logično, če upoštevamo, da se s tem izboljša prekrvavitev, kar poskrbi za bolj napeto oz. elastično kožo, posledično pa se zmanjša izrazitost gubic/upočasni njihovo nastajanje. Ta metoda lahko za povrh močno koristi vsem, ki se pogosto spopadate z glavoboli ali z migrenami.

Masaža

Terapevtska masaža stopal preseneti z raznolikimi pozitivnimi učinki

Vse naštete opcije – torej tajska masaža hrbta in drugo – so vam na voljo v salonu OzonThai, kjer za vašo popolno sprostitev poskrbijo izkušene maserke z bogatim znanjem. Ob tem je treba dodati, da se med drugim pri nas izvaja še masaža stopal, za katero se včasih uporablja kar poimenovanje refleksoterapija. Temelji namreč na zavedanju, da obstajajo na naših stopalih posebne »refleksne točke«, s pritiskanjem na katere je mogoče lajšati številne težave z zdravjem in počutje. Za povrh pa gre za tehniko, ki velja hkrati za odlično obliko spodbujanja naravnega razstrupljanja. Če je še niste preizkusili, vam vsekakor priporočamo, da čim prej na lastni koži doživite to izredno sproščujočo, a obenem prijetno poživljajočo izkušnjo. Presenečeni boste nad tem, kako že kratka, 20-minutna refleksoterapija, ki je ena izmed možnosti, ki jih ponujamo v našem salonu, izjemno pozitivno vpliva na vaše počutje. Na prvi pogled precej preprosta tehnika ima mnogo daljnosežnejše vplive, kot si večina predstavlja.

Dobra masaža je eno najboljših daril, ki jih lahko podarite sami sebi

Ne glede na to, za katero izmed opisanih opcij se zanimate, ste torej več kot dobrodošli v salonu OnzonThai, ki ga najdete v Ljubljani, natančneje na Jurčkovi cesti 1. Naročanje je možno tako kot po telefonu kot prek elektronske pošte. Veselilo nas bo, če nam bose dovolili, da vam pomagamo do sprostitve, ki jo danes večina ljudi še kako potrebuje. Fizično in duševno zdravje sta navsezadnje temelja, ki morata biti vseskozi dovolj trdna in stabilna, če nočemo, da se poruši celotna »stavba«. Vabljeni!