Polikarbonatna kritina za nadstrešek – odlikujejo jo številne prednosti!

Polikarbonatna kritina je izdelana iz umetnih snovi, ki so termoplastične, spremljajo pa jih številne prednosti, ki jih lahko izkoristimo sebi v prid pri prekrivanju nadstreškov. Termoplastične plošče se uporabljajo za notranje in zunanje zastekljevanje, saj imajo odlične mehansko-fizikalne lastnosti, zahvaljujoč katerim je njihov spekter uporabe tako zelo obširen. V primerjavi s steklom, ki so mu polikarbonatne kritine precej podobne, so bistveno lažje in odpornejše na udarce. Danes se zelo pogosto uporabljajo za prekrivanje streh in nadstreškov, predvsem nad terasami, zimskimi vrtovi in bazeni. Običajno so polikarbonatne kritine prozorne, vendar pa so na voljo tudi v različnih barvah, ki nam omogočajo popestritev nadstreškov. Kadar polikarbonatne plošče uporabljamo kot kritino, lahko izkoristimo njihove ugodnosti, med katerimi velja izpostaviti širok spekter uporabe, ki ga pripisujemo njihovi prozorni teksturi in s tem odlični prepustnosti svetlobe. Hkrati nudijo tudi UV zaščito. Ker ima polikarbonatna kritina zelo nizko težo, je enostavna tako za obdelavo, kot tudi za prevoz in montažo. Ena izmed slabosti polikarbonatnih plošč je ta, da jih je potrebno redno čistiti, saj lahko ob rednem nabiranju umazanije na njihovi površini trajno potemnijo, čemur pa se zagotovo želimo izogniti. Običajno ob večletni izpostavljenosti le za odtenek spremenijo barvo, vendar tudi to velja le za tiste polikarbonatne plošče, ki so obarvane v določenem odtenku. V podjetju MS VISCOM vam svetujemo, da za prekrivanje streh in nadstreškov s polikarbonatom uporabljate plošče manjših dimenzij. Položene naj bodo tako, da se bodo žlebiči ujemali med seboj – žlebič, ki je obrnjen navzdol, naj bo fiksiran v tistega, ki je obrnjen navzgor. Najbolje je, če pri polaganju plošče dodatno fiksiramo tudi z žičniki. Pri nas vam poleg klasičnih dimenzij ponujamo tudi polikarbonatne plošče, izdelane po meri.

Polikarbonatna kritina

Zakaj za nadstrešek izbrati polikarbonatno kritino?

Polikarbonatna kritina je izjemno odporna na različne vremenske vplive, odlično prepušča svetlobo, je toplotno in zvočno izolativna, vsestransko uporabna, praktično negorljiva in s tega vidika tudi ognjevarna, ima majhno težo, je enostavna za transport in montažo ter zelo odporna na udarce in točo. Iz teh razlogov se v praksi najpogosteje uporablja za prekrivanje nadstreškov, vse pogosteje pa jo srečujemo tudi v kombinaciji s paviljoni, verandami, vertikalnimi okenskimi zasteklitvami, na pokritih parkiriščih, avtobusnih postajališčih, ukrivljenih strehah itd. Če se odločimo, da bomo polikarbonatne plošče uporabili kot kritino za streho, svoje odločitve zagotovo ne bomo obžalovali. V naši ponudbi boste našli prozorne, valovite polikarbonatne plošče, katerih največjo prednost predstavljata velika udarna trdnost ter dobra strukturna trpežnost. So izjemno lahke, a hkrati še vedno zelo obstojne in trdožive ter odporne proti vsem vremenskim vplivom. Zaustavijo tudi vse vrste sevanja, vključno z UV žarki. Na voljo so v klasičnih debelinah med 0,8 in 4 mm ter v različnih barvah in dimenzijah, tudi po meri. Odlična izbira v večini primerov je prozorna valovita kritina, kljub temu pa so na voljo še odtenki v beli, zeleni, modri in drugih barvah.

Več o tem

Vzdržljivost in energetska učinkovitost polikarbonata

Vsekakor ne smemo spregledati izjemne vzdržljivosti in energetske učinkovitosti polikarbonata kot materiala, ki se uporablja za izdelavo kritin. Na podlagi energetske učinkovitosti je mogoče dolgoročno povečati prihranke pri stroških. O tem priča tudi dejstvo, da se nad polikarbonatnimi kritinami za strehe in nadstreške navdušujejo številni arhitekti, oblikovalci in praktiki. V kolikor potrebujete dodatne informacije ali pomoč pri izbiri, se zanesite na strokovnjake iz podjetja MS VISCOM.

Kritina za nadstrešek

Preberite več