Polikarbonatne plošče in kritina – kje vse pridejo v poštev?

Polikarbonatne plošče postajajo vse bolj razširjen material. Z njimi se srečujemo tako pri opremljanju (okolice) naših domov kot pri kritinah večjih objektih, kot so denimo nogometni stadioni in pokriti bazeni. Vidimo torej, da so možnosti uporabe zares široke. V nadaljevanju bomo malce podrobneje spregovorili o nekaterih konkretnih opcijah, ki so še posebej pogoste. Morda ob tem ugotovite, da gre za material, ki bi lahko koristil tudi vam.

Polikarbonatna kritinaPolikarbonatne plošče

Večslojne polikarbonatne plošče oz. kritina kot nalašč za rastlinjake

Naj najprej pojasnimo, da so možne enoslojne ali večslojne polikarbonatne plošče, pri čemer sta obe vrsti na voljo v različnih debelinah. Od konkretnih okoliščin je odvisno, katero opcijo je bolj smiselno izbrati. Tu je sicer treba poudariti, da je v primeru izbora kakovostnega proizvajalca že enoslojna izvedba kljub nizki teži izjemno odporna in obstojna. Vendar pa je včasih kljub temu varneje uporabiti večslojne polikarbonatne plošče. To je zagotovo najboljša rešitev, če se lotevate postavitve rastlinjaka, ne glede na velikost. S tem se namreč zagotovi zares odlična toplotna izolacija, ki nato prispeva k boljšemu uspevanju rastlin. Za rastlinjake pridejo nedvomno  v poštev predvsem prozorne plošče oziroma polikarbonatna kritina. S tem namreč omogočimo, da pridelek skozi kritino doseže zadostna količina naravne svetlobe.

Polikarbonatna kritina za nadstrešek pred vhodom ali za avto

Poleg rastlinjakov se polikarbonatna kritina vse pogosteje uporablja za izdelavo najrazličnejših nadstreškov. Ena izmed možnosti je denimo  samostojen nadstrešek za različna vozila. Tu seveda najprej pomislimo na zaščito v primeru toče in podobnih negativnih dejavnikov s takojšnjim učinkom. Vendar pa kakovosten nadstrešek hkrati prepreči škodo, do katere bi sicer prišlo/prihajalo nekoliko bolj postopoma. Pri tem imamo v mislih predvsem bledenje originalne barve vozil, kar se običajno dogaja zaradi prepogoste neposredne izpostavljenosti ultravijoličnim sončnim žarkom. Polikarbonatna kritina pa je zanimiva opcija tudi za manjši nadstrešek pred vhodom v hišo ali pa za nekoliko večjega, ki je del verande oziroma terase. Nudi odlično zaščito pred nevarnimi UV-žarki, dežjem ipd., obenem pa omogoča, da uživate v naravni svetlobi, ko je to le mogoče. Vse naštete opcije/vrste nadstreškov predstavljajo zanimiv spoj zagotavljanja optimalne zaščite pred neugodnimi vremenskimi razmerami in moderne minimalistične estetike kritine, ki se subtilno zlije z okoliškimi elementi.

Več o najrazlišnejših polikarbonatnih kritinah

Barvne ali prozorne plošče? Izbira je prepuščena vam …

Čeprav so prozorne plošče zagotovo najbolj razširjene, pa to ni edina opcija, ki jo imate. Pri določenih izvedbah je možna barvna prilagoditev polikarbonatne plošče po meri. Ta možnost je za marsikoga še posebej privlačna, če načrtuje steno iz polikarbonatne plošče, ki je odlična zamenjava za klasično ali t. i. pleksi steklo. To so na primer notranje pregradne stene za pisarne, industrijske obrate ipd. ali pa zunanje za pokriti balkon/teraso. Barvna popestritev tu poskrbi za malce več zasebnosti in za zanimiv vizualni učinek. Odločitev pa je na koncu povsem vaša in odvisna od vašega okusa oz. pričakovanj.

Vrhunske polikarbonatne plošče – dimenzije prilagojene vašim potrebam

Ne glede na to, za katero izmed opisanih možnosti uporabe se zanimate, vam v podjetju MS Viscom priskrbimo ustrezne polikarbonatne plošče. Dimenzije artiklov v naši ponudbi so zelo raznolike – tako pri dolžini in širini kot pri debelini posamezne polikarbonatne plošče, po potrebi pa je možen razrez. Dimenzije lahko torej povsem prilagodite svojim zahtevam, podobno pa velja za vse druge lastnosti. Med drugim je pri nekaterih modelih možna izbira med različnimi barvami. Polikarbonatne plošče iz naše ponudbe so proizvod priznanega nemškega proizvajalca SUNLITE, poznanega po odlični kakovosti in trajnosti. To pomeni, da so plošče izredno odporne na mehanske obremenitve in najrazličnejše vremenske pogoje. Med drugim zagotavljajo zaščito pred praktično vsemi tipi sevanja. Zaradi njihove nizke teže je montaža zelo preprosta, pri čemer boste vse potrebne pripomočke prav tako dobili pri nas.

Preberite več o prilagoditvi polikarbonatnih plošč vašim potrebam