Polikarbonatna kritina za nadstreške pred vhodom v hišo

Polikarbonatna kritina omogoča precej različnih možnosti uporabe. Danes so na primer iz nje vse pogosteje izdelani moderni nadstreški pred vhodom v hišo ali pa tisti, namenjeni zaščiti avtomobila pred različnimi vremenskimi razmerami. Odločite se lahko za različne izvedbe polikarbonatne kritine, kar pomeni izbiranje med številnimi dimenzijami in drugimi lastnostmi. Tako bosta funkcionalnost in estetika povsem prilagojeni vašim specifičnim zahtevam ter željam.

Najpomembnejše odlike, ki jih ima polikarbonatna kritina

Čeprav se material marsikomu na prvi pogled morda zdi precej krhek, pa je resnica povsem nasprotna. Polkarbonatna kritina je izjemno trpežna – prenese zelo visoke mehanske obremenitve, obenem pa se odlično znajde v najrazličnejših vremenskih pogojih. Pomembna odlika, ki jo ima polikarbonatna kritina, je obenem ta, da je odporna tako na ekstremno nizke kot na visoke temperature. Temperaturni razpon, znotraj katerega pride v poštev polikarbonatna kritina, je od -100 pa vse do 135 stopinj Celzija. Nevarnost za vnetljivost tega materiala je zato izredno majhna, kar pomeni, da gre za ognjevarno izbiro.

Veslojne polikarbonatne ploščepolikarbonatni nadstrešek

Moderni nadstreški pred vhodom v hišo iz polikarbonatne kritine

Doslej smo se ustavljali predvsem pri praktičnih razlogih za to, da je polikarbonatna kritina vse bolj razširjena. Vendar je razlog za njeno uporabo pogosto tudi svojstvena estetika, ki jo odlikuje. Prozorna kritina za nadstreške pred vhodom v hišo pritegne pozornost prav s svojim navidezno nevpadljivim minimalizmom, z občutkom zračnosti in odprtosti, ki ga oddaja. Namesto da bi utesnjevala, torej razpira, a hkrati kljub temu nudi izvrstno zaščito, ki je povsem združljiva s prepuščanjem naravne svetlobe. Rezultat so izjemno moderni nadstreški pred vhodom v hišo, ki poskrbijo, da bo vaš dom nekaj zares posebnega. Hkrati pa ne bo nevarnosti, da bi se zaradi nadstreška pred vhodom zmanjšala količina naravne svetlobe v vaši hiši. Pri tem je treba poudariti še, da polikarbonatna kritina sicer prepušča sončno svetlobo, ne pa škodljivih UV-žarkov in različnih oblik sevanja. Ta lastnost je sicer še posebej pomembna, če razmišljate o oblaganju sten s tem materialom.

Prozorna kritina za nadstreške pred hišo je lahko enoslojna ali večslojna

Že na začetku smo omenili, da je možna prilagoditev polikarbonatne plošče po meri. Poleg prilagajanja dimenzij to med drugim pomeni tudi izbiro med enoslojnimi in večslojnimi izvedbami. Predvsem od namena uporabe je odvisno, katero opcijo je bolj smiselno izbrati. Nadstreški pred vhodom v hišo so običajno enoslojni, medtem ko se pri rastlinjakih, kjer je potrebna dodatna toplotna izolacija, pogosteje uporabljajo večslojne izvedbe. Priporočamo, da izbranemu ponudniku zaupate svoja pričakovanja, da vam bo na podlagi vaših zahtev nato svetoval pri izbiri resnično najustreznejše kombinacije lastnosti.

Preverite našo široko ponudbo polikarbonatnih plošč

Polikarbonatne plošče po meri – ravne ali ukrivljene, možnih več barv

V podjetju MS Viscom vam ponujamo kakovostne polikarbnonatne plošče po meri. Tako je mogoče izbirati med enoslojnimi in večslojnimi izvedbami različnih debelin ter dimenzij. Prozorna kritina – za nadstreške pred vhodom v hišo in terase pred vhodom, rastlinjake, bazene itn. – ni edina opcija. Odločiti se je namreč mogoče za različne barvne premaze. Pišite nam za natančnejše informacije o možnih barvah in dimenzijah. Omenimo naj še, da je poleg ravne možna še  valovita oziroma ukrivljena polikarbonatna kritina. Sama montaža je zaradi nizke teže materiala zelo enostavna, pri čemer boste pri nas dobili vse potrebne dodatke za montažo – od profilov  (iz polikarbonata ali pa iz aluminija) pa do gum za profile in nerjavnih inox vijakov. Pri manjših debelinah je izredno enostaven tudi razrez, ki je pogosto potreben med samo montažo, saj potrebujete le »olfa nož«, pri malce večjih debelinah pa si boste morali pomagati z žago. Čeprav gre v osnovi za relativno nezahtevno delo, pa vendarle priporočamo, da montažo prepustite strokovnjakom, saj bo to zagotovilo zares optimalno življenjsko dobo polikarbonatne kritine.