Zasteklitev balkona in balkonski nadstreški

Zasteklitev balkona je projekt. glede katerega se boste ob zaključku del nedvomno spraševali, zakaj se niste za ta korak odločili že zdavnaj. Gre namreč za nekaj, kar zahteva relativno majhen finančni in časovni vložek, pri tem pa pridobite ogromno.

Zimski vrt na balkonu bo postal vaš najljubši kotiček za sprostitev

Vam pogosto manjka prostor, kamor bi se bilo mogoče umakniti, ko potrebujete nekaj miru in zasebnosti? Imate v hladnejšem delu leta težave z iskanjem primernega prostora za sušenje perila? Morda razmišljate o tem, da bi poskušali kljub temu, da živite v precej majhnem stanovanju, vzgojiti nekaj lastnega pridelka? Zimski vrt na balkonu, ki ga pridobite, če se odločite za zasteklitev, razreši vse naštete in še mnoge druge težave. Ne glede na letni čas, vremenske razmere in druge dejavnike boste imeli po zaključku zasteklitve na voljo dodatni prostor, ki ga boste lahko uporabljali po želji – za sprostitev ali pa kot praktično površino, ki bo zmanjšala prostorsko stisko, s katero se morda soočate. Da pa bo ta površina karseda funkcionalna – in da vam bo po možnosti pomagala pri zmanjšanju energetskih izgub oziroma pri izboljšanju izolacijskih lastnosti objekta – morate biti previdni pri izbiri materiala za zasteklitev.

zimski vrt

Kakovostna, a poceni zasteklitev balkona s polikarbonatnimi ploščami

V primerjavi z mnogimi drugimi gradbenimi predelavami oziroma dodelavami je zimski vrt na balkonu ena najbolj cenovno ugodnih možnost. Če se odločite za material, kot je denimo polikarbonat, pa je možna še posebej poceni zasteklitev balkona. Vendar pa dejstvo, da je s pomočjo tega materiala možna zelo poceni zasteklitev balkona, še zdaleč ni edini razlog, zakaj izbrati prav polikarbonatne plošče. Uporaba tega materiala namreč ne poskrbi le za poceni zasteklitev balkona, ampak tudi za izredno kvalitetno, saj je polikarbonat material, ki je izjemno trpežen. Celo če je izpostavljen toči ali drugim neugodnim vplivom, ohrani svoje osnovne značilnosti, kar pomeni, da vam po zasteklitvi ne bo treba skrbeti glede poškodb. Podobno velja za rumenenje, saj so tiste najkakovostnejše plošče za zasteklitev, kamor nedvomno spadajo izdelki znamke Sunlite, ki vam jih ponujamo v podjetju MS Viscom, odporne na ultravijolične sončne žarke, zato celo po daljšem času ne pride do porumenelosti. Vse to pomeni, da je vzdrževanje izjemno enostavno. Ker gre za lahek material, pri katerem hkrati ni nevarnosti, da se razbije, pa je montaža zelo hitra in relativno preprosta. Tako zasteklitev balkona ne zahteva nujno dolgotrajnega načrtovanja oz. priprave. Omenimo naj še, da izdelki Sunlite niso občutljivi na večja temperaturna nihanja – celo v primeru temperaturnih ekstremov, npr. zelo nizkih temperatur, ni možnosti, da pride do pokanja ali krčenja oz. raztezanja. Plošče za zasteklitev so dobavljive v enoslojni in večslojni različici. Pri odločanju, katero izmed obeh opcij izbrati, je smiselno upoštevati predvsem dva dejavnika, in sicer stopnjo izolacije in potrebno prepustnost svetlobe. Če za zasteklitev izberete večslojno izvedbo, to pomeni nekoliko manjšo prepustnost svetlobe, a po drugi strani se s tem izboljša izolacija. Pred nakupom oziroma začetkom zasteklitve morate torej dobro razmisliti o tem, kakšna so vaša pričakovanja, seveda pa vam lahko po želji pomagamo pri izbiri z dodatnimi nasveti, saj so različne oblike zasteklitve, tako zunanje kot notranje, področje, na katerem imamo že ogromno izkušenj.

poceni zasteklitev balkona

Namesto popolne zasteklitve možni balkonski nadstreški iz polikarbonata

Morda menite, da zimski vrt na balkonu vsaj za zdaj še ni potreben, vendar pogrešate malce sence in osnovno zaščito pred dežjem? Popolna zasteklitev balkona seveda ni edina opcija, ki jo imate. Če vam ta rešitev ne ustreza, so namreč možni samostojni, že gotovi nadstreški za balkone. Tudi tu je ena najboljših izbir polikarbonat, saj običajno pričakujemo podobne karakteristike kot pri zasteklitvi, torej predvsem odpornost, enostavnost vzdrževanja in možnost hitre montaže. Projekt bo v tem primeru zaključen še hitreje, saj vam ponujamo že gotove izdelke, pri čemer boste ob nakupu prejeli ves potrebni material za montažo, vključno z navodili za pravilno izvedbo namestitve.

nadstreški za balkone

Nadpovprečno obstojni nadstreški za balkone ali za avtomobil

Unikaten spoj izredne obstojnosti in nizke teže je tisto, zaradi česar so balkonski nadstreški iz naše ponudbe izjemno priljubljeni. Za piko na i pa poskrbi dejstvo, da so to nadstreški za balkone, ki se lahko pohvalijo s svojevrstno estetiko, zato gre obenem za dekorativni element. Podobne lastnosti odlikujejo tudi druge nadstreške iz našega prodajnega programa. Nadstreški za balkone so namreč zgolj ena izmed možnosti. Med drugim vas pri nas čakajo še nadstreški za avto, teraso, za vhod pred hišo itn. Izbirati je mogoče med različnimi dimenzijami in barvnimi izvedbami. Balkonski nadstreški in nadstreški drugih vrst bodo tako povsem prilagojeni vašemu okusu in specifikam objekta. Ne glede na to, ali vas zanimajo nadstreški ali pa popolna zasteklitev balkona, ste torej na pravem mestu. Naša ponudba vas ne bo razočarala. Podobno pa velja tudi v primeru, da se zanimate za postavitev vrtnega rastlinjaka ali pa vrtnega paviljona. Preverite našo spletno stran za dodatne informacije.

PREVERITE PONUDBO IZDELKOV IZ POLIKARBONATA